Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сицилия

ПРИКАЗНА НОВА ГОДИНА НА ОСТРОВ СИЦИЛИЯ

Номер на оферта

/

204812

Дати & цени

Цената включва

v Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси
v 1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см
v Трансфер летище - хотел - летище
v 3 нощувки в супериор стая със закуски в хотел "Katane Palace" 4* (или подобен) в центъра на Катания
v Пешеходна разходка в Катания
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
v Водач от България

Цената не включва

v Туристическа такса: 2 EUR на турист на ден. Заплаща се на рецепцията на хотела. Определя се едностранно от местната общинска администрация и може да бъде променена без предупреждение.
v Новогодишна вечеря (по допълнително предложена оферта) - около 130 евро
v Допълнителни екскурзии
v Разходи от личен характер
v Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА НА ОСТРОВ СИЦИЛИЯ, КАТАНИЯ - хотел "Grand Hotel Excelsior" 4* - ПРОМОЦИЯ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

СофияКатания – Сиракуза – Ното – Етна – ТаорминаКатания – Ачиреале – София
Период: 30.12.2017г. - 02.01.2018г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 889,00 лв.


ДЕН 1 - СофияКатания
Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 18:35 ч. за Катания с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летището в Катания в 19:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2 - Сиракуза – Ното
Закуска. Свободно време в Катания. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.
Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в. Отпътуване за Ното – истинско бижу на бароковата архитектура под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в Ното: катедралата на Ното; църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири и дворецът „Палацо Николачи” – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на двореца „Палацо Николачи”. Връщане в хотела.
По желание и предварителна заявка – празнична новогодишна вечеря.
ДЕН 3 - Етна – Таормина
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Закуска. Свободно време в Катания. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Местните я наричат планината на планините, а древногръцкият поет Пиндар я описва като стълб, на който се крепи небето. Лавови полета и великолепни панорами се откриват пред Вас по време на изкачването с автобус по склоновете на вулкана до 1900 м. надморска височина. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се забавлявате в 7D-кино, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и, разбира се, да се насладите на сицилиански обяд. Тук се намира станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане на място по-ентусиазираните и търсещи адреналин могат да се изкачат с въжен лифт и джипове до подножието на централните кратери на вулкана. Отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Тук Вие ще можете да се запознаете със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „9 април“, площад „Дуомо“ с катедралата и Фонтана с кентавърката. Разходете се из малките романтични улички на града, по които са пръснати множество магазинчета, предлагащи традиционни за острова продукти – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика. Не пропускайте да опитате домашно приготвените сладкиши и неустоимия италиански сладолед докато си отдъхвате в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе. Връщане в хотела.
ДЕН 4 - Катания – Ачиреале – София
Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в Катания (включена в цената). Свободно време в Катания или по желание полудневна екскурзия до Ачиреале: пешеходна разходка в историческия център на прекрасния бароков град. Връщане в Катания. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 20:05 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летище София (Терминал 1) в 22:45 ч.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Допълнителна информация

v 3 вечери в ресторанта на хотела (без включени напитки) на човек (подлежи на допълнително потвърждение) - 135 лв.
v Чекиран багаж до 20 кг на човек (в двете посоки) - 136 лв.
v Чекиран багаж до 32 кг на човек (в двете посоки) - 162 лв.
v Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното на български език при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - €58
v Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - €40
v Полудневна екскурзия до Ачиреале на български език при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - €26
v Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 лв.
v Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - 54 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Сицилия на български език на National Georgraphic (192 стр.) - 17.90 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) - 24.90 лв.
v Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.
v Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
v Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
v Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сицилия |  Нова година 2023 - Италия |  Нова година 2023 - Сицилия

Избрани оферти