Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

ПЪРВА ПРОЛЕТ В ТОСКАНА, ИТАЛИЯ - 5 дневна самолетна програма, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Номер на оферта

/

187031

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Пиза - София на авиокомпания "Ryanаir" с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20

Групов трансфер летище - хотел - летище

4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Флоренция

Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод

Пешеходни разходки в Лука и Пиза

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

Местен/градски транспорт във Флоренция: около 5 EUR (двупосочен билет) на човек

Чекиран багаж до 15 кг или 20 кг

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно

Целодневна екскурзия до Чинкуе Тере (с посещение на Вернаца и Монтеросо) и Генуа

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Посрещнете Първа пролет в Тоскана, Италия - 5 дневна самолетна програма с обслужване на български език!

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания 31.01.2017!

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 21.03.2017

Цена на турист в двойна стая - 699 лева
Доплащане за единична стая - 215 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 СофияПиза – Лука

Събиране на летище София в 12:30 ч. за полет на Ryanair (Терминал 1) за Пиза в 14:30 ч. 15:30 ч. – Кацане на летището в Пиза. Отпътуване за Лука – средновековен град в Тоскана, който е запазил духа на миналото. Пешеходна разходка: площад "Наполеон" с "Палацо де ла провинция" - служил в миналото като дворец на Синьорията; Катедралата; базиликата "Сан Микеле ин Форо", построена на мястото на римския форум; къщата, в която през 1858 г. е роден великият композитор Джакомо Пучини; пазарният площад, който следва основите на римския амфитеатър. Свободно време. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 2 Флоренция

Закуска. Отпътуване за Флоренция - необходимо е ползването на градски транспорт: регионален влак до централната гара "Санта Мария Новела", намираща се на пешеходно разстояние от катедралата "Санта Мария дел Фиоре" (еднопосочен билет - около 3 EUR). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 19:00 ч. - връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3 СиенаСан Джиминяно

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Сан Джиминяно и Сиена. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - по улица "Сан Джовани" до Пиаца де ла Цистерна и Пиаца дел Дуомо. Свободно време. Отпътуване за Сиена - един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" - сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата - една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Чинкуе Тере – Генуа

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Чинкуе Тере и Генуа. Отпътуване с автобус за Ла Специя. Отпътуване от Ла Специя с влак за националния парк "Чинкуе Тере" (на място се заплаща билет за влак Ла Специя - Вернаца - Монтеросо - Ла Специя: около 10 EUR). "Чинкуе Тере" в превод означава Петте земи и е район на брега на Лигурско море. Малките градчета, който са терасовидно разположени над морето, привличат хиляди туристи с пъстрите си къщи и приятни гледки. Посещение на Монтеросо, най-голямото градче, с приятна атмосфера и много сувенирни магазини. Свободно време. Посещение на Вернаца. Свободно време. Връщане в Ла Специя. Отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителя на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най- големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 ПизаСофия

Закуска. Отпътуване за Пиза - един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Трансфер до летището в Пиза. 15:55 ч. - полет на Ryanair за София. Кацане на летище София (Терминал 1) в 18:50 ч.

Допълнителни услуги:

Чекиран багаж до 15 кг (в двете посоки) на турист - Цена 98 лева

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - Цена 137 лева

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - Цена 35 лева (от 1 до 25 г.) / 59 лева (от 26 г.)

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно при минимум 20 туристи - Цена 95 лева

Целодневна екскурзия до Чинкуе Тере (с посещение на Вернаца и Монтеросо) и Генуа (на място се заплаща билет за влак Ла Специя - Вернаца - Монтеросо - Ла Специя: около 10 EUR) при минимум 20 туристи - Цена 105 лева

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, включени в посочените цени!!!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Тоскана

Избрани оферти