Оферта номер: 148879

Легендите на Индокитай - Виетнам и Камбоджа - полет от София!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ханой и Екскурзии в Виетнам.

Легендите на Индокитай - Виетнам и Камбоджа - полет от София!
от 4895 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетни билети с летищни такси: София – Пном Пен – Сием Рип – Хо Ши Мин – Ханой – София;
-8 нощувки с 8 закуски и 8 вечери в хотели 3* и 4*;
-1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг със закуска, обяд и вечеря;
-1 обяд на делтата на Меконг;
-Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи на руски език;
-Всички трансфери по програмата;
-Входни такси за музеите;
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал.
Цената не включва
-Визи: Виетнам – 25 $ и Камбоджа – 20 $, възможно е да има промени;
-Напитки и бакшиши.
Екскурзия до Виетнам и Камбоджа

12 дни

ДАТИ:
02.04.2018 г.
08.10.2018 г.

ЦЕНИ:
На човек в двойна стая: 4895 лв.
Единична стая: 5795 лв.

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден
Полет СофияПном Пен с прекачване.

2 ден / Пном Пен
Пристигане в Камбоджа. Трансфер до хотела. Настаняване. Разходка с местна рикша, забавен начин за запознаване с най-известните места на града. Спирка при храма Ват Пном, разположен на малък хълм и считан за мястото, където е поставено началото на града. Вечеря. Нощуване в Пном Пен.

3 ден / Сием Рип
Закуска. Екскурзия с посещение на Кралския дворец от 1866 г., построен по времето на френския колониален период, в който се намира известната сребърна пагода. Подът на храма е покрит с 5000 тежки сребърни плочки, а в него се съхранява богата колекция от образи на Буда, направени от злато, сребро, кристал и бронз. Следващата спирка е при националния музей, построен в традиционен кхмерски стил. В него има колекция от над 5000 религиозни и художествени артефакти от 4 до 13 век. Трансфер до летището за полет до Сием Рип. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

4 ден / Сием Рип
Закуска. Екскурзия с рикша до храма Та Пром от 12 век, уникален с това, че е запазен така, както е намерен потънал в гъста растителност, което го е превърнало в един от най-впечатляващите и запомнящи се храмове в комплекса, познат и от филма с Лара Крофт. Връщане в хотела за кратка почивка. Екскурзия до древния град Ангкор Том, последната столица на великата Кхмерска империя под управлението на Джаяварман VII. Градът е построен във формата на квадрат, с дължина на страната от 4 км и обграден от стени с височина 8 метра. Влизане в града през древната каменна порта, гравирана с образи на слонове. Посещение на храма Байон, изграден от 54 кули, представляващи 54-те провинции на империята. Терасата на Слоновете и Терасата на прокажения крал впечатляват с каменните си релефи. Вечеря в ресторант с представяне на национални танци Апсара. Нощуване.

5 ден / Хо Ши Мин – Сайгон
Закуска. Екскурзия до най-известния храмов комплекс в света – Анкгор Ват. Построен по времето на крал Суриаварман II през 12 век, той символизира планината Меру, дома на боговете. Стените са покрити с каменни релефи със сцени от хиндуизма и войните, които кралят водил през управлението си, както и над 2000 образа на танцьори, наречени Апсара. Смята се, че над 30 години интензивен труд са били необходими за изграждането на храма.
Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин /Сайгон/. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощуване.

6 ден / Делтата на Меконг
След закуска отпътуване за град Кай Бе, разположен на делтата на Меконг. Тук ви очаква круиз из плаващия пазар, където търговците предлагат стоките си от борда на своите лодки. Посещение на местна работилница за оризова хартия и свещи от кокос. Докато лодката плава край брега ще можете да се насладите на красивите пейзажи и романтични малки селца. Обяд с местни деликатеси. Връщане с автобус в Хо Ши Мин. Вечеря. Нощуване.

7 ден / Хо Ши Мин
Закуска. Обиколка на града – Чайнатаун с неговите пазарчета, магазини и кантонската пагода Тиен Хау, посветена на богинята на морето. Посещение на историческия музей и бившия президентски дворец. Панорама на колониалната част на града – старата поща на Сайгон, бившата Рю Катина, хотел Континентал, операта и кметството. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

8 ден / Ханой
Закуска. Полет до Ханой. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

9 ден / Залива Халонг
Закуска. Отпътуване с автобус за залива Халонг. Настаняване на борда на круизен кораб, построен в традиционен стил. Обяд. Круиз из залива Халонг, едно от най-красивите места в страната, включено в листата на ЮНЕСКО. Вечеря и нощуване на борда.

10 ден / Ханой
Насладете се на закуската на борда, докато корабът бавно се движи около впечатляващите скални формации. Освобождаване на кораба и отпътуване за Ханой. Екскурзия из Ханой - стария квартал, известен като „36-те улици“. Оживен район с тесни улички и множество магазинчета. В края на деня ще присъствате на спектакъл с марионетки, уникално изкуство от северен Виетнам, представящо сцени от селския живот и епизоди от историята на страната. Вечеря. Нощуване.

11 ден / ХанойСофия
Закуска. Посещение на Храма на литературата, в който през 1076 г. е създаден първия университет в страната, за да образова кралското семейство, мандарините и членовете на елита. Той съществува почти 700 г. Градините му и добре запазената архитектура дават чудесен поглед към миналото на Виетнам. Пагодата с една колона е създадена през 1049 г. от крал Лу Тай. Считана е за един от най-известните храмове в страната. Близо до нея е мавзолеят на Хо Ши Мин, бащата на съвременен Виетнам и бившия президентски дворец, в който той живее между 1958 и 1968 г. Трансфер до летището за полет към България.

12 ден
Пристигане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Част от цената на екскурзията на стойност 1365 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.66 лв. валиден към 21.11.2017 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 5% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 20 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните такси, както и стойността на визите. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Втора вноска до 60 % 90 дни преди датата на отпътуване.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Съкровищата на Виетнам и Камбоджа
от 4890 лв.
Съкровищата на Виетнам и Камбоджа
13 нощувки
Самолет
Ханой
Хотели - Ханой
За Виетнам и Кралство Камбоджа - един по-различен пътепис
Виетнам и Кралство Камбоджа - пътешествие за сетивата, тялото и душата
Сапа - eтнически празник във виетнамските Алпи