Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА и "Stollenfest" в Дрезден

Номер на оферта

/

227318

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Прага- София с летищни такси
Трансфер летище – хотел – летище
5 дни / 4 нощувки със закуски в хотел Tosca 3*
Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител от България по време на екскурзията

Цената не включва

Предколеден органов концерт в католическа Катедрала– 50 лв. на човек
Целодневна екскурзия до Дрезден включваща пешеходен тур на забележителностите на града и посещение на Коледния базар и Stollenfest – 110 лв. за възрастен / 60 лв. за дете.
Целодневна екскурзия до Карлови Вари с лицензиран екскурзовод на български език 90 лв. за възрастен / 60 лв. за дете
Разходка из Тайните кътчета на Храдчани - 45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.
Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага – 4 лв. на човек на ден (заплащане в София)
Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. за възрастен / 20 лв. за дете
Обяд в минипивоварна Страховски манастир с дегустация на манастирска бира – заплащане според консумация на място.
Вечеря в минипивоварна U Flek? - У Флеку с дегустация на черна бира - 50 лв за възрастен
Вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню и програма - 60 лв. за възрастен / 30 лв. за дете
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ И ГРЕЯНО ВИНО

Красива е Златна Прага по това време на годината. Украсена с хиляди светещи лампички, великолепна елха, голям и пъстър коледен базар с дървени къщички предлагащи традиционни ръчно изработени подаръци, местни деликатеси, греяно вино или халба бира!
Предколедните празници в Чехия се наричат Адвент - подготовка за Рождество Христово и обхващат периода от четири седмици. Започват от 30 ноември, и завършват на Бъдни вечер и Коледа. На Бъдни Вечер цялото семейство украсява коледната елха със сладки и сушени плодове и сяда около масата на която не липсват рибена чорба, пържен шаран и картофена салата, за десерт - джинджифилови медени сладки. Под всяка чиния се слага люспа от шаран - за здраве и берекет през новата година.
Предколедна атмосфера ще усетите и в Дрезден, и ще имате възможност да се насладите на грандиозния спектакъл ”Stollenfest”.
Елате с нас на незабравима разходка в предколедна Прага и Дрезден!

ПРОГРАМА

Ден 1 / 07.12. - петък
Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 9:30. Пристигане в Прага в 10:20. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, свободно време за обяд.
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
Свободно време.
По желание с предварителна заявка: Предколеден концерт на орган в Католическа катедрала.
По желание с предварителна заявка: Вечеря в минипивоварна U Flek? - У Флеку с дегустация на черна бира
Нощувка

Ден 2 / 08.12. - събота
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителностите на Прага или екскурзия до Дрезден.
По желание с предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Дрезден включваща пешеходен тур на забележителностите с екскурзовод на български език. Посещение на Коледения базар Striezelmarkt и грандиозния спектакъл „Stollenfest“ - празник за местните хлебопекари и сладкари, които приготвят огромен Коледен щолен с тегло почти 4 тона.
Нощувка

Ден 3 / 09.12. – неделя
Закуска. Свободно време за посещение на забележителностите на Прага или пазаруване.
По желание с предварителна заявка: Пешеходна разходка с екскурзовод на български език Тайните кътчета на Храдчани и възможност за обяд с дегустация на манастирска бира в минипивоварната на Страховския манастир.
По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с лодка по река Вълтава.
По желание с предварителна заявка: Вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню и програма.

Ден 4 / 10.12. – понеделник
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Карлови Вари.
По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари с лицензиран екскурзовод на български език.
Нощувка.

Ден 5 / 11.12. – вторник
Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището. Излитане от Прага в 12:10 , пристигане в София на Терминал 2 в 15:00.

-----------------------------------------------------

HOTEL TOSCA 3*+

Хотел Тоска е един от най-добрите тризвездни хотели в Прага. Намира се в историческия квартал Vinohrady в центъра на Прага в непосредствена близост до метростанция N?m?st? M?ru (линия А). До Вацлавския площад се стига пеша за 10 минути а историческия център на града е само на 1 спирка с метрото. Разположен в един от най-харесваните райони в Прага, ресторантът на хотела предлага вкусна храна, персоналът е отзивчив а стаите са елегантно обзаведени.

Хотелът предлага на своите гости ресторант, лоби бар, безжичен интернет, събуждане по телефона, обмяна на валута, пране и гладене, асансьор, сейф, паркинг.

Стаите са обзаведени модерно и осигурят максимален комфорт на своите гости. Всяка стая има интернет, телевизор, сейф (срещу заплащане), телефон, голям гардероб, масичка за кафе или работен кът, баня с вана или душ кабина, сешоар, електрическа кана за варене на кафе или чай (срещу заплащане), стаите на петия и шестия етаж имат климатик.

