Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ с полет от ВАРНА

Номер на оферта

/

205788

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет на авиокомпания Уиз Ер с летищни такси и един салонен багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 23 см

3 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* с централно разположение

медицинска застраховка

Цената не включва

трансфер летище Айндховен-центъра на Амстердам-летище Айндховен

всички допълнителни екскурзии

чекиран багаж до 20 кг- доплащане от 70 евро за двете посоки

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Фестивалът на светлината и предколеден уикенд в Амстердам с полет от Варна

Специална промоционална цена за хотел 3* - от 780 лева на турист в двойна стая

Настаняване и цени по програмата:

Централен хотел 3* - икономична стая - 780 лева на турист
Централен хотел 3* - премиум стая - 840 лева на турист
Централен хотел 4* - 976 лева - на турист


Амстердам – малкото рибарско селище от XII век, превърнало се в едно от най-големите европейски пристанища - комбинация от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност. Заради 160-те си канала и над 1000 моста, някои наричат Амстердам „Северната Венеция”. Повечето улици изглеждат като алеи, което е една от причините местните да използват предимно лодки, трамваи и разбира се велосипедите, които са се превърнали в най-разпространеният начин за придвижване в Амстердам.
В предколедния период Амстердам има особена атмосфера, допълнена от Фестивала на Светлината, който се провежда в Амстердам от 30 ноември до 21 януари. Тази година се очаква градът да бъде осветен от над 40 светлинни инсталации, проектирани от известни дизайнери и архитекти. Фестивалът си провежда на територията на сушата и във водата на прочутите канали.

Примерна програма на пътуването:

1 ден/ 7.12.2017

Отпътуване от летище Варна в 11.20 с Уиз еър и пристигане в Айндховен в 13.30. Трансфер летище – център Амстердам /срещу доплащане от 20 евро на посока с обществен транспорт/. Свободно време за разходка из нощен Амстердам. Нощувка в избрания хотел.

2 ден/8.12.2017

Закуска. Свободно време за разходка или пешеходна обиколка с екскурзовод на български език-доплащане 30 евро начовек /при мин 6 души/около 3-4 часа/.
Класическа обиколка на Амстердам, обхващаща най-важните забележителности на Амстердам, протича по следния маршрут:Централна гара, Старата църква (Квартала на червените фенери), Китайският квартал (Най-големият будистки храм в Европа), Новият пазар (Единствената запазена порта от Средновековието), Къщата на Рембранд (Бившият еврейски квартал), Общината, Синият мост над река Амстел, Площад Рембранд (Най-известната картина на Рембранд, направена със скулптури в човешки размер), Плаващият пазар за цветя (Най-големият в Холандия), Средновековното дворче "Бехайнхоф", Галерията на историческия музей, Площад Дам (Двореца Дам, Националния паметник)

3 ден /9.12.2017

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Амстердам - Холандската Венеция, разположен на 50 канала с над 500 моста. Посещение на Кралския Дворец (Koninklijk Paleis), площад Дам. Дворецът съдържа впечатляваща колекция мебели, скулптури, часовници и полилеи от 18-ти и 19-ти век.
Сред основните атракции в Амстердам са Кралският Музей (Rijksmuseum – съхранява впечатляваща колекция от 15-ти до 19-ти век, включваща произведения на холандските майстори – Рембранд, Франс Халс, Вермеер) и Музеят на Ван Гог (съдържа най-голямата колекция творби на майстора), посещение на музея на Мадам Тюсо.
Каналите на града са място, което не трябва да пропуснете. Разходката с корабче, особено по време на Фестивала на светлината, е незабравимо преживяване.

4 ден/10.12.2017

Закуска. Трансфер хотел–летище Айндховен /срещу доплащане/. Полет от Айндховен за Варна 14.00-18.00.

Полети на Wizz Air Варна- Айндховен-Варна

07.12.2017 W64513 11.20 13.30

10.12.2017 W64514 14.00 18.00

Примерни хотели в Амстердам

Piet Hein 3* централен -http://www.hotelpiethein.nl/или подобен
Хотел Piet Hein предлага модерни помещения за настаняване в три традиционни градски къщи с изглед към парка Вонделпарк в Амстердам, само на 200 метра от центъра на града и музеите. Този хотел разполага със самостоятелна тераса-градина и безплатен Wi-Fi достъп. Чистите стаи са красиво обзаведени с модерни мебели и имат интериор в топли цветове. Всяка от тях разполага с напълно обзаведена баня, работно бюро, кабелна/платена телевизия и сейф.
Хотел Piet Hein е само на 300 метра от известната търговска зона P.C. Hooftstraat. Музейният площад е на по-малко от 10 минути пеша и там се намират Райксмузеум, музеят Stedelijk и музеят на Ван Гог. Площад Лейдсеплейн е на около 700 метра от хотела. Концертната зала и казино Амстердам са на пешеходно разстояние. Амстердам Ауд Зауд е прекрасен избор за хора, интересуващи се от музеи, култура и пешеходен туризъм.

NH Amsterdam centre 4*- https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-amsterdam-centre
NH Amsterdam Centre е разположен на 250 м от известния площад и на 5 мин.пеша от известната търговска зона P.C. Hooftstraat и Площада на музеите. В района има ресторанти, барове и театри.
В допълнение хотелът разполага със сауна и парна баня, фитнес център, както и безплатен WiFi.

Повече информация за Фестивала на Светлината:
https://amsterdamlightfestival.com/en/visitor-information/festival-2017-2018/

Допълнителна информация

СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА за хотел 3*

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Предколедни екскурзии - Холандия |  Предколедни екскурзии - Амстердам

Избрани оферти