Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ПОТВЪРДЕНА за 10.11.18! Виетнам, Камбоджа и Тайланд - самолет от София

Номер на оферта

/

223774

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетни билети за международните полети: София – Доха – Ханой и Банкок – Доха – София с “Qatar Airways”;
- самолетни билети за вътрешните полети: Ханой – Дананг и Хюе – Сайгон;
- самолетни билети за полетите: Сайгон – Пном Пен и Сием Реп – Банкок;
- летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 939 лв/ 480 евро (18.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
- всички трансфери летище – хотел – летище;
- 12 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
- 2 обяда в местни ресторанти (4-ти и 13-ти ден);
- 7 вечери в местни ресторанти;
- 1 вечеря с традиционни танци "Апсара" (10-ти ден);
- екскурзия с автобус до залива Халонг (4-ти ден);
- корабен круиз в залива Халонг (4-ти ден);
- разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр. Хюe (6-ти ден);
- екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);
- разходка с лодка в делтата на р. Меконг (8-ми ден);
- пътуване с експресно корабче iили с автобус от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);
- разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);
- екскурзия с автобус до Аютая (13-ти ден);
- наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
- обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от ТО, който превежда на местния екскурзовод);
- входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
- възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­84 лв.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- виза за Виетнам – 25 щ. долара;
- виза за Камбоджа – 30 щ. долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
- виза за Тайланд – 30 евро;
- такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 60 лв;
- всички допълнителни мероприятия (плащат се предварително):
* посещение на „Куклено шоу във вода” – 12 щ. долара (3-ти ден);
* „Императорска вечеря” в Хюе – 25 щ. долара (5-ти ден)
* посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (за група от минимум 10 човека; при по-малка група се налага доплащане) – 7-ми ден;
* вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо и танци - 30 щ.долара (7-ми ден);
* вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (12-ти ден);
* посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) – 13-ти ден: с вечеря – 45 евро / без вечеря – 30 евро;
* посещение на Плаващия пазар – 39 евро (при група от минимум 5 човека) – 14-ти ден.

Програма на пътуването

Екскурзии
Виетнам, Камбоджа и Тайланд - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


15 дни / 12 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 10.11.2018
Цена: 5310 BGN

ХАНОЙ, ДАНАНГ, ХОЙ АН, ХЮE, САЙГОН (ХО ШИ МИН), МАЙ ТУ, ПНОМ ПЕН, СИЕМ РЕП, АНКОР ТОМ, БАНКОК, АЮТАЯ

13.02.2018 - 5310.00 лв
17.03.2018 - 5310.00 лв
10.11.2018 - 5310.00 лв
Програма:

1 ДЕН
Сборен пункт на летище София в 15.30 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 17.25 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 23.00 ч.
2 ДЕН
Самолетен полет Доха – Ханой в 01.25 ч. Пристигане в Ханой в 14.40 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Ханой.
3 ДЕН
Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам – „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.
4 ДЕН
Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.
5 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. В 09.15 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг с “Jetstar”. В 10.30 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. По желание Ви предлагаме да участвате в „императорска вечеря” – по време на която ще научите как на времето императорите са се наслаждавали на „кралска вечеря” и ще послушате традиционна музика. Това изживяване не се предалга никъде другаде във Виетнам. Представете си, че сте император или императрица, заобиколени от други знатни царедворци, в столова, декорирана в императорски стил, и облечени като управляващите Хюе в древността – ще бъдете изненадани и с автентични вкусни ястия от императорската кухня на Хюе. По време на това императорско събитие ще трябва да следвате кралски протокол, докато придворните императорски музиканти и танцьори на Хюе Ви забавляват. Вечерята вклюва: преобличане в знатни костюми, традиционна церемония за посрещане, императорска придворна музика от Хюе и ястия от императорската кухня.Нощувка в Хюе.
6 ДЕН
Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; - Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през 1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 20.45 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 22.10 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.
7 ДЕН
Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) По желание – вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо, хавайски и фламенко танци и изпълнение на китара и флейта. Вечеря и нощувка в Сайгон.
8 ДЕН
Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризора хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.
9 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището и в 08.40 ч. – полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.
10 ДЕН
След закуска – пътуване до Сием Реп с експресен кораб или с автобус (в зависимост от нивото на река Меконг). Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря с традиционни танци "Апсара". Нощувка в Сием Реп.
11 ДЕН
Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Трансфер до летището и в 21.45 ч. полет Сием Реп – Банкок с “Air Asia”. Пристигане в Банкок в 22.50 ч. Нощувка в Банкок.
12 ДЕН
24.03.2018 - Закуска. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим Храма на Зората. Свободно време. Вечерта, по желание – вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.
13 ДЕН
Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 - 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. На връщане към Банкок ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта, по желание – посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити – кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.
14 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Банкок за разглеждане или възможност, по желание – за посещение на Плаващия пазар. Трансфер до летището.
15 ДЕН
В 01.40 ч. – полет Банкок – Доха. Кацане в Доха в 04.55 ч. Полет Доха – София в 07.55 ч. Пристигане на летище София в 12.15 ч.
ЦЕНА:

- на човек в двойна стая при група минимум 10 човека - 5310 лв
- доплащане за единична стая - 690 лв


Забележки:

- Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
- За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
- Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016.
- Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и плащат предварително.
- Категоризацията на хотелите във Виетнам и Камбоджа не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
- ТО си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
Информация за хотелите (или подобни):

Ханой - Silk Queen hotel 3* http://silkqueenhotel.com/
Хюе - Vina Hotel Hue 3* http://vinahotel.com.vn
Сайгон - River Ruby Hotel 3* http://www.rubyriverhotel.com.vn/
Сием Реп - Angkor Home 4* http://www.angkorhomehotel.com/
Пном Пен - Kolab Sor 4* http://www.kolabsorhotel.com/
Банкок - Baiyoke sky hotel 4* www.baiyokehotel.com - Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.
Необходими документи:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуванe
- 1 снимка (паспортен формат - актуална) за визата за Виетнам на дигитален носител
- 2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Камбоджа - да се носят на летището на влизане в Камбоджа;
- 1 снимкa (за тайландска виза);
- За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
- Сканирана основна страница на паспорта на дигитален носител
0052

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти