Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

ПРОМОЦИЯ! ВИЕНА И БУДАПЕЩА - ВКУСЪТ НА ИСТИНСКАТА КОЛЕДА, автобус от София

Номер на оферта

/

212744

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);

1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;

2 нощувки със закуски в хотел *** във Виена;

Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод;

Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод

Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод

Разходка с панорамно корабче по р. Дунав

Вечерна панорамна обиколка на Будапеща

Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR), входна такса за Зоопарка (16,50 EUR)

Градски транспорт във Виена: 2,20 EUR (еднопосочен билет), 7,60 EUR (карта за 24 часа)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзия до Будапеща и Виена - Вкусът на истинската Коледа

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

Супер промоция за всички дати на отпътуване! Цени от 359 лева на турист - ограничени места!!!

13.12.2017 - ограничени места

Цена на турист в двойна стая - 359 лева
Доплащане за единична стая - 174 лева

16.12.2017 - промоция

Цена на турист в двойна стая - 359 лева
Доплащане за единична стая - 174 лева


Програма на предколедната екскурзия

Ден 1 София - Будапеща - 760 км

Екскурзията Ви започва с отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), в 7.30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут БелградБудапеща. Пристигане в Будапеща късно вечерта – един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда, О’Буда и Пеща. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

Ден 2 Будапеща - Виена - 250 км

През този ден от екскурзията Ви, след закуска, ще се отправите на панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.). В туристическата програма са включени Парламентът– една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостния хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата "Св.Матяш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата– издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на Героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание можете да се запишете за разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по Булевард "Ракоци" и улица "Ваци"– най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини. В 16.00 ч. ще отпътувате за Виена. След като пристигнете във Виена привечер, ще се настаните в хотел ***. Следва посещение на най-стария коледен базар "Фраюнг" и базара пред Кметството. Тук може да опитате известните виенски коледни специалитети, сладки и греяно вино – необходимо е ползването на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3 Виена

Един ден посветен на Виена. След закуска ще се отправите на панорамна обиколка на града с местен екскурзовод (минимум 3 ч.). По време на обиколката ще видите Дворецът Белведере – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центърът на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Свободно време за посещение на Коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 4 Виена - София

Последен ден в коледна Виена. След закуска ще разполагате със свободно време за последни коледни покупки по търговската улица "Марияхилферщрасе" или за посещение на Природонаучния музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в Двореца Хофбург – необходимо е ползване на градски транспорт. В 18.00 ч. ще отпътувате за България.

Ден 5

Пристигане в София бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. „Сливница“ до Орион), на автогара „Сердика“ и площад „Ал. Невски“ преди обед.

Допълнителни услуги:

Ползване на двойна седалка от един турист - 184 лева

Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско) при минимум 20 туристи - Цена 30 лева

Вечерна панорамна обиколка на Будапеща при минимум 15 туристи - Цена 15 лева

Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!) - Цена: 30 лева (от 3 до 17 г) / 45 лева (от 18 г.)

Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) - Цена 15 лева (от 2 до 17 г.) / 35 лева (от 18 г.)

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Допълнителна информация

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

13.12.2017 - ограничени места

Цена на турист в двойна стая - 359 лева
Доплащане за единична стая - 174 лева

16.12.2017 - промоция

Цена на турист в двойна стая - 359 лева
Доплащане за единична стая - 174 лева

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Last minute оферти - Унгария |  Last minute оферти - Будапеща

Избрани оферти