Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Париж – Замъците по Лоара – Женева – Милано - самолет - 14.05.2017 г.

Номер на оферта

/

129341

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Париж и Милано – София с редовен полет на АК Wizzair

летищни такси

малък салонен багаж с максимални размери 42 x 32 x 25 см

трансфер от и до летище Париж/Бове и Милано/Бергамо

панорамна обиколка на Париж с автобус ***

5 нощувки със закуски в хотели **/ ***

медицинска застраховка

туристическо и информационно обслужване

организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

голям салонен багаж (макс. размери 56 x 45 x 25 см) - 70 лв. /за двете посоки/

куфар до 23 кг. - 110 лв. /за двете посоки/

куфар до 32 кг. - 150 лв. /за двете посоки/

трансфери от летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 25 лв.

входните такси на посещаваните туристически обекти:

Айфелова кула до 2 етаж /входна такса и резервация/ - 16 евро/32 лв., при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро

Двореца Версай /автобусен транспорт, входна такса и резервация/ - 30 евро/59 лв. възрастни, 15 евро/30 лв. младежи до 26 г.

Музея Лувър /резервация и входна такса/ - 20 евро/39 лв., за младежи до 26 г. - безплатно

Екскурзия до два от замъците по Лоара – Шамбор и Шеверни /автобусен транспорт, входна такса и резервация/ – 60 евро/118 лв.

посещение на кабаре Мулен Руж /вариететна програма, 1/2 бутилка шампанско и автобусен транспорт/ – 135 евро/265 лв.

застраховка „отмяна от пътуване”

Програма на пътуването

Париж – Замъците по Лоара – ЖеневаМилано: самолет

Маршрут: София – ПАРИЖ – Версай – Замъците по Лоара – ДижонЖенева – Изола Бела – МиланоСофия

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ: 14.05.2017 - 19.05.2017 г.

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 995 лв.
Единична стая: 1295 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 945 лв.

=================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - 14.05.2017:

Излитане от летище София (Терминал 1) в 07:00 ч. с редовен полет на АК Wizzair. По желание трансфер от Пловдив и Хасково до летище София. Пристигане на летище Париж / Бове в 09:00 ч. и организиран трансфер. Панорамнo-пешеходна обиколка на Париж: островът Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция; катедралата Нотр-Дам-де-Пари, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинският квартал, в който ще откриете Сорбоната, Люксембургския дворец, Пантеона – последен дом на великите личности на Франция; Сградата на инвалидите; Марсово поле; Военното училище; площад Трокадеро; Кметството; градините и парка Тюйлeри; музеят Лувър (отвън); площад Конкорд; Шан-з-Елизе; Триумфалната арка. По желание посещение на Айфелова кула и разходка с корабче по Сена. Пешеходна разходка в квартала Монмартър: базиликата Сакре Кьор и Площада на художниците с бохемските кафенета. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 - 15.05.2017:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до двореца Версай - тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Свободно време в Париж. Този ден можете да посетите Лувъра; да се изкачите на покрива на Галерия Лафайет - най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол, откъдето да се насладите на панорамата на града или да посетите музея с восъчни фигури Гревен, който по нищо не отстъпва на Мадам Тюсо. Други възможности за посещение също така са музеят Орсе, музеите на Роден и Пикасо, Пантеона, Операта. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

ДЕН 3 - 16.05.2017:

Закуска. Свободно време в Париж или по желание еднодневна екскурзия до два от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъкът Шамбор, построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от стена с дължина 22 мили. Посещение на Шеверни - най-новият сред лоарските замъци с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновен от Люксембургския дворец в Париж. Отличителна за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.

ДЕН 4 - 17.05.2017:

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Дижон – родното място на Густав Айфел. Градът е главен административен център на департамента Кот д`Ор, както и историческа столица на Бургундия. Той е известен със своята дижонска горчица. Най-забележителни са катедралите "Сен Бенин" и "Нотр Дам" със строгите си фасади, оформени в типичния архитектурен стил на бургундската готика от ХI-ХIII век. Спирка пред Двореца на херцозите /отвън/ и пешеходна разходка в стария град. Отпътуване за Женева. Пешеходна разходка: Цветния часовник, създаден през 1955 г., за да напомня както на местните жители, така и на туристите, че Женева е родното място на известните швейцарски часовници; фонтанът Же д’О - най-големият фонтан в Европа; острова Русо с паметника на известния философ, роден в стария град през 1712 г.; катедралата Сент Пиер (Св. Петър) – център на протестантството; Кметството; Паметникът на Реформацията; Дворецът на нациите; мостът Мон Блан. Нощувка.

ДЕН 5 - 18.05.2017:

Закуска. Отпътуване за езерото Лаго Маджоре. Възможност за посещение на острова „Изола Бела” - най-популярният сред островите Боромео. Носи името на съпругата на Карло Трети Бормео, който през 1632 г. започнал тук създаването на малко чудо. За да се преобрази някогашният пуст и безплоден остров, от сушата е пренесена много почва. Според архитектурния план островът е превърнат в градина, а в центъра му е изграден голям бароков дворец. Уникалната градина е разположена на десет тераси, построени стъпаловидно една над друга. Сред тях посетителите могат се любуват на прекрасни експонати на бароковото изкуство, на редки растителни видове, на удивителни бели пауни, които обикалят мястото като горди и достойни негови владетели. Отпътуване за Милано – индустриалната и модна столица на Италия. Разглеждат се Площадът и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покритият пасаж Виктор Емануел II, Паметникът на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Нощувка.

ДЕН 6 - 19.05.2017:

Закуска. Трансфер до летище Милано/Бергамо за полет в 08.20 ч. Кацане на летище София/Терминал 1 в 11.15 ч.

==================================================================

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията исе осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туристите, които не участват в еднодневната екскурзия до Замъците по Лоара – имат свободен ден и се придвижват с градски транспорт.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Пролет 2024 - Франция |  Пролет 2024 - Париж

Избрани оферти