Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

ПРОМОЦИЯ! КЛАСИЧЕСКА ИСПАНИЯ - ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ със самолет и автобус

Номер на оферта

/

190561

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Жирона - София, с авиокомпания BH air;

Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;

7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/4*;

4 нощувки в Коста Брава или района;

2 нощувки в Мадрид или района;

1 нощувка във Валенсия или района;

Обиколка на Барселона;

Обиколка на Сарагоса;

Обиколка на Мадрид;

Обиколка на Валенсия;

Транспорт с автобус 3*/ 4*;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;

Медицинска застраховка на стойност 5000 евро;

Цената не включва

Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета;

Полудневна екскурзия парка „Гюел“: 40 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99г. (при минимум 20 човека);

Рицарска вечер: 98 лева на възрастен / 49 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);

Целодневна екскурзия до Толедо: 60 лева на възрастен / 30 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);

Полудневна екскурзия до Абатство Монсерат: 88 лева на възрастен / 44 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);

Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева – препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;

Разходи от личен характер;

Входните такси на посещаваните на място туристически обекти – по желание.

Програма на пътуването

Обиколна самолетна екскурзия Класическа Испания с богата екскурзионна програма в Мадрид, Валенсия, Сарагоса, Барселона и обслужване на български език!

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 28.02.2017 г.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ТАЗИ ПРОГРАМА?
- 7 нощувки със закуски и вечери в 3* / 4 * хотели
- богата екскурзионна програма в Мадрид, Барселона, Валенсия, Сарагоса, Толедо;
- придружител - екскурзовод, който придружава групата по време на пътуването;
- 20 кг. чекиран багаж и 7 кг. ръчен на турист

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 23.05.2017
Турист в двойна / тройна стая - 1215 лева
Единична стая - 1475 лева
Дете от 2-11,99 г. - 1115 лева

Програма на пътуването:

ДЕН 1: София - Барселона

Отпътуване от летище София за Испания с чартърен полет в 08:00 часа. Пристигане на летището в Жирона в 09:40 часа. Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език – Градският парк с Парламента, Триумфалната арка; площад “Колумб”, площад “Каталуния”; две от най–известните къщи на архитект Антонио Гауди – “Каза Байо” и “Ла Педрера”, катедралата “Саграда Фамилия” (от вън), площад “Испания” с “танцуващите” фонтани, крайбрежният булевард. Трансфер до хотела в Коста Брава. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Барселона - Парк Гюел - Рицарска вечер

Закуска. Свободно време на крайбрежието или по желание срещу допълнително заплащане
Посещение на парка „Гюел“:
Тази градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел е проектирана е от великият испански архитект Антонио Гауди. Периодът, за който е построена е 1900 – 1914г. и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. Паркът Гюел е изключителен именно с това, че всички фигури, статуи и здания в парка са направени от малки цветни порцеланови парченца. Той е създаден за да носи мир и спокойствие на посетителите си. Свободно време в Барселона. Връщане в хотела. Вечеря.
Вечерта по желание – организирано посещение на Рицарска вечер:
Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от граф в неговия замък? Мечтали ли сте да се потопите в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията и смелостта си? Тази вечер ще имате възможността да се пренесете в приказния свят на графове, рицари и красиви дами. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото, докато вие похапвате от типичната вечеря и пиете вино от графската изба. След турнира, победителя ще ни покани в балната зала, където ще се потопите в ритъма на танца. Красиви коне ще танцуват фламенко пред очите Ви, а невероятният балет ще Ви остави без дъх. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Барселона - Сарагоса - Мадрид

Закуска. Отпътуване за Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града. Сарагоса е известна с базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар, катедралата Ла Сео и двореца Алхаферия. Ние ще видим Базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар е посветена на Дева Мария и Исус. Строена е в продължение на десетки години, и е изпълнена в стил барок. Свободно време и Отпътуване за Мадрид. Пристигане вечерта и настаняване в района на Мадрид. Нощувка.

ДЕН 4: Мадрид

Закуска. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” – най-известният в града. Ще видим и световно известната галерия Прадо, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще имате възможността да се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето с ягодовото дърво, на „Пласа Майор” ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо – студена доматена супа; тортила, Октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид. Връщане в хотела.
По желание посещение на фламенко спектакъл. Нощувка.

ДЕН 5: Мадрид - Толедо - Валенсия

Закуска. Свободно време в Мадрид или допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия до Толедо – хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции.
Туристическа програма в Толедо: разглеждане на Катедралата на Толедо /11 евро/ и Църквата „Санто Томе „/2.50 евро / с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“ с местен екскурзовод на български език. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, посетителят се пренася в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най–значимите градове в Европа. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Нощувка.

ДЕН 6: Валенсия - Барселона

Закуска. Туристическа програма във Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културният комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената – една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс – една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Барселона. Настаняване в хотел на крайбрежието. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7: Барселона - Манастирът “Монсерат” - Барселона

Закуска. Свободно време в Барселона или туристическа програма по желание:
полудневна екскурзия до манастира „Монсерат“
бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или „черната Мадона“ – покровителката на Каталуния. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Монсерат с колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 век до 20 век, икони и предмети от библейския Изток и новата интерактивна презентация „Монсерат“. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8: Барселона - Жирона - София

Закуска. Трансфер до летище Жирона. Отпътуване за България в 10:40 часа. Пристигане на летище София в 14:15 часа.

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)


София 08:00 Жирона 09:40
Жирона 10:40 София 14:15
Превозвач: BH air

- Условия за резервация:
Депозит в размер на 300 лева на турист
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация

Отстъпки за ранни записвания до 28.02.2017, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Мадрид

Избрани оферти