Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕНА И БУДАПЕЩА - ПОТВЪРДЕНА, автобус от София

Номер на оферта

/

210852

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

Съответния брой нощувки със закуски

Водач–придружител от туроператора

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи;

Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Екскурзия „Нощна Виена”;

Разглеждане на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език;

Разглеждане на Съкровищинцата на Хабсбургите в двореца Хофбург.

Програма на пътуването

Предколедна екскурзия до Виена и Будапеща . Автобусна програмата е с тръгване от Пловдив и София. Изживейте 5 незабравими дни сред празничната атмосфера на Коледните базари в Будапеща и Виена!

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 2 нощувки във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща и на Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Дати на отпътуване: 15.12.2017 - 16 места

Настаняване и цени по програмата:

Цена на турист в двойна/тройна стая - 375 лева

Единична стая - 490 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 329 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 339 лева

Програма на екскурзията

Ден 1

04:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15:00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Разглеждане на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца „Белведере“, Ринга – двореца „Хофбург“, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца „Шьонбрун“ (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей. Факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за разходка до Пратера. В този ден се налага ползване на метро. Около 19:00 ч. – отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

Ден 5

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Допълнителна информация:

Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – с доплащане. Цена 38 лева (възрастен) / 18 лева (до 19 г.)
Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя, редица ордени и лични вещи на императорите и техните роднини. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.

Разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун - доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника.

Екскурзия „Нощна Виена” (пешеходна обиколка с посещение на коледни базари в центъра на Виена, обиколка по Ринга, вечеря в типична винарна в Гринцинг - 1 чаша вино + 1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие) – цена 28 евро на човек – организира се на място, във Виена, при минимум 20 участника.

Допълнителна информация

Дати на отпътуване: 06.12.2017 - последни 7 места; 15.12.2017 - има места

Настаняване и цени по програмата:

Цена на турист в двойна/тройна стая - 375 лева

Единична стая - 490 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 329 лева

Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 339 лева

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Last minute оферти - Унгария |  Last minute оферти - Будапеща

Избрани оферти