Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пампорово

Пампорово, Ягодинска пещера и с джип до Орлово око с тръгване от София

Номер на оферта

/

227399

Дати & цени

Цената включва

транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
две нощувки със закуски, обеди и вечери в Апарт-хотел “Форест Нук” 3+*, Пампоровоhttp://forestnook.bg/;
ползване на SPA центъра на хотела – басейн, джакузи, сауна, парна баня, рибки за краката Гара руга, фитнес, чадър и шезлонг;
детски кът;
транспорт до Тешел;
транспорт до манастира „Свети Пантелеймон“ и Екопътека "Невястата";
БОНУС: Родопска вечер с гайдар и певец!;
представител от ТО по време на пътуване и престоя.

Цената не включва

входни такси за посещаваните обекти;
входна такса за Ягодинската пещера;
трансфер от Тешел до Ягодинската пещера - 5 лв.;
изкачване с високо проходим автомобил до панорамната площадка „Орлово око“ - цена за турист 10 лв.;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Цена на човек в двойна стая: 135 лв.

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 08:00 часа от София, ЦАГ - София, сектор"Паркинг" към вълнуващото ни преживяване в Родопите. Пристигаме в Пампорово и настаняване в Апарт Хотел „Forest nook” 3+*. Обяд.
Свободно време, през което можете да се отдадете на пълен релакс в SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, парна баня, рибки за краката Гара руга и фитнес.
Около 14:00 часа Ви предлагаме невероятно духовно преживяване – посещение на манастира „Свети Пантелеймон“. Това е място с наситена духовна енергия. Манастирът е сравнително нов, основан е от българка мюсюлманка, приела християнството през 1988 г. и новото си име Христина. Начинанието й е увенчано с успех и църквата "Св. Пантелеймон" е изградена с дарения само за три години. През 2008 г. фондацията на Христина дарява новопостроения на същото място храм „Св. св. Козма и Дамян” на Пловдивската митрополия. Голямата популярност на светата обител се дължи на сестра Христина, за която поклонниците твърдят, че е надарена с лечителски умения и пророчески дарби.
Ако желаете по-активен отдих, също в 14.00 часа започва изкачването на новата екопътека „Невестата”, която ще ви позволи да се насладите на невероятни гледки на Родопа планина. Пътеката е лека и разходката не изисква специални планинарски умения и е подходяща за всяка възраст. Общата й дължина е около 900 метра, а времето за преминаване е около 2 часа.
Връщаме се в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Денят е посветен на много емоции, ден, в който ще открием тайните на Планината на Орфей. Пътешествието ни ще ни отведе до Ягодинската пещера. Галериите на една от най-известните пещери в България са с обща дължина около 10 км. За туристите на най-ниското ниво на пещерата е изграден дълъг малко над един километър маршрут, по който ще ни очароват сталактити, сталагмити, сталактони, „завеси“, „леопардови кожи“ (различно оцветени скални слоеве), пещерни перли. Ще видим образуванието, напомнящо Дядо Коледа и Снежанка. Любопитен факт е, че тук на 31 декември срещу 1 януари, край елха, която остава свежа няколко години, спелеолози честват Нова година. В същата зала са се състояли над 200 сватби.
Следва едно от най-екстремните преживявания през този ден - с високопроходим автомобил ще стигнем до уникалната панорамна площадка „Орлово око”. Там, от височина 1563 метра ще останем поразени от красотата на Родопа планина, Пирин и малка част от Рила, а при добро време ще видим дори част от планините в съседна Гърция. Ще остане време и за много снимки на фона на невероятното Буйновско ждрело.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Родопска вечер на живо с гайдар и певец. След вечерята желаещите могат да посетят дискотека „Underground“, намираща се в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. След освобождаване на хотела и заминаваме към Бачковския манастир. Обителта „Успение Богородично“ е сред най-старите действащи манастири на Балканския полуостров. Основана е в началото на XI в. от двамата братя грузинци Григорий и Абасий Бакуриани. Архитектурата на манастира впечатлява с умело преплетените византийски, грузински и български стил, но най-голямото му богатство е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“ (Умиление), за която се вярва, че има силата да изцелява. Иконата се съхранява в главния храм на манастира, заедно с един от най-старите позлатени дърворезбовани иконостаси в България.
Свободно време за обяд, след което продължаваме за Асеновград. Предстои ни среща със славната ни история. Многовековната история на Асеновата крепост, известна още като „Станимахос“ или „Петрич“ е построена на естествен скален масив, използван като защитно съоръжение още по тракийско време. След това идват римляните, византийците, владяна е за кратко от кръстоносците, а през 1231 г. цар Иван Асен ІІ прави най-голямото разширение и преустройство на калето, за което свидетелства изсечен по негова заповед скален надпис. Една от най-запазените и забележителни сгради в Асенова крепост е църквата „Света Богородица Петричка“ от XII-XIII век.
В края на това вълнуващо пътешествие из красотите и тайните на Родопа планина, ще се отправим обратно към София.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
цената е валидна при минимум 35 човека;
срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Пампорово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Пампорово |  Почивка на планина - България |  Почивка на планина - Пампорово

Избрани оферти