Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Париж - без нощни преходи

Номер на оферта

/

225461

Дати & цени

Цената включва

транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
8 нощувки със закуски: 1 нощувка в района на Любляна, 1 нощувка в района на Страсбург, 4 нощувки в района на Париж, 1 нощувка в района на Торино; 1 нощувка в района на Загреб (хотели 2/3 звезди и хотели от веригите Ибис /Премиер клас/);
туристическите обиколки с професионални екскурзоводи в Париж, Милано;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
водач на групата по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

входни такси за посещаваните туристическите обекти;
Музея Лувър /входна такса + лицензиран екскурзовод на български език + слушалки/ –
около 28 евро, за младежи под 26 г. - около 15 евро, при минимум 20 плащащи туриста;
пешеходна разходка: остров Сите (Парижката "Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис) - 15 евро при минимум 20 плащащи туриста;
Айфелова кула до трето ниво – 15.50 евро, за деца до 11 г. – 11 евро, за младежи от 12 до 24 г. – 13.50 евро;
входна такса Версай - дворец: 13,50 евро с аудиогид на 8 езика, входът за младежи под 18 г. е безплатен, дворецът е затворен в понеделник; градини: безплатен вход от 1 ноември до 31 март, от 1 април до 30 октомври се плаща само в събота, неделя и някои празнични дни, като входът е 7 евро за възрастни, за деца от 10 до18 г. - 5,50 евро, за деца под 10 г. е безплатно;
входна такса за градините на двореца Версай - 8 евро;
разходка с корабче по Сена при минимум 20 туриста – 12,50 евро;
доплащане за слушалки при посещението на Лувъра - 3 евро, двореца Версай - 3 евро, по време на пешеходната разходка в Милано - 3 евро;
Дисниленд – вход около 57 евро за възрастни, 51 евро за деца под 11 г.;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 5000 евро за лица над 85 години - 30 лв. за целия период на туристическата програма;

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

С възможност за отпътуване от следните градове: Сливен 0:30ч. - 955лв.
Н.Загора 1:00ч. - 955лв.
Ст. Загора 1:30ч. - 955лв.
Чирпан 2:00ч. - 955лв.
Пловдив 3:15ч.- 935лв.
София 5:00ч. - 915лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 05:00ч. за Любляна. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Настаняване в хотел в Любляна, Словения. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Любляна - Страсбург
Закуска. Отпътуване за Страсбург.
Пешеходна разходка в града: готическата катедрала "Нотр Дам дьо Страсбург", паметникът на Гутенберг - създателят на първата печатна машина в Европа, кварталът "Малка Франция" – архитектурен комплекс на открито. Възможност за панорамна разходка с корабче по река Ил и достигане до сградите на Европейския парламент, Съвета на Европа, Европейския съд за правата на човека. Настаняване в хотел около Страсбург. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
СтрасбургЛюксембург - Париж
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Люксембург е една от най-малките суверенни държави в света. Взел сякаш най-доброто от двете цивилизации, с времето Люксембург е изградил собствен облик на политическа и икономическа мощ. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“ и "град – държава с голямо сърце“.
Разглеждане забележителностите на града. Люксембург впечатлява със запазените и до днес архитектурни паметници и сгради в романски, готически, ренесансов и бароков стил, серед които и най-значимите държавни здания – дворецът на Великия херцог, Парламентът, Кметството и катедралата "Нотр Дам". На фона на модерните търговски центрове, административни сгради и банки, се издигат древните руини на Стария град. Първите крепостни стени са построени в началото на X в. около историческия Люксембургски замък, но до XII в. градът се разраства и стените му стигат до църквата „Св. Николай“ (днес катедралата "Нотр Дам"). Особено внимание заслужават и двата площада "Place d"Armes“ (Площад на Армията) и „Place Guillaume“, мостът „Адолф”. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел в околностите на Париж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Париж
Закуска. Париж – градът на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на любовта, на дългите разходки и приказни мечти. Автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Париж – остров Сите, площад “Конкорд”, Лувъра и десния бряг на Сена – “Мадлената”, Операта, площад “Вандом”, Кметството, Елисейския дворец, Елисейските полета и Триумфалната арка, квартала на 21 век “Дефанс”, Булонския лес, левия бряг на Сена – “Латинския квартал”, Пантеона, Дома на инвалидите. Възможност за разходка из Латинския квартал. Туристическа пешеходна обиколка на Париж – квартал “Монмартър”, с посещение на храма “Сакре кьор”, разходка из “уличките на художниците”.
Нощувка в предградията на Париж.

ПЕТИ ДЕН:
Париж
Закуска. Отпътуване за двореца Версай. Свързан с епохата на Луи XIV, днес е Музей на френската история. Интерес представляват Галерията на Огледалата и големите апартаменти на Краля Слънце с имена на гръцки богове и богини, парка на Версай с многобройните езера и градини.
На връщане ще минем през квартал "Дефанс" и Булонския лес.
Възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена.

ШЕСТИ ДЕН:
Париж
Закуска. Отпътуване от хотела за ЕВРОДИСНИЛЕНД. Свободно време до 20:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.
ИЛИ
Свободно време с възможност за посещение на Лувъра или музеите „Орсе”. Екскурзоводска беседа на български в Лувъра/"Орсе".
Свободно време. Нощувка.
ИЛИ
Пешеходна разходка: остров Сите (Парижката "Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис). Свободно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Женева
Закуска. Продължаваме за Женева. Пешеходна разходка в Женева – парка около езерото с Фонтана и Цветния часовник, острова на Жан-Жак Русо, Мемориала на реформаторите, катедралата “Сен Пиер”. Свободно време. Нощувка в района на Торино.

ОСМИ ДЕН:
Милано
Закуска. Отпътуване за Загреб, като по маршрута ще посетим Милано. Туристическа програма в италианската столица на бизнеса и модата Милано – “Кастело Сфорцеско”, площада и катедралата “Дуомо”, пасажа “Виктор Емануел” и миланската “Ла Скала”. Продължаваме за Загреб. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Ранни записвания 2024 - Франция |  Ранни записвания 2024 - Париж

Избрани оферти