Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

Екскурзия до Виетнам и Камбоджа - полет от София

Номер на оферта

/

148879

Дати & цени

25 ноември 2024 г. - Цена от 4940 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с Турски авиолинии;
Самолетен билет Сием Рип – Дананг с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
Самолетен билет Данаг – Ханой с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище;
1 нощувка със закуска в Ханой - Tokyo Hotel 4* или подобен;
1 нощувка със закуска на кораб в Ха Лонг - La Casta Cruise 4* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Хой Ан - Hadana Boutique Resort 4* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Сием Рип - Tara Angkor Hotel 4* или подобен;
1 нощувка със закуска в Пном Пен - The Onra Hotel 4* или подобен;
3 нощувки с 3 закуски в Хо Ши Мин - Northern Charm Hotel 4* или подобен;
2 обяда, 1 брънч, 1 вечеря
Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър.

Цената не включва

Напитки по време на храненията
Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см)
Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв
Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Допълнителни екскурзии
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
Сервизно обслужване – 60 долара на човек (събират се от Българияя)
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Горивна такса

Програма на пътуването

Виетнам и Камбоджа

Хо Ши Мин, делтата на Меконг, Пном Пен, Сием Рип, Хой Ан, залива Ха Лонг

13 дни/10 нощувки

ДАТА: 25.11 – 07.12.2024 - жена за комбинация

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Цени за ранни резервации до 31.03.2024 - 4940 лв.
Стандартни цени - 5190 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

-богата туристическа програма;
-с включени вътрешни полети;
-най-интересните забележителности от дестинациите;
-настаняване в хотели 4*;
-водач от България

---------------------------------

ПРОГРАМА

1 ден 25.11.2024 София - Истанбул
Полет СофияИстанбул /21:35 – 00:05/.

2 ден 26.11.2024 Истанбул – Хо Ши Мин
Полет Истанбул – Хо Ши Мин /03:05 – 17:00/. Трансфер до хотела. Свободно време.
Хо Ши Мин, познат в миналото като Сайгон, е космополитен град, изключително чист и добре уреден. Оживеният икономически център на южен Виетнам, известен в миналото като Перлата на Далечния Изток, градът бил важен търговски кръстопът на китайски, японски и европейски търговци. Разхождайки се по улиците на града, няма да намерите разлика с европейските градове. Преди да стане част от Виетнам, градът е бил център на Френски Индокитай, а след това и столица на Южен Виетнам.

3 ден 27.11.2024 Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще се отправим северозападно от Хо Ши Мин на около час и половина пътуване до тунелите Ку Чи.
Tунелите Ку Чи са внушителна подземна мрежа, с помощта на която партизаните от Виет Конг са се предпазвали от френските и американските войници по време на войната в Индокитай. В комплекса има повече от 200 километра подземни тунели, съдържащи складови помещения, кухни, болници, спални помещения и дори училища, някога обитавани от повече от 10 000 души. Някои от тунелите достигат дори до Камбоджа. Ще обиколим част от огромната мрежа от подземни проходи и тунели, за да надникнем в историята, живота , упоритостта и находчивостта на виетнамците по време на войните, които са водили.
След това ще се върнем в Хо Ши Мин за обиколка на града. Ще започнем с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия.
Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. Завършваме с посещение на оживения пазар Ben Thanh, за да се насладим на пазаруването и да открием способностите си да се пазарим за интересните стоки и сувенири, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден.

4 ден 28.11.2024 Хо Ши Мин – делтата на Меконг
Закуска. Днес ще се отправим към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг.
Ще можем да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя с екскурзия с моторна лодка. Ще сменим лодката с тук- тук, или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване. Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.

5 ден 29.11.2024 Хо Ши Мин – Пном Пен
Закуска. Днес отпътуваме към Камбоджа и Пном Пен. Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове. След пристигане, ще направим обиколка на най-големите забележителности на Пном Пен.
Ще започнем с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние. Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната. Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен на кхмерското изкуство и скулптура.

6 ден 30.11.2024 Пном Пен – Сием Рип
Закуска. Днес ще се отправим към Сием Рип – древната столица на кхмерската империя. По пътя ще посетим местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате.
Следващата ни спирка е езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Камбоджа. За разлика от забързания и оживен Пном Пен, тук времето тече спокойно, далеч от градската суматоха. За жителите му животът на вода е част от ежедневието и трябва да се запази от бързото развитие на съвременното общество.
Разположен на 18 километра от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора и живота край езерото. Ще се качим на местната лодка и ще се отправим на релаксираща и приятна разходка по езерото. Ще се потопим в природата, за да надникнем в разнообразния начин на живот, докато лодката ни се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък.

7 ден 01.12.2024 Сием Рип
Закуска. Днешният ден ще отделим на археологическия парк Ангкор. Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология. Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива.

8 ден 02.12.2024 Сием Рип – Дананг – Хой Ан
Закуска. След закуска ще имаме свободно време за самостоятелни занимания или може да се включите в екскурзията „Селският живот около Сием Рип“
Сием Рип е известен не само с древния храм на Ангкор, но и с пасторалната и живописна природа в неговите околности. Ще се отправим извън града, за да станем свидетели на селския начин на живот. Ще се разходим в местно село, минавайки през буйни оризови полета, овощни градини и зеленчукови ферми, за да придобием представа за начина на живот на местните жители, включително засаждане на ориз, отглеждане на биволи, риболов и местни занаяти. Ще се отбием в семейна работилница, където местните занаятчии ще ни обяснят значението на един от основните поминъци – плетените ратанови изделия. Ще се отбием в дома на местен фермер, заобиколен от градини и полета, където ще разберете истинския кхмерски начин на живот в провинцията. Ще се заемем и с приготвянето на някои традиционни кхмерски ястия с нашите домакини. Ще имаме възможност да проследим всяка стъпка, от избора на продукти и подправки до аранжирането на типично кхмерско ястие, което ще опитаме след това. Домакинът ще се радва да сподели с нас вкусните рецепти за домашно готвене, които да използвате и у дома. Връщане в Сием Рип.
Трансфер до летището за полет до Дананг и трансфер до Хой Ан.

9 ден 03.12.2024 Хой Ан
Закуска. Известен като проспериращо търговско пристанище между 15-ти и 19-ти век, крайречният град Хой Ан все още пази своето очарование от отминали времена. Доказателство за това е оживеният пазар и изобилието от сувенири и текстилни магазини, които ще намерите тук. Това, което прави Хой Ан забележителен е, че старият му квартал е почти идеално запазен. Улиците все още са обградени от стари къщи и магазини с керемидени покриви, скрити пагоди и обширни цветни пространства. Неслучайно центърът на Хой Ан е обявен за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО.
Днес ще направим пешеходна обиколка в стария град Хой Ан, който е известен със своята добре запазена архитектура, пешеходни улици и типична местна кухня. По време на тази разходка ще видим едни от най-известните историческите търговски и административни сгради, древни пагоди и традиционни места за поклонение с влияние от китайската, японската и виетнамската архитектура. Ще спрем на емблематичния 400-годишен японски покрит мост, построен за първи път от японската общност през 1590 г., който води до китайския квартал. Ще посетим залата за събрания на китайската конгрегация Chaozhou, любувайки се на изящните дърворезби по стените и олтара. Ще научим интересни факти за китайската общност по време на престоя им в Хой Ан. Разходката продължава по закътаните улици на Хой Ан, по които тихо тракат безброй шевни машини. Това малко очарователно градче също е дом на стотици шивашки ателиета и никой не може да обясни точно кога, как или защо е станало предпочитано място за този занаят. Не може да минем и без световноизвестния копринен фенер. По малките улички ще стигнем до дома на местен занаятчия, където ще се запознаем с историята, формата и цвета на фенерите, както и с етапите на производство. Ще опитаме да създадем или украсим свой собствен фенер, който ще ни остане спомен от пътешествието. Следобед може да се включите в екскурзия до хълма Ба На и „Златния мост“. Това пътешествие продължава около 1,5 часа от центъра на Хой Ан до хълма Ба На, живописен планински район със спиращи дъха панорамни гледки. Разположено на повече от 1400 метра над морското равнище, температурата на това място е сравнително ниска през цялата година. Пристигаме на станцията на кабинковия лифт Ba Na Hills - пътуване по модерната система от лифтове и гледка от птичи поглед към природата, която е поразително красива, докато се наслаждаваме на усещане за полет в синьото небе сред облаци и вятър. След това ще се насладим на свободното време в Ba Na Hills за разходка по красивите улици изпълнени с цветни лехи и вили, ще посетим винарска изба и пагоди.

10 ден 04.12.2024 Хой Ан - Ханой
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой. Днес ще се разходим из виетнамската столица. Турът ни ще започне с Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил, архитектура от 11-ти век. Следва едно незабравимо пътешествие по улиците на Ханой с рикша. Ще имаме възможност да се запознаем с местната атмосфера по неописуем начин. Животът тук е оживен и забързан. Местен шофьор ще ни разходи по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, още от 15-ти век, тези улички носят имената на стоките и услугите, които се предлагат на тях - улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия и улица на бижутата. Ще се потопим в завладяващия лабиринт от задънени улички, може спокойно за се спазарим за цената и да си купим необичайни предмети, които винаги ще ни напомнят за този незабравим следобед. Завършваме пътуването си с разходка из живописното езеро Хоан Кием - Езерото на върнатия меч, кръстено на магически меч, използван някога от най-почитаните герои, за да победят китайската династия Мин и след това върнат при бога на Златната костенурка на езерото.

11 ден 05.12.2024 Ханой – Ха Лонг
Закуска. След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплуваме или да се отпуснем за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.

12 ден 06.12.2024 Ха Лонг – Ханой
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч. Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой. Свободно време в Ханой за покупка на последни сувенири, които да Ви напомнят за това незабравимо пътешесвие. Следобед трансфер до летището за международния полет до Истанбул /22:30 – 05:30/

13 ден 07.12.2024
Полет ИстанбулСофия /08:45 – 09:00/.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програмата:
Ханой - TOKYO HOTEL 4* или подобен;
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
Хой Ан - HADANA BOUTIQUE RESORT 4* или подобен;
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен;
Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;

Условия:
Екскурзията се осъществява при 15 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================

Допълнителни екскурзии

Екскурзия до хълма Ба На и „Златния мост“ – 75 долара на човек (осъществява се при мин. 12 човека)
Екскурзия до околностите на Сием Рип и запознаване с местния начин на живот – 50 долара на човек

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Хо Ши Мин

Избрани оферти