Закуската в ресторанта се сервира под формата на бюфет от 7.00 ч. до 10.00 ч. и включва пресни плодове и зеленчуци, богат асортимент от колбаси, сирена, хлебчета, млечни продукти, зърнени храни, сладкиши, топли и студени напитки и др.

-----------------------------------------------------

ЕКСКУРЗИИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

Класическа обиколка на Прага
включена в цената
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. Трите двора, през които минава обиколката, са заобиколени от сгради в стил класицизъм, построени през втората половина на XVIII век от Николо Пакаси, придворен архитект на императрица Мария Терезия. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Пред Пражката крепост е площада Храдчани, заобиколен с градски дворци, сред които правят впечатление Шварценберския и Щернберския, които са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към Прага, която ясно подсказва защо се нарича „Градът на стоте кули”.
Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“, пресича река Вълтава по Карловия мост, построен от крал Карел IV., чешки крал и император на Свещената римска империя. Мостът е истинска уникална галерия на открито, тъй като е украсен с 32 монументални статуи от времето на барока. Той е рядко съчетание на отминалите столетия – въплътени в статуите и днешното време, представено от художниците, музикантите и дизайнерите, които предлагат на него творбите си.
Обиколката приключва на Староместския площад, който е историческия център, мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ , чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Над площада се издигат две 80 метрови кули на готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век. Нощно време, красиво осветеният площад се превръща в център на градския живот – с примамливо осветени бирарии, улични артисти и туристи.

-----------------------------------------------------

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предколеден органов концерт
Насладете се на незабравимите Коледни мелодии на Й.С.Бах, Й. Хайдн, В.А.Моцарт и др. във величествената обстановка на Католическата катедрала с прекрасна акустика и почувствайте предколедения дух на Златна Прага.
Цена: 50 лв. на човек

Целодневна екскурзия до Дрезден – Коледни базари и Грандиозен спектакъл „Stollenfest“
По време на целодневната екскурзия ще видите най-доброто от предколеден Дрезден и ще се насладете на грандиозното шествие Stollenfest, който се провежда през втората събота след откриването на Коледните базари. Този ден е празник за местните хлебопекари и сладкари, които приготвят огромен Коледен щолен с тегло почти 4 тона. Големият спектакъл тръгва от сърцето на Стария град на Дрезден и продъжава през удивителните улици, минавайки покрай архитектурните забележителности на града, чак до най-стария коледен пазар Striezelmarkt, където гигантският щолен се разрязва и продава. Приятната програма и големият парад в който участват повече от 500 души, създават неповторима коледна атмосфера. Този уникален фестивал, посветен на традициите и занаятите, със сигурност е най-вкусният посланик на Дрезден.
Пешеходната обиколка започва с импозантния комплекс Цвингер, построен от курфюрста Август Силния, който искал да съперничи на френския си „колега” Луи XIV и неговия Версай. Днес в централното крило се помещава световно известната картинна галерия със същото име.
Theaterplatz е един от централните площади в старата част на Дрезден. От едната страна го краси прочутата с репертоара си Земпер опера, а от другата – католическия храм (в сърцето на протестантския град) Хофкирхе и Кралския дворец, строен и дострояван в продължение на столетия.
Покрай дрезденския куриоз F?rstenzug – шествието на князете, стигаме до безспорния бисер на града – църквата Фрауенкирхе. Както повечето забележителности в Дрезден и тя е била унищожена до основи по време на бомбардировките в края на Втората световна война. Обновяването й става изцяло с дарения след промените през 1989 г.
Финалът е като фойерверк – ще бъде на „Терасата на Брюл”, наречена от Гьоте „Балконът на Европа”, украсена с шпалир от импозантни постройки.
Пешеходната обиколка отнема около час – час и половина. След това ще разполагате със свободно време за да посетите известния Коледен базар Striezelmarkt намиращ се на площад Altmarkt (който се провежда всяка година от 1434 г.), галериите или магазините и бутиците на известната улица „Прагерщрасе”.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език.
Цена: 110 лв. за възрастен / 60 лв. за дете 2-11.99 г.

Едночасова разходка с корабче по река Вълтава
По време на круиза ще видите историческите забележителности на Прага от друг поглед и ще се насладите на прекрасните гледки от топлото помещение на корабчето.
Цената включва: разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език.
Цена: 25 лв. / 20 лв. за дете 2 - 11.99 г.

Разходка из Тайните кътчета на Храдчани
Обиколката с лицензиран екскурзовод на български език продължава около 2.5 часа. Започва от Храдчанския площад с приказните дворци: Архиепископския – най-известния дворец построен в стил рококо, седалище на пражкия архиепископ; Шварценбергския – залите на двореца служат за постоянна експозиция на Националната галерия; Щернбергския - един от най-красивите барокови дворци в Чехия и др. Продължаваме през криволичещите улички с малки къщички на т.н. Нов Свят – едно от най-живописните места в Прага и стигаме до Лоретанския площад. Разглеждаме църквата Лорета известна със своите 27 камбани, които изпълняват чудни мелодии. В ареала на църквата се съхраняват скъпоценни религиозни предмети от 16-18 век, от които най-известна е Диамантената дарохранителница украсена с 6222 диаманта. Покрай Чернинския дворец стигаме до Страховския манастир с бароковата библиотека. Манастирът бил основан през 1140 г. от Норбертинския орден. В манастира се намира една от най-известните библиотеки в Европа, съхраняваща около 200 000 тома старинни книги.
Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за църквата Лорета и Библиотеката на Страховския манастир.
Цена: 45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари и посещение на „Коледната къща“
След закуска в 8.30 отпътуване от хотела за един от най-известните СПА курорти в Европа. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод на български език и разглеждане на центъра на Карлови Вари, Колонада, Хотел Пуп и др.
Карлови Вари е най-прочутият курортен и фестивален град на Чехия, градът, в който блаженството на SPA процедурите се поднася с кралски финес от 600 години. Златният век на Карлови Вари е между 1870 г. и 1914 г. когато е най-модното място за почивка и развлечения, съперничи си единствено със Сейнт Мориц в Швейцария. Тук пристигат императори, царе, шейхове и аристократи, но и аристократи на духа, гении като Бетовен, Бах, Моцарт, Гогол и Тургенев. Това го превръща в сцена на бурен социален и културен живот. Гьоте, посетил курорта 13 пъти, нарича Карлови Вари „шахматната дъска на Европа”. Елегантните колонади, построени през XIX/XX в. са гордостта му и негова запазена марка. Оттук идва и наименованието „Градът на колонадите”. Всеки един от тези проветриви храмове, построени над изворите на лековитата вода, има своя история. Много от тях са в изящния стил ар нуво (сецесион) и са дело на двама виенски архитекти: Ferdinand Fellner и Hermann Helmer.
Обяд в ресторант в Карлови Вари (заплаща се на място според консумацията)
„Коледната къща“ е уникална изложба на коледни украси и декорации. Намира в Карлови Вари в замъка Доуби, който се извисява над река Охрже.
С влизането в двора на бароковия замък, ще се озовете в един приказен коледен свят. В залите на замъка ще имате възможност да разгледате ръчно изработени коледни украси, да вкусите от коледните сладки, греяното вино, да изпитате удоволствието от предстоящите Коледни празници. Може да закупите оригинален подарък за Вас или Вашите близки.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за „Коледната къща“
Цена: 90 лв. / 60 лв. за дете 2 - 11.99 г.

Вечеря в средновековна кръчма с тристепенно меню и програма
Добре дошли в кръчмата, която ще Ви отведе стотици години назад във времето – чак до средновековието!
Ще има какво да видите, какво да чуете и най-вече както да опитате. Ще Ви забавляват майстори на меча, жонгльори, красиви танцьорки, ще засвири старовремска музика, ще се лее вино и най-вече БИРА. А гозбите ……. ще похапвате в духа на отминалото време, с ръце!
Примерно меню:
- пушени патешки и пуешки гърди върху гнездо от зелена салата с резенчета печена червена и жълта ряпа, мус от сирена и прясно изпечен хляб
- свински джолан, печен в продължение на 12 часа с подправки и гарнитура от картофи, горчица и хрян
- домашно приготвен пай
Цената включва: 2.5 часа средновековна шоу програма, тристепенно меню и 2 напитки
Цена: 60 лв. за възрастен / 30 лв. за дете

Вечеря в минипивоварна U Flek? - У Флеку с дегустация на черна бира
Първият писмен документ за съществуването на пивоварната датира от 1499 година, когато производителя на малц Вит Скржеменец купува къщата. Това е единствената пивоварна в Средна Европа, която 500 години вари бира без прекъсване.
Ресторантът се състои от 8 зали и голяма градина. Залите са обзаведени в различен стил, като се започне от най-забележителната и отличителна зала Академия (Akademie), където през миналото столетие са се събирали известни личности на чешката култура, през залата Вацлавка (V?clavka) с цветни скъклописи, зала Кабаре (Kabare) с културна и музикална програма, до Рицарската зала (Ryti?sk? s?l) обзаведена в романтичен стил.
Примерно меню:
- традиционен чешки ликьор Бехеровка
- Пражка шунка със зеленчуци
- "свичкова на сметане" с кнедли
- ябълков щрудел
- черна бира
Цена: 50 лева / 30 лева (дете 2-12г.)

При желание от Ваша страна може да организираме резервации за вечери в препоръчани от нас заведения: U Tri Ruzi, U Medvidku, U Fleku, Prague Beer Museum, U Pinkas? и др.

Допълнителна информация

ПРОМО ЦЕНИ от 760 лв. на човек в двойна стая за нови резервации до 12.11.2018 г. - ограничени места

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти