Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ЕДНА СЕДМИЦА В ПАРИЖ – ПРЕДКОЛЕДНА

Номер на оферта

/

227860

Дати & цени

Цената включва

- САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
- ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
- ТРАНСФЕР;
- РЪЧЕН БАГАЖ;
- ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
- СЪОТВЕТНИЯТ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
- ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
- ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ПАРИЖ;
- ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА С ЕКСКУРЗОВОД.

Цената не включва

- ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ВЕРСАЙ И НА КВАРТАЛА ДЕФАНС;
ПОЛУДНЕВНА ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА "ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ И ШАН-З-ЕЛИЗЕ";
- ЕКСКУРЗИЯ ДО ТРИ ЗАМЪКА ПО ЛОАРА - ШЕНОНСО, ШЕВЕРНИ И ШАМБОР;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА КВАРТАЛА "МАРЕ";
- СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА КАБАРЕ.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 7 нощувки със закуски в хотел в центъра на Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с „България Ер” или „Ер Франс”.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Кацане на летище „Шарл де Гол” в Париж, трансфер, настаняване в хотела. След обяд - по желание полудневна пешеходна програма "Големите булеварди и Шан-з-Елизе" с доплащане 45 лв. за възрастни, 35 лв. за деца до 11 г. Цената включва пешеходна разходка с екскурзовод на български език по следния маршрут: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста "Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“, възможност за посещение на Музея на изящните изкуства "Пти Пале”. Програмата започва от музея "Гревен" и завършва на площад „Конкорд“. Необходимо е да се ползва метро на връщане, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Музеят "Пти Пале" е безплатен. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала „Монмартър” (базиликата „Сакре Кьор“, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала „Монпарнас“, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи. Свободно време. Посещение на Айфеловата кула (придвижването е с метро). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, площад “Конкорд”, Мадлената. Възможност за разходка с корабче по р. Сена (билетът за корабчето не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободен следобед. 14.00 ч. - по желание посещение на двореца „Версай“ и на квартала „Дефанс“ с доплащане 129 лв. за възрастен и 99 лв. за деца и младежи под 26 г. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се организира при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Възможност за самостоятелно посещение на музеи или на Дисни. По желание полудневна пешеходна програма – посещение на квартала „Маре” с доплащане 45 лв. за възрастни и 35 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: пл. „Бастилия”, църквата „Св. Павел и Св. Людвик” - единствената барокова църква в Париж, най-стария монументален площад на Париж – „Плас де Вож”, възможност за посещение на къщата-музей на Виктор Юго и на музея „Коняк-Же“, еврейската улица, Отел дьо Вил; програмата започва от музея „Гревен“ и завършва на ул. „Риволи” пред Кметството (Отел дьо Вил). Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване от музея „Гревен“ до Площада на Бастилията, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Двата музея, включени в програмата, са безплатни. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Вечерта – възможност за посещение на кабаре (с доплащане). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия до три замъка по Лоара – „Шенонсо“, „Шеверни“ и „Шамбор“ с доплащане 320 лв. Цената включва транспорта и екскурзоводските услуги на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Екскурзията се осъществява при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим екскурзия до замъците по Лоара на френската фирма Pariscityvision на цена 320 лв. с екскурзовод на английски или френски. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на музеи – музея „Лувър“, музея „Орсе“, музея „Гревен“ (на восъчните фигури), музея „Роден“, музея „Пикасо“ и пр. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на музеи или на Евродисни. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Дати през 2018 г. и цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C D E F G H I
07.12 - 14.12 1435 1515 1515 1515 1555 1665 1705 1749 1939
Допл. за инд. стая 479 589 630 479 753 507 726 616 972
Нам. за 3-ти възр. 123 0 - 0 27 0 14 151 41
Нам. за 4-ти възр. - 82 - - - - - - -
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 440 440 - 440 440 440 440 440 440
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 280 280 280 280 280 280 280 280 280

Хотели, които използваме при съответния вариант:

A Victoria**
B Havane***
C Lautrec Opera***
D Opera Lafayette***
E New Hotel Lafayette ***
F BW Ronceray Op?ra***
G Mondial***
H Corona Opera***
I Villa Op?ra Drouot**** (стаи стандарт)

ЗАБЕЛЕЖКА: Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.

Описание и снимки на хотелите търсете в нашия уеб сайт www.rual-travel.com

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1.65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

КАК ДА ПОСЕТИТЕ „ЕВРОДИСНИ” ОТ ПАРИЖ:

1. Бихте могли да отидете до „Евродисни” с влакчетата RER, които можете да вземете от много спирки в Париж (Opera, Chatelet, Gare du Nord и пр.) - линия А, слиза се на последната спирка Marne-la-Valee. Билетът за RER струва около 7 евро в една посока, а картата за вход за парка „Дисниленд” е около 63 евро за възрастни и 59 евро за деца под 11 г., а за парка „Дисниленд” + „Диснистудио” - около 74 евро за възрастни и 67 евро за деца под 11 г.
2. Можете да закупите от нас или на място в Париж билет на фирмата Pariscityvision, която прави трансфери до Дисни и обратно с автобуси, като тръгват от и се връщат на пл. „Жан д’ Арк” (пред хотел „Регина”, до Лувъра). Билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд”, струва 99 евро възрастни, 94 евро деца под 11 г.; билет, който включва транспорта от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд” и за „Диснистудио” струва 109 евро възрастни, 104 евро деца под 11 г.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Предколедни екскурзии - Франция |  Предколедни екскурзии - Париж

Избрани оферти