Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Предколеден Амстердам, фестивал на светлината - 4 дни от 05.12.2018 г.

Номер на оферта

/

223487

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на турист
3 нощувки с 2 закуски в хотел Ozo 4* в Амстердам (или подобен)
Трансфер летище- хотел – летище
Туристическа програма в Амстердам на 05.12.2018 с лицензиран местен екскурзовод на български език
Mедицинска застраховка на ЗПАД Аремеец с покритие 5 000 евро, с асистанс

Цената не включва

По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“.
Градска такса - заплаща се на рецепция (~3 € на човек на ден);
Разходи за градски транспорт - карта за 72 часа: 17,50 € на човек. (или билети за еднократно ползване - 2,90 € на човек). Купуват се на място.

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДЕН АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ
Индивидуална самолетна екскурзия
ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА В АМСТЕРДАМ

ДАТА: 05.12.-08.12.2018
4 дни/ 3 нощувки


ЦЕНИ на човек в двойна стая
Промоция за ограничени места: 949 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Aмстердам е впечатляваща комбинация от исторически забележителности, музеи, съхраняващи едни от най-прочутите произведения на изкуството, старомодни улички с хиляди велосипеди, цветни алеи, улични лампи, чиято светлина се отразява в каналите на града. Дръзките елегантни бутици, както и оживените специализирани пазари са превърнали града и в любима шопинг дестинация за много туристи. Романтичните канали са повече от улиците и образуват лабиринт, който опасва целия град като дантела.
Амстердам е лишен от напрежението, характерно за големите мегаполиси, това е град, в чиято атмосфера просто трябва да се потопиш...Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.

Грандиозно шоу в края на ноември превръща централния площад Дам в шикозна бална зала и бележи началото на Коледните празници - специалното осветление, коледната украса и атрактивната елха, разположена в центъра на площада са само част от празничната емоция.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

Хотел Ozo 4* е модерен хотел, разположен на пешеходно разстояние от стадион Amsterdam Arena и метростанция Bullewijk (линия 54) - до идеалния център се стига за по-малко от 15 минути; Предлага настаняване в двойни стаи, оборудвани с LCD телевизор, безплатен Wi-Fi интернет, телефон, климатик, мини хладилник, баня със сешоар.

=============================================================

Първи ден - 05.12.2018
Отпътуване за Амстердам с директен полет в 07.00 ч. Tрансфер до хотела.
ПEШЕХОДЕН ТУР НА АМСТЕРДАМ с местен лицензиран екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа) – площад Дам - Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Квартала на червените фенери и разположената в центъра му църква Ауде Керк - "Старата църква", Новия пазар, бившия еврейския квартал, къщата-музей на Рембранд; площад Рембранд, колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел и улица Рокин.
По желание (с доплащане): Круиз по каналите на Амстердам.
Свободно време.

Нощувка.

Втори ден - 06.12.2018
Закуска.
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се "загубите" в красивия квартал De Jordaan - Йордан, известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу).
или
По желание (с доплащане): "ХАРЛЕМ - БИЖУТО НА СЕВЕРНА ХОЛАНДИЯ" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 5 часа) - пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник..
Нощувка.

Трети ден- 07.12.2018
Закуска.
Идеи за самостоятелна разходка: Нашето предложение е да се потопите в неповторимата атмосфера на града - да се разходите самостоятелно из малките улички на Амстердам, разположени покрай площад Рембранд, да посетите зоологическата градина - едно малко бижу в самия център на града и да опитате традиционните местни специалитети - свежа херинга с лук и кисели краставички в хлебче, току-що изпържени картофки, сервирани в книжна кесийка с вкусен сос по избор или най-традиционното холандско ястие Stamppot - месо със зеленчуково пюре. За десерт задължително опитайте сочните ябълкови палачинки или традиционния ябълков пай със сметана.
В по-късния следобяд, когато дългите опашки от любители на изкуството са намалели, можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 платна и повече от 500 рисунки на художника. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките му, картини от колекцията на брат му Тео, както и картини, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и различни гостуващи временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог и магазин, който продава качествени репродукции. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация, за да избегнете дългото чакане на опашка - вж описание по-долу)
или

По желание (с доплащане): "ХАГА - РАЗХОДКА В ЮЖНА ХОЛАНДИЯ" с влак и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност на тура: около 7 часа) - разходката включва най-важните забележителности, разположени в сърцето Хага - Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
Нощувка.

Четвърти ден - 08.12.2018
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в 07:30 ч. Полет за София.


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за плащане: депозит 50% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

=============================================================

Екскурзии по желание:

"Харлем - бижуто на Северна Холандия" при мин. 4 записани туристи (Продължителност - около 4 часа; пътуване с влак - около 25 минути): 125 лв на човек; Цената включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен природо-научни колекции, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
"Хага - разходка в Южна Холандия" при мин. 4 записани туристи (Продължителност: около 5 часа; пътуване с влак - около 50 минути): 159 лв. на човек; Цената включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Хага - историческите сгради в Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
Дневен круиз по каналите на Амстердам - 24 лв на турист (Включва билет за круизно корабче с аудиогид на английски, немски и/ли френски език, такса резервация; Продължителност: 1 час)
Вечерен круиз "Amsterdam Light Festival cruise" - 48 лв на турист (Включва билет за круизно корабче с аудиогид на английски език, такса резервация; Продължителност: около 1,15 ч.) Специализиран круиз в тъмната част на деня с акцент върху местата и каналите, където са разположени впечатляващите светлинни инсталации, част от фестивала.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!

