Начало / Екскурзии / Екскурзии - Карлово

ПРАЗНИК НА РОЗАТА, КАРЛОВО (с автобус от Варна)

Номер на оферта

/

188400

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус
2 нощувки със закуски в хотел „Казанлък”, http://hotelkazanlak-bg.com/ (или подобен)
Разглеждане на на Архитектурно-музеен резерват Царевец с екскурзоводска беседа
Посещение и разглеждане на АЕК Етъра
Посещение на Шипченски манастир „Рождество Христово“
Участие в Празника на розата в Карлово
Посещение с екскурзоводска беседа на Историческия музей в Карлово
Демонстрация на розоварене и дегустация на продукти от роза в Историческия музей в Карлово
Посещение с беседа на Тракийски култов комплекс Старосел
Посещение с беседа на Казанлъшката гробница
Пешеходна обиколка на Жеравна Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Входни такси и билети (актуални са към момента, възможно е да има промяна): Царевец: възрастен - 6лв., учащи – 2лв. Етъра: възрастен – 5лв., учащи – 2лв., пенсионери – 3лв Старосел: възрастен – 3лв., деца и пенсионери – 1лв. Казанлъшката гробница: възрастен – 6 лв., ученици и студенти – 2 лв., деца до 7 г. - безплатно

ВАЖНО: Програмата не включва участие в брането на рози и съпътстващата го организация с извозване до розовите градини, участие в ритуала на място, както и седящи места на площада по време на празничната програма. За да се включите в тази част от празниците, се изисква заплащането на такса към общината в размер на 20 лв. Демонстрацията на розоварене, която се предлага в Историческия музей също се заплаща, но е включена в цената на екскурзията.

Програма на пътуването

Розобер - Пъстрите шевици на сукманите и везаните ризи се сливат с цветовете на гюловите храсти, ведрото синьо небе се оглася от народни песни и чудодейна музика. Бавна мелодия на кавал съпровожда появата на новата царица, която ще бъде коронясана от миналогодишната носителка на титлата. Тя приветства своите гости и ги приканва да откъснат по един розов цвят, за да се докоснат до магията на владенията й...

1 ден, 26.05.2017 петък:

07:00 ч. – Отпътуване от Антим I Почивка на бензиностанция OMV – Търговище 09:00 – 10:30 – Пътуване до Велико Търново. В продължение на повече от две столетия Търновград е столица на Второто българско царство (края на XII – XIV в.). Той е центърът, в който се решават най-важните политически, религиозни, административни и културни въпроси в живота на средновековната държава. За избора му благоприятстват стратегическото местоположение, обширната за застрояване площ и обстоятелството, че в края на XII в. той е един от най-укрепените градове. Господстващото положение на хълма Царевец и естествената му непристъпност са предопределили избора тук да бъде центърът на върховно управление на държавата.
10:30 – 12:00 – Посещение на Архитектурно-музеен резерват Царевец Входни такси: възрастен - 6лв., учащи – 2лв. 12:15 Отпътуване към АЕК Етъра - единствения на Балканите действащ етнографски комплекс на открито. Възрожденска архитектура, действащи занаятчийски работилници, съоръжения, задвижвани с вода, както през Възраждането... И, както пише създателят на музея, Лазар Донков, в далечната 1964 година, причината да се създаде подобно място е „ ...за да може миналото да стане видимо, лесно за възприемане и разбиране, да може да се съхрани това огромно национално богатство”
13:30 – 15:00 – Посещение на АЕК Етъра Входни такси: възрастен – 5лв., учащи – 2лв., пенсионери – 3лв. Отпътуване за гр.Шипка (през Шипченския проход без спиране) 16:00 – 17:00 - Посещение на Шипченски манастир „Рождество Христово“ 17:30 – пристигане в Казанлък и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден, 27.05.2017 събота:

Закуска в хотела. 09:00 – Отпътуване към Карлово, където в 10:00 на централния площад „20-ти юли” започва богата фолклорна програма с посрещане на Царицата на розите, идваща от розовите градини. 12:00 ч – Демонстрация на розоварене и дегустация на продукти от роза в Историческия музей. (таксата е включена в пакетната цена)
14:30 – Отпътуване за Старосел 15:30 – 16:30 – Посещение на Тракийския култов комплекс Старосел – най-големият царски комплекс с мавзолей от времето на траките, открит досега. Входни такси: възрастен – 3лв., деца и пенсионери – 1лв.
16:30 – 17:30 – Пътуване до Карлово
18:00 – Концертна програма на площад „20-ти юли“ Карлово Късно вечерно връщане в хотела в Казанлък. Нощувка.

3 ден, 28.05.2017 неделя:


Закуска в хотела. Казанлък и Долината на тракийските царе Една от най-големите забележителности на област Казанлък е “Долината на тракийските царе”. Археологическият комплекс обхваща повече от 1500 надгробни могили пръснати из Казанлъшкото поле, като до днес са проучени едва 300 от тях.
09:00 – 10:00 Ще посетим най-популярната сред туристите тракийска гробница в Казанлък, открита през 1944 година. Датирана към III в. пр. Хр., тя е един от най-добре запазените паметници от тракийското наследство, а освен това разполага с уникални стенописи. Любопитен факт е, че тракийската гробница край Казанлък е и първият български паметник, включен в листата на световните съкровища на Юнеско. Входни такси: възрастен – 6 лв., ученици и студенти – 2 лв., деца до 7 г. - безплатно 10:30
Отпътуване за Варна през Жеравна. Днес Жеравна е архитектурен и музеен резерват с добре запазени и възстановени възрожденски къщи, изографисани с изящна дърворезба, тесни калдъръмени улички и многобройни чешми. В селото са реставрирани и възродени 150 обекта, сред които е и църквата „Св. Николай”, построена през 1834 г. В нея е подредена богата експозиция от икони, каменна пластика и църковна утвар. Ще разгледаме църквата и ще се разходим из уличките, а, ако ни остане време, ще посетим и родната къща на големия български писател Йордан Йовков.
Отпътуване за Варна. Пристигане надвечер.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Карлово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Карлово |  Майски празници - България |  Майски празници - Карлово

Избрани оферти