Начало / Екскурзии / Екскурзии - Скиатос

ПРЕЗ МАЙ В ГЪРЦИЯ В ХОРТО, О. СКИАТОС И ВОЛОС НА ПОЛУОСТРОВ ПЕЛИОН

Номер на оферта

/

215324

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус
v 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел категория 3* в Хорто
v 4 вечери на блок маса в ресторанта на хотела без напитки
v Разходка във Волос
v Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина с лимит 4000 евро
v Водач от агенцията по време на пътуването

Цената не включва

v Доплащане за обяд по желание – 80 лева възрастен за целия период; 40 лева дете до 11.99 г. за целия период
v Входни такси за музеи и обекти посещавани по желание
v Екскурзия с влакчето „Mountzouris” – 20 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. (при минимум 20 туриста)
v Екскурзия – круиз до остров Скиатос – 35 евро възрастен; 28 евро дете до 12 г. (при минимум 20 туриста)
v Екскурзия до Източно крайбрежие на Пелион: Цагарада, Милопотамос и Агиос Йоаннис – 15 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. при ( минимум 20 туриста)
v Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина за туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 8 лева!

Програма на пътуването

ПРЕЗ МАЙ В ГЪРЦИЯ В ХОРТО, О. СКИАТОС И ВОЛОС НА ПОЛУОСТРОВ ПЕЛИОН
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/



ХОРТО - АНО ЛЕХОНА - МИЛИЕС - О. СКИАТОС - ЦАГАРАДА - АГИОС ЙОАНИС - ПЛАЖ МИЛОПОТАМОС - ВОЛОС
Период: 03.05.2018 – 07.05. 2018г.
5 дни/ 4 нощувки
Цена: 379 лв.


1 ден: СофияВолос – полуостров Пелион - Хорто
Сутринта в 07:00 часа отпътуване по маршрут: СофияДупницаБлагоевградСанданскиКулатаВолос – Кала Нера- Хорто. Пристигане в късния след обяд в курорта Хорто, красиво разположен на залива Пагаситикос, който е заключен между живописно вдадения в морето полумесец на полуостров Пелион и основната суша на отсрещния бряг. Настаняване в хотел на брега на морето. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Хорто – Ано Лехона – Милиес - Хорто
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия с легендарното влакче „Mountzouris” - истинско приключение с парен локомотив, движещ се по релса широка само 60 см., със скорост от 25 км. в час. Забележка: маршрута включва пешеходен участък около 30 минути спокоен ход по неравен терен, който изисква удобни за целта обувки и не е препоръчителен за хора, които не са свикнали на преходи! По желание тези туристи могат да отидат до Милиес с автобуса и да не ползват влакчето.
Точно в 10:00 часа сутринта, влакчето напуска началната гара и гордо „пуфтейки“ се отправя към вътрешността в планината Пелион. Влакчето по своя път преминава по каменни мостчета и никак не бърза, пътува бавно, сякаш да се наслади на чудните гледки наоколо, колекционирайки колкото се може повече от красивата природа. Задминава то, малки и китни железопътни гари, спирайки на една от тях, сякаш иска дъх да си поеме, но и да даде възможност на туристите си да заснемат живописните околности. Така след час и половина гордото влакче приключва вълшебния си воаяж в Милиес, успявайки да спечели пътниците си завинаги, дарявайки им това вълшебно пътуване в приятелска и топла атмосфера. Разходка в Милиес, наречено така заради изобилието от ябълкови дървета тук. Запознаване със забележителностите на градчето: богата библиотека с колекция от редки книги, местният музей, църквата „Свети Архангели“, считана в миналото за „Светата Лавра“ на планината Пелион, старинните къщи. Тук, в Милиес местните твърдят, че се намира търсената пещера на мъдрият кентавър Хирон, където обучавал учениците си...Възможност за обяд. Завръщане в Хорто след обяд. Плаж. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Хорто – остров Скиатос – Хорто
Закуска. Свободно време в Хорто или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия – круиз до остров Скиатос, един от трите острова разположени тук, известни под общото название – Споради. Остров Скиатос е един истински рай в лазурното Егейско море, а в самия му център е столицата на острова с идиличната главна резиденция на венецианците – крепостта Буртзи. Столицата ни впечатлява с тесни улички, катерещи се по хълма до амфитеатрално застроените къщи с ослепителна белота. Крайбрежната улица, мами туристите с кафенета и неустоимо ухаещи на прясно приготвена риба таверни. Остров Скиатос е предпочитано място за почивка от известни личности, сцена е и на известния филм „Мама миа“ сниман тук през 2007. На острова ще посетим и един от най-известните му плажове – жвописният “Koukounaries”, записал в „книгата на почетните си гости“ и Лейди Даяна..Завръщане в Хорто. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Хорто - Цагарада – Агиос Йоанис - плаж Милопотамос
Закуска. Свободен ден за плаж и релакс или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия по живописното крайбрежие на Източен Пелион. Екскурзия, в която ще се запознаете с най-големия и оживен курорт на Пелион – Агиос Йоанис и с с традиционното, най-известно и най-посещавано селце – Цагарада, разположено на 500 м. надморска височина и дълго 5 км.! Разходка в Агия Параскеви, възможност за покупка на сувенири и релакс на чаша ароматно кафе под сянката на величествения платан, чиято корона е естествен покрив над площада в селцето. Впечатленията следват и градират от наблизо разположения невероятен плаж Милопотамос, един от най-известните плажове в Гърция. Тук Природата е сътворила истинско чудо: плаж разделен на две от висока скала, а по средата й отвор, който води до другата половина. Следват плажни забавления и възможност за обяд в таверната над плажа. В късния след обяд завръщане в Хорто и хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Хорто – ВолосСофия
Закуска. В 10:00 часа отпътуване за България и София. По обратния път разходка във Волос – красив пристанищен град – главен град на област Магнисия, наричан още и градът на аргонавтите! Пристигане в София вечерта.
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001094/23.11.2016г., „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
52

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Забележка!
v Допълнителните екскурзии се заявяват при сключване на договора за пътуване, и се заплащат при доплащане на екскурзията.
v Необходими документи:
v Валидна лична карта или задграничен паспорт.
v За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
v Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
v Начин и срок на заплащане:
v Депозит - 30 % от общата сума
v Доплащане – 14 дни преди отпътуване
v ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
v Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
v Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
v Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
v Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Скиатос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Скиатос |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Скиатос

Избрани оферти