Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Париж - замъците по Лоара - Мон Сен Мишел - 6 нощувки - самолет

Номер на оферта

/

144248

Дати & цени

Цената включва

* 6 нощувки със закуски в хотели 3*;
* Самолетен билет София-Базел
* Самолетен билет Париж-София
* голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 23 см
* включени летищни такси
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
* Медицинска застраховка.

Цената не включва

* Регистриран багаж до 20кг. – 180лева;
* Трансфер до летище София до Пловдив и Хасково и обратно – 50лв.
* Айфелова кула до 2 ет. (входна такса и резервация) – 18 евро/35 лв., при възможност, доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро;
* Екскурзия до замъците по Лоара (входни такси и автобусен транспорт) – 65 евро/127 лв.
* Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 22 евро/43 лв.*, за лица до 26 години- безплатно; **
* Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро/69 лв.*, до 26г. – 15 евро29 лв;**
* Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро/265 лв.*;
* Увеселителен парк Дисниленд /автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 70 евро / 137 лв.;
* Входните такси на посещаваните туристически обекти;
* застраховка отмяна на пътуване

Забележка: **Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод.

Програма на пътуването

ПАРИЖ , замъците по Лоара и Мон Сен Мишел: самолет

София – Колмар – Страсбург – ПАРИЖ – Дисниленд - „Версай” - „Шамбор” – „Шеверни” – Мон Сен Мишел – Версай – София

7 дни / 6 нощувки

ДАТА: 25.08. – 31.08.2018 г.

ЦЕНИ:

Отстъпка от цената при записване до 28.02. или до изчерпване на промоционланите места: 70лв.

Възрастен в двойна/ тройна стая: 1195 лв.
Единична стая: 1545 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 1145 лв.

-----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 - 25.08.2018:
07.30ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /По желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив/. 08.55 ч. Пристигане в Базел. Отпътуване и туристическа програма в Колмар. Това красиво френско градче е разположено в сърцето на Елзас. Разходката в старата част очарова с разноцветните фасади на високите и тесни декорирани с греди къщи. Впечатляват старинните сгради на митницата, на Пфистер хаус. Удивление буди къщата със стоте глави с нейната фасада от различни човешки лица и гротескни маски. Най-посещавана е родната къща-музей на Бертолди – авторът на прочутата Статуя на свободата в Ню Йорк. Катедралата „Св.Мартин“ освен с готическата си фасада от вогезки камък, е интересна и с цветните си стъклописи. Най-голямо очарование има мястото наречено „Малката Венеция“. Като красива цветна картичка са разположените около каналите приказни къщи с много цветя и зеленина. Отпътуване и разглеждане на Страсбург. Градът е столица на областта Елзас. Той е разположен на бреговете на река Ил, сгушен в планината Вогезите и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Страсбург е седалище на няколко европейски институции - Съвета на Европа, Еврокорпуса, както и Европейския парламент , Европейския съд за правата на човека. По време на нашата пешеходна разходка ще разгледаме площада“Клебер“ – центърът на Страсбург, където протичат всички тържества на града, площада „Гутенберг”, носещ името на изобретателя на първата печатарска преса, направил истинска революция в книгопечатането. Ще продължим към старинната къща „Камерцел“, към една от най-старите аптеки в Европа -“Елен“, и ще се озовем пред внушителната Страсбургска катедрала „Света Богородица“. Ще достигнем и до най-очарователния квартал “Малка Франция“. По желание разходка с кораб по каналите на Рейн* /цената на корабчето не е включена в екскурзията: 17 евро/. Нощувка.

ДЕН 2 - 26.08.2018:
Закуска. Отпътуване за Париж. Туристическа програма в Париж - градът на мечтите, градът на любовта. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма. По традиция разглеждането на Париж винаги започва от остров Ла Сите, люлката на града. В средата на острова се издига една от най-великолепните френски готически катедрали - парижката „Света Богородица“. Тук се правят големи органови концерти в съпровод на хор, поради съвършената акустика. Наблизо се намира и Дворецът на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале. Зад нея с изненада откриваме една истинска перла на готическата архитектура - „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, разположен на два етажа и озарен от тържествени стъклописи. Лувъра - един от най-големите дворци в света. В Лувъра е Джокондата на Леонардо да Винчи. Тук са картините и на Рафаело, Тициано, Веронезе, Тинторето, Караваджо и много други. В градините на Тюйлери се намира и „Оранжерията“с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо. Излизаме на площад Конкорд - „Площадът на съгласието“ - шедьовър в историята на световното градоустройство. От тук започва главният булевард на града „Шанз-Елизе“ - мечта на всеки турист, посетил Париж. Пристигаме и до Триумфалната арка, от където тръгват 12 големи булеварда. По един от тях тръгваме към Айфеловата кула /„най-красивата парижанка“/, Марсово поле, Военното училище. Заставаме на Трокадеро; сградата на Инвалидите, построена в 18 век. Виждаме и храма с позлатен купол, под който се намира саркофагът на Наполеон, изработен от монолитен къс червен порфир. Тук е разположен и Военият музей, който разполага с 57 600 експоната, също и музеят на Роден. Отправяме се към Латинския квартал, виждаме и сградата “Орсе“- музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към нея, в която е погребан кардинал Ришельо. До него е огромното сдание на Пантеона. Тук почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи. Западно от Пантеона, в един чудесен парк се намира и двореца Люксембург, издигнат в 17 век, сега е седалище на Сената. Преминаваме и покрай „Мадлената“- единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил. Следва и площад “Вандом“ - с Вандомската колона, на върха на която е статуята на Наполеон I. По „Улицата на мира“ излизаме пред зданието на Операта Гарние. В близост са „Комеди Франсез“, Пале Роял - днес седалище на Държавния съвет, Националната библиотека, която притежава над 8 500 000 тома. Отправяме се към „Риволи“ - една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици, градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. Нощувка.

ДЕН 3 - 27.08.2018:
Закуска. Свободен ден в Париж. По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). Това е една много различна част на Париж, но всички туристи бързат към нея: нощен живот, кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“. Из тесните улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.

ДЕН 4 - 28.08.2018:
Закуска. Свободен ден или възможност за посещение на:
- музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света. Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж между река Сена и улица „Риволи“.
- „Дисниленд Париж” - увеселителен парк, на 32 км от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Нощувка.

ДЕН 5 - 29.08.2018:
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до два от замъците по Лоара -“Шамбор” - един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори. “Шеверни” - замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век. Нощувка.

ДЕН 6 - 30.08.2018:
Закуска. Посещение на манастира “Мон Сен Мишел” - най-посещаваното място във Франция след Париж. Посещение на манастира и църквата “Св. Михаил“ построени в самия океан. В миналото богомолците са чакали отлива за да стигнат до острова. Сувенири, хотели, магазини се редуват в криволичещата главна улица на Мон сен Мишел. Отпътуване и разходката из средновековните улички на Руан - разположен на реката Сена, града на „стоте кули“ наричан от Виктор Юго. Пешеходна разходка в центъра на града - Кметството, Руанската света Богородица, Съдебната палата и „улицата на часовниковата кула“ - първата пешеходна улица във Франция. Столица на Горна Нормандия, градът, който вдъхновява много велики писатели и артисти. Клод Моне пресъздава града в 36 свои картини и всяка една от тях е с различен изглед. Отпътуване за Париж. Нощувка.

ДЕН 7 - 31.08.2018:
Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Трансфер до летище Бове/Париж. В 16.25ч. Отпътуване от Париж за София. Пристигане в София в 20:05ч. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

===============================================================

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти