Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кортина д'Ампецо

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ДОЛОМИТИТЕ - ЮЖЕН ТИРОЛ

Номер на оферта

/

224759

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МИЛАНО/БЕРГАМО – СОФИЯ С АВИОКОМПАНИЯ С „УИЗ ЕЪР”;
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ТРЕВИЗО – СОФИЯ С АВИОКОМПАНИЯ „РАЙЪНЕР“;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 САЛОНЕН БАГАЖ (ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ);
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В РАЙОНА НА МАДОНА ДИ КАМПИЛЬО;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В РАЙОНА НА КОРТИНА Д’АМПЕЦО;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В РАЙОНА НА ТРЕВИЗО;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ОПИСАНАТА ПРОГРАМА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, КОРАБЧЕТА, ЛИФТОВЕ И ПР.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ;
ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ”.

Програма на пътуването

Доломитите или „Бледите планини“ – „Monti Palli“, както поетично ги наричат, са най-красивата част от Алпите – скалисти масиви, чийто голи върхове се обагрят в пурпурно червено на залез, за да изчезнат мистериозно, когато падне нощта. Техните скалисти хълбоци приютяват кристални езера, бързи реки, водопади, яснозелени полянкки и гъсти гори, прекрасни градчета с пъстри фасади и оживени площади, живописни села с островърхи камбанарии и къщи, обсипани с цветя, но и много загадъчни легенди...

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на Мадона ди Кампильо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, 1 нощувка в района на Тревизо, самолетни билети СофияБергамо с авиокомпания „Уиз Еър” и ТревизоСофия с авиокомпания „Райънер“ (в цената са включени летищни такси, 1 брой малък салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Тренто, Мадона ди Кампильо, изкачване с лифт до Петте езера, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), разходка из Тревизо. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПЪРВИ ДЕН - 07.40 ч. – отпътуване от летище София за Милано, Бергамо с директен полет на „Уиз Еър”. 08.45 ч. – пристигане на летището в Бергамо. Отпътуване за Тренто (180 км). Пристигане. Разглеждане на Тренто – столица на региона Трентино – Южен Тирол. Градът, разположен на р. Адидже, е чудно живописен със своите сгради във венециански стил на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града: ул. „Белендзани“ със строгите венециански фасади на къщите си, „Пиаца дел Дуомо“ с прекрасния фонтан на Нептун, фасадите на катедралата и на Палацо Преторио. Свободно време. Отпътуване за Мадона ди Кампильо (70 км). Пътя минава покрай масива Брента – див варовиков масив, който е продължение на Доломитите отвъд реката Адидже. Пейзажът се състои от дълбоки долини, езера и отвесни канари. Привечер – пристигане. Настаняване. Нощувка в района на Мадона ди Кампильо.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Качване с кабинков лифт до местността Чинкуе лаги (Петте езера), откъдето се открива възхитителна гледка към околните върхове и към Мадона ди Кампильо. Изкачването с лифта продължава около 15 мин. На спирката на лифта има изградена панорамна площадка и ресторант. От там Ви очаква приятна двадесетминутна разходка до първото езеро - Лаго Риторто (2023 м надморска височина). Завръщане в Мадона ди Кампильо. Цената на билета за лифта, която е около 12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. По-амбициозните планинари биха могли да стигнат самостоятелно и до другите езера и после сами да се върнат с лифта до Мадона ди Кампильо, но там вече теренът е по-труден (на някои места с висока трудност) и денивелацията е около 500 м. Свободен следобед в Мадона ди Кампильо – разходка из центъра на курорта. По желание – качване с кабинков лифт до местността Спинале – 2100 м надморска височина, откъдето се откриват възхитителни гледки към Доломитите и Мадона ди Кампильо. Цената на билета за лифта, която е около 12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Мадона ди Кампильо.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Болцано (110 км) – столица на провинция Южен Тирол. Болцано е прекрасен, оживен град, в който се съчетават италианското, тиролското и австрийското влияние в архитектурата, в културата, в бита и в кулинарията. Възможност за посещение на Археологическия музей на Горно Адидже, наречен още „музеят на Йоци“, защото тук е изложен леденият човек Йоци – изключително добре запазена мумия на човек, живял през каменно-медната епоха, преди около 5300 години. Мумията е открита през 1991 г. от германски алпинисти недалеч от ледника Симилаун, в Йоцталските Алпи. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цена: 20 лв. (включва цената на билета за вход и такса резервация). При повишаване цената на билета, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Местата за посещение на музея са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата. Разходка из центъра на Болцано – катедралата, доминиканската църква, „Пиаца деле ербе“, францисканския манастир. Свободно време. Отпътуване за Кортина д’Ампецо (130 км) по живописен път през Доломитите, по който ще имате възможност да се насладите на възхитителни гледки. Самият град Кортина д’Ампецо е живописно разположен на 1210 м надморска височина, в сърцето на Южните Алпи или Доломитите – най-красивата част от Алпийския масив. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Качване с кабинков лифт до връх Тофана ди Мецо (3191 м надморска височина), откъдето се открива възхитителна гледка към околните скалисти върхове. Изкачването с лифта продължава около 20 мин. Под самия връх има изградена панорамна прощадка и кафене. Лифтът спира на две места по пътя, където също може да се слезе, за да се полюбува човек на прекрасни гледки към околните върхове и към Кортина. Цената на билета за лифта, която е около 30 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Свободен следобед в Кортина д’Ампецо – разходка из центъра на града. По желание - качване с кабинков лифт до връх Тонди ди Фалория (2123 м надморска височина), разположен срещу Тофана, откъдето има други не по-малко възхитителни гледки. Под върха има хижа с ресторант и панорамна площадка. Пеша или пък с джип, който струва около 10 евро на човек в двете посоки, можете да стигнете до самия връх – на 2340 м. Цената на билета за лифта, която е около 20 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време в Кортина д’Ампецо. Около 14.00 ч. – отпътуване за Тревизо (120 км). Пристигане в Тревизо. Разходка в центъра на града. Вечерта – настаняване в хотел в околности на Тревизо. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. 09.30 ч. – трансфер до летището за полет на авиокомпания „Райънер“. 12.40 ч. – отпътуване от летище Тревизо. 15.35 ч. – пристигане в София.
Забележка: Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.

18.07.2018 - 23.07.2018 1199 лв. При записване до 01.06.2018
цена на човек в индивидуална стая 1384 лв.
цена на трети възрастен в стая 1170 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1149 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1170 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: около 3 или 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и около 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Кортина д'Ампецо |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Кортина д'Ампецо |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Кортина д'Ампецо

Избрани оферти