Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марсилия

ПРОВАНС – КОГАТО ЛАВАНДУЛАТА ЦЪФТИ

Номер на оферта

/

230940

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
-1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х20 СМ;
-ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ И ЗАКУСКИ;
-ТРАНСФЕРИ;
-ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
-ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИТЕ, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, УСЛУГИ;
-ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
-СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ;
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в Марсилия, 2 нощувки в района на Авиньон и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Марсилия, Мартиг, Екс-ан-Прованс, абатството Сенанк с лавандуловите полета, акведукта Пон дю Гар, Авиньон, възможност за разглеждане на Касис и на Арл. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди. Пакетната цена включва самолетен билет с авиокомпания „Райанер“ - вкл. летищни такси и ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см, чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см, предварително чекиране и запазени места. Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 10:40 ч. - 12:10 ч. полет София - Марсилия. Трансфер до центъра на града. Разглеждане на Марсилия - квартала на Старото пристанище, Катедралата, бул. „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободно време за разходки, музеи – MuSEM - музей на цивилизациите на Европа и на Средиземноморието - археологически музей или музея „Регар дьо Прованс“ – музей на изящните изкуства (това са два от най-модерните музеи във Франция, защото бяха завършени през 2013 г., когато Марсилия беше европейска столица на културата; освен с колекциите си, двата музея впечатляват с архитектурата си, бидейки дело на водещи съвременни архитекти). Възможност за разходка с корабче до замъка Иф, увековечен от Александър Дюма в романа му „Граф Монте Кристо” (цената на билета за корабчето до острова, на който е разположен замъкът Иф – около 12 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Следобед - възможност за факултативна екскурзия до Касис (35 км) - с доплащане 64 лв. (организира се при манимум 15 участника). Касис е възхитително градче, впечатляващо с обагрените си в пастелени тонове къщи, ограждащи като мънистена огърлица залива на рибарското пристанище. Неслучайно през ХХ век Касис става любимо кътче на художници фовисти, вограве със самия Матис, а днес е класирано сред най-красивите малки градове на Франция. Свободно време. Завръщане в Марсилия. Вечерта – възможност за вечеря в местен ресторант в стария град с цел да опитате прочутата рибена гозба буйабес (буайбес се приготвя от поне 3 вида прясна риба от улова, който рибарите разпродават сутрин на рибния пазар на Старото пристанище и е наистина голям момент човек да я опита в нейната родина - Марсилия) – вечерята е с доплащане 58 лв. (организира се при манимум 10 участника); цената включва порция буйабес и десерт (шоколадова или лимонена торта). Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Мартиг (40 км) – провансалската Венеция, градчето, което е живописно разположено между канали и мостчета, свързващи езерото Бер със Средиземно море, е един от първенците по колорит, хармония на пейзажа и незабравими гледки в областта. Разходка из центъра на Мартиг. Продължаване за Екс-ан-Прованс (50 км). Разглеждане на Екс-ан-Прованс – един от най-впечатляващите градове в Прованс, който е процъфтявал още през римската епоха и дълго време е бил столица на областта: разходка из стария град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата. Отпътуване за Авиньон (90 км) – единственият град, който някога е успял да измести Рим като седалище на папата. Настаняване в хотел в Авиньон или околности. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на абатството в Сенанк (50 км), известно със своите лавандулови полета (билетът за абатството е включен в пакетната цена на екскурзията). Разглеждане на акведукта „Пон дю Гар“ (75 км) – един от най-величествените паметници на Римската античност във Франция. Това чудо на Античността е само част от грандиозния римски акведукт, който водоснабдявал Ним. Завръщане в Авиньон (30 км). Разглеждане на града. Възможност за посещение на моста на Авиньон (увековечен от народната песен „Sur le pont d’Avignon”) и на Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция от 1309 г. до 1377 г., по времето на царуването на Филип IV Хубави и на неговите трима сина, и където са се взимали драматични решения по време на тежкия конфликт между френския крал и Тамплиерския орден.Свободно време. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време в Марсилия. Възможност за факултативна екскурзия до Арл (100 км) - с доплащане 78 лв. (организира се при манимум 15 участника). Голям град през Римската епоха, голям религиозен център през Средновековието, в Арл днес могат да се видят два от най-ценните антични паметника във Франция – римската арена и римския театър, както и две перли на романското изкуство – централният портал на катедралата „Св. Трофим“ и манастира на „Св. Трофим“. Разглеждане на Арл – Арената, античния театър, катедралата „Св. Трофим”, кметството, римския криптопортик, пространството Ван Гог – някогашна болница – приют, където се е лекувал великият Ван Гог по време на престоя му в Арл и чийто двор художникът увековечава в картината си „Градината на болницата в Арл”. Свободно време. 15.00 ч. – отпътуване от Арл за летище „Марсей – Прованс“. 18:50 ч. – 22:15 ч. – полет МарсилияСофия на авиокомпания „Райанер“.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТИ:

01.07.2020 – 05.07.2020

Цени на човек в лв според настаняването:

ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна стая 1099 лв
Цена за трети възрастен в двойна стая 1089 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1069 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1089 лв
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 163 лв

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 78 лв 78 лв
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.03.2020

ЦЕНИ след 30.03.2020
Цена на човек в двойна стая 1189 лв
Цена за трети възрастен в двойна стая 1159 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1139 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1159 лв
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 163 лв

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Марсилия |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Марсилия |  Ранни записвания 2024 - Франция |  Ранни записвания 2024 - Марсилия

Избрани оферти