Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ПОТВЪРДЕНА за 04.11.18! Виетнам и Камбоджа - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

220999

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Истанбул - Ханой и Хошимин - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
- Самолетни билети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин на авиокомпания "Vietnam airline" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг
- 2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* (или подобен) в Ханой
- 3 нощувки със закуски в хотел "Aristo Saigon Hotel" 4* (или подобен) в Хошимин
- 2 нощувки със закуски в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* (или подобен) в Сием Реап
- Трансфери летище - хотел - летище
- 6 обяда, описани в програмата
- 1 вечеря в Ханой с куклено шоу
- 1 вечеря в местен ресторант в Хошимин
- 1 вечеря с традиционни кхмерски апсара танци
- Описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг, Сием Реап
- Разходка с туристически кораб в залива Халонг
- Всички входни такси за обектите описани по програмата
- Местни екскурзоводи на английски език
- Водач-преводач от България
- Една бутилка минерална вода на ден
- Всички местни и общински такси
- Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см
- Виза за Виетнам - издава се предварително от посолството на Виетнам в София - многократна виза 100 USD
- Допълнителни услуги и екскурзии по желание
- Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Екскурзии
Виетнам и Камбоджа - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 04.11.2018
Цена: 3765 BGN

ПРОГРАМА:

1 ден
СофияИстанбул
Отпътуване от терминал 2 на летище София в 21:40 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.
2 ден
ИстанбулХаной
Отпътуване от летището в Истанбул в 02:15 ч. за Ханой . Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:20 ч. Трансфер до хотела. Вечерта панорамна обиколка на Ханой с местен екскурзовод: езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“; храмът „Нгок Сон“ (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао; Старият квартал. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка „Добре дошли“. Нощувка.
3 ден
Ханой – Халонг – Ханой Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културино и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.
4 ден
Ханой – Хошимин
Закуска. Посещение с местен екскурзовод на мавзолея и музея на Хо Ши Мин; Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.; пагодата „Тран Куок“. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд в местен ресторант. Полет до град Хошимин. Настаняване. Нощувка.
5 ден
Хошимин – Куши – Хошимин
Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Нощувка.
6 ден
Хошимин – Делтата на река Меконг – Хошимин
Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Спирка в традиционен ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хошимин. По пътя посещение на градина с бонсай в Ми Тхо („градинарство в поднос“) – изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.
7 ден
Хошимин – Сием Реап – Ангкор
Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Пристигане в Сием Реап. Трансфер до хотела. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон“, построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон“; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали паради, процесии и игри; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват“ – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Наблюдение на прекрасния залез от върха на хълма Пном Бакхенг. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.
8 ден
Сием Реап
Закуска. Отпътуване за известния храм „Та Прохм“, построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Посещение на храма „Пре Руп“ – класически храмов комплекс от 10 в., посветен на Шива; „Източен Мебон“ – храм построен през Х в. от крал Раджендраварман II като израз на почит към родителите му; „Неак Пеан“ – малък будистки храм с кръстообразно разположени водоеми с кръгъл остров в средата. Обяд в ресторант „Bopha Ta Prohm“. Посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг и прочутия манастир „Бантай Кдей“. Нощувка.
9 ден
Сием Реап – Хошимин – Истанбул
Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап (Великото езеро на Камбоджа) – едно от най-големите в Азия. Круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реап и отпътуване за Хошимин. След пристигане на летището в Хошимин, туристите трябва да останат в транзитната му зона. Отпътуването за Истанбул в 21:40 ч.
10 ден
ИстанбулСофия
Пристигане в Истанбул в 04:40 ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:45 ч. за България с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:05 ч.
ЦЕНИ за ранни резервации до 31.01.2018:

- на човек в двойна стая - € 1925 / 3765 лв
- Допълнително легло в двойна стая за дете от 6 до 9.99 години - намаление € 95 / 186 лв
- Единична стая Superior/Deluxe - доплащане € 270 / 528 лв


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин 418 USD с летищни такси и при валутен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
- Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.
- Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
- Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
- Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.
- Виетнам, Камбоджа: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

- Виетнам: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията осигурява разрешение (заповед) за виза от партньорите. Необходими документи за издаване на еднократна/многократна виза за Виетнам: 1 (една) цветна снимка с размер 4/6 см, копие от лична карта, самолетен билет, попълнен формуляр за виза, международен паспорт.
- Камбоджа: Необходима е виза за влизане в Кралство Камбоджа. Камбоджанските власти издават визи на място при пристигане на летищата в Пном Пен и Сием Реап срещу такса от 30 щатски долара /едномесечна туристическа виза/, като за целта е необходимо да имате валиден международен паспорт и 2 цветни снимки с размер 4см/6см.
- Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
0005

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти