Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Париж - Лоара - Швейцария - Милано - самолет и автобус - 8 дни

Номер на оферта

/

178917

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки със закуски в хотели 3* – 1 в Загреб / 1 в Милано / 1 в района на Женева / 1 в района на Орлеанс / 3 в Париж;
лицензиран автобусен транспорт;
самолетен билет Париж – София с включени лет. такси;
мед. застраховка с покритие 5000Евро;
пълна туристическа програма в посещаваните градове;
инфо пакет

Цената не включва

входни такси за туристически обекти;
голям салонен багаж - 30/40 лв;
чекиран багаж – до 23кг – 70 лв;
полудневна екскурзия до Версай – 89 лв за възрастен / 59 лв за деца до 18г.(заплаща се при резервация);
Цена за Айфеловата кула с асансьор до ниво 3 - 50 лв (заплаща се при резервация)
Разходка с корабче по Сена - 30 лв (заплаща се при резервация)

Програма на пътуването

ПАРИЖ – ЛОАРА – ШВЕЙЦАРИЯ – МИЛАНО Вариант 2 - екскурзия със самолет и автобус. БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ!

8 дни/7 нощувки

Маршрут: София - Париж – Лоара – ЖеневаМиланоЗагреб - София

ДАТИ 2017 г.:
31.08.2017 г.
03.09.2017 г.
20.09.2017 г.

========================================================

ЦЕНИ:
ПРОМО Цена на човек в двойна стая: 880 лв.

Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 100 лв

*Отстъпка за ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване - 60 лева възрастен/ 30 лева дете

------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване от София с директен полет до лет. Бове/ Париж. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка


2 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Париж, Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за „великите хора от епохата на Френската революция“; моста на Александър III .,Малкия и Голям дворец, Площад „Конкорд“, почивка в парка Тюйлери. Време за почивка. Пешеходната обиколка продължава по площад „Вандом“, Гранд Опера; По желание- посещение на Лувъра– най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи. Възможност за посещение на обекти по желание. Вечерно посещение на квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците, „Розовата къща“), Площад „Пигал“ и кабаре „Мулен Руж“ (възможно е посещение с предварителна резервация). Нощувка.


3 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Париж: Парижката „Света Богородица“; Латинският квартал и Сорбоната; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът. Свободно време. Следобед посещение на площад „Трокадеро”, свободно време в Париж с разглеждане на Триумфалната арка и Айфеловата кула и възможност за разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, и Сен Луи. Пешеходна разходка по „Шан-з-Елизе“. Нощувка.


4 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или допълнителна екскурзия.
Възможност за полудневна екскурзия до Версайския дворец. (пожелание с допълнително доплащане) – политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г. Посещение на Версайския дворец – двореца на Краля Слънце – Луи XIV: Големите апартаменти и Огледалната зала.
Следобед отпътуване за Орлеанс. Настаняване в хотел в района на Орлеанс. Нощувка.


5 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за замъците на река Лоара, най–дългата река на Франция, наричана „Реката на Кралете”. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I (със стълбище по проект на Леонардо да Винчи) – Шамбор. Продължаване за любимия на Мария Медичи замък – Блоа и очарователното градче Блоа. Следобед отпътуване за Женева. Нощувка в района на Женева (на френска територия).


6 ДЕН:
Закуска. Разглеждане на Женева – панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Седалището на ООН, Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из града – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна с това, че тук се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Следобед отпътуване за Милано. Вечерта настаняване в хотел в Милано. Нощувка.


7 ДЕН:
Закуска. Панорамна туристическа обиколкa на Милано с посещение на Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил- „Дуомо“, наречена чудото на Италия; Ла Скала; замъкът „Сфорцеско“; църквата „Santa Maria delle Grazie“, където се намира „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи; разходка по улица „Монтенаполеоне“ и нейните разклонения за търговия на дребно с най-модните стоки, покритата галерия на Виктор Емануил II във форма на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини и заведения. Отпътуване за Загреб. Пристигане в града вечерта. Настаняване. Нощувка.


8 ДЕН: Закуска. Туристическа обиколка на Загреб (около 2 часа). Панорамна обиколка на Катедралата „Възнесение Богородично” – с два остри върха в нео-готически стил; Кулата „Lotrscak”; сградите на Парламента и на Президентския дворец; площад „Бан Желячич”. Отпътуване за България. Пристигане в София Късно вечерта.


* Забележка: Възможна е размяна в последователността на посещаваните обекти от ден 3 и 4.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

-Mинимален брой записани туристи: 20
-Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
-Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Last minute оферти - Франция |  Last minute оферти - Париж

Избрани оферти