-----------------

Забележителности и цени на входни такси /с ориентировъчен характер/:

Къщата-музей на Ане Франк - Възрастни: 9.50 €; Деца 10-17 г.: 5.00 €; Деца до 10 г.: 0.50 €.
Музеят ревностно съхранява атмосферата от времето, когато Ане Франк, семейството й и още четирима души се крият от нацистките гонения срещу евреите в продължение на 2 години (1942-1944 г.). Можете да се изкачите по стръмните тесни стъпала, за да видите скривалищата и да станете част от уникалното усещане. Музеят съхранява и много автентични материали, както и оригиналните страници от дневника на Ане Франк, който тя пише в "тайната къща". След края на войната единственият оцелял, бащата на Ане - Ото Франк, публикува дневника, който днес е преведен на над 60 езика. "Гневът, бунтарството, смехът и надеждата, които извират от страниците, превръщат дневника в най-известната книга, писана от дете, в най-четения автентичен дневник в света и най-превежданата книга от нидерландски."
Работно време: 9:00-19:00 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.annefrank.org/en/Museum/Practical-information/Online-ticket-sales/

Райксмузеум е в топ 10 на най-известните музеи в света и е разположен във впечатляваща сграда от 19 век, открита отново за посещения след впечатляващ ремонт, за който са похарчени 491 млн. долара. Музеят съхранява оригинали на художниците Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс, като най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Можете да наемете срещу 5 евро аудиогид на руски или английски език с избор за продължителност на тура 45 или 90 мин., който ще Ви "преведе" през най-важните зали.
Работно време: 9:00-19:00 ч. /вход е възможен до 45 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: https://www.rijksmuseum.nl/en

Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо - 20 €. Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо се намира в сърцето на Амстердам, на площад „Дам”. Той е част от веригата музеи, собственост на английската фирма „Мерилин Ентъртеймънт”, които се намират в Лондон, Берлин, Лас Вегас, Ню Йорк и Холивуд. Голямото разнообразие от восъчни фигури привлича посетители от цял свят . Там можете да видите и да се снимате със фигурите на световно известни личности, политици, учени, поп и рок звезди, артисти и спортисти, както и да проследите историята на Амстердам (пресъздадени са сцени и велики личности от Златния век на града).

Къщата-музей на Рембранд - 13 €. Къщата-музей на Рембранд се намира в еврейския квартал на Амстердам. Тук художникът се нанася със своето семейство през 1639 г. на 33 годишна възраст и както сам той казва, в този дом той преживява най-продуктивния период от своя живот по времето на Златния век на Холандия. В сградата от 17 век е съхранена почти непокътната покъщнината му, изложени са и много от неговите гравюри.

Музеят Ван Гог (Paulus Potterstraat 7) - Възрастни: 17 €; Деца 0-17 г.: безплатно.
Прочутият художник е бил неизвестен приживе и е продал само няколко картини преди смъртта си. Едва през 1973 г. творбите му са откупени от фондация "Ван Гог" и изложени в музей. Музеят Ван Гог е открит през 1973 г. и съхранява колекция от многобройни картини и графики на прочутия художник, като обхваща различни етапи от неговото творчество, от младежките му години до смъртта му. Най-известните произведения в богатата сбирка на музея са „Жълтата къща”, „Стаята в Арл”, „Слънчогледи”.
Работно време: 10:00-18:00 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.vangoghmuseum.nl/en/plan-your-visit

Музеят на бирата Heineken Experience - Онлайн билет: 16 €; На място: Възрастен: 18 €; Деца 12-17 г. - 12,50 €. В мини-пивоварната на изцяло обновения музей посетителите могат да се насладят на интерактивно забавно пътуване през процеса на създаване на прочутата марка бира, водени от опитен майстор пивовар.
Работно време: 10:30-19:30 ч.; Петък-неделя: 10:30-21:00 ч. /Билети на място се продават до 17:30 ч.; Вход е възможен до 45 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.heineken.com/bg/heineken-experience/tickets.aspx

Ледения бар - Amsterdam Icebar XtraCold - уникално място в сърцето на Амстердам. В цената на посещението са включени специално термооблекло и ръкавици, 3 напитки (бира, шот или портокалов сок), които ще Ви бъдат сервирани в ледения бар, изграден от повече от 60 тона лед с постоянна температура от -10 градуса. Гарантиран смях и много забавление!
Работно време: Пон.-Четв.: 12.30 - 01.00; Пет - Съб: 12.00 - 02.40; Нед: 12.00 - 01.00 /Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: https://www.tours-tickets.com/en/attractions/xtracold-icebar/; Вход е възможен до 60 мин. преди края на работното време/

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Предколедни екскурзии - Холандия |  Предколедни екскурзии - Амстердам

Избрани оферти