Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ – Двореца Версай – Дисниленд - самолет - 11.07.2017 г.

Номер на оферта

/

133400

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Париж – София с редовен полет на АК Wizzair
* летищни такси
* малък салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 42 x 32 x 25 см
* 4 нощувки с 3 закуски
* трансфер летище – хотел – летище
* панорамна обиколка на Париж с автобус ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см) - 70 лв. /двете посоки/
* куфар до 23 кг. + 1бр.ръчен багаж - 160 лв./двете посоки/
* куфар до 32 кг. + 1бр.ръчен багаж - 200лв. /двете посоки/
* трансфери от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 25 лв. на посока
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* Айфелова кула до 2 етаж/входна такса и резервация/ - 16 евро/ 31лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро, до 26г.– 15 евро
* Музея Лувър (резервация и входна такса) - 20 евро/ 39 лв., младежи до 26 г. - безплатно
* Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро
* Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро
* Увеселителен парк „Дисниленд“- 65 евро

Програма на пътуването

ПАРИЖ – Двореца Версай – Дисниленд: самолет

Маршрут: София – ПАРИЖ – Версай – Дисниленд – „Шамбор” – „Шеверни” – София

5 дни / 4 нощувки

ДАТИ: 11.07.2017 - 15.07.2017 г.

ЦЕНИ: Отстъпка за ранни записвания до 31.03.2017 г. – 50 лв от посочената цена!
Възрастен в двойна/ тройна стая: 995 лв.
Единична стая: 1245 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 945 лв.

==============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - 11.07.2017:

07.00 ч. Отпътуване от летище София за Париж с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 09.10 ч.- Пристигане в Париж. Панорамно-пешеходна обиколка на Париж с екскурзовод на български език и автобус: Сите - сърцето на града. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил оставят свои следи върху палата. Той става все по-голям и обширен и отговаря все повече на могъществото на Франция. В двореца се намира и църквата Сен Шапел, построена от Луи IXСвети, за да подслони “трънения венец на Христос” – реликва, считана за най-голямата християнска светиня.
Катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, увековечена в безсмъртния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица”, се смята за първообраз на готическата архитектура; Лувъра (отвън); пл. Конкорд – площадът на сговора; прочутата улица Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Домът на инвалидите, Марсово поле, Военното училище, площад "Трокадеро", Обиколката продължава към Латинския квартал- най-кокетният и най-старият квартал; Някога дворецът е принадлежал на краля на Франция, а днес тук се помещава френският Сенат; Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. До него се намира огромното сдание на Пантеона; Люксембургския дворец;пл. Вандом, Операта Гарние.
Свободно време. По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 2 - 12.07.2017:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до двореца Версай- тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош.
Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещавания френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Свободно време в Париж. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). По желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

ДЕН 3 - 13.07.2017:

Закуска. Свободен ден в Париж или възможност за посещение на музеи/музея “Лувър”, музея “Орсе”/ или по желание посещение на “Дисниленд“. Паркът е разположен на 32 км от Париж на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Общо атракциите в Дисниленд са над 50. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4 - 14.07.2017:

Закуска. Свободно време в Париж или по желание еднодневна екскурзия до два от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъкът Шамбор, построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от стена с дължина 22 мили. Посещение на Шеверни - най-новиятсред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновен от Люксембургския дворец в Париж. Отличителна за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.

ДЕН 5 - 15.04.2017:

Трансфер до летище Бове и излитане в 09:30 ч. Кацане на летище София/ Терминал 1 в 13:10 ч.

==============================================================

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано!
* Местата в автобуса се определят по реда на записване
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията исе осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти