Оферта номер: 95824

Рим - Неапол - Помпей и Капри със самолет - 4 нощувки - 05.06.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Рим и Екскурзии в Италия.

Дати и цена
Цената включва
* самолетен билет София-Рим и Неапол-София
* 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 4 нощувки със закуски в хотели 3 с включени сити такси
* туристическо и информационно обслужване на български език
* медицинска застраховка

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
Цената не включва
* Регистриран багаж до 20кг. – 140 лева
* билети за градски транспорт и слушалки – около 10 евро /заплащат се на място/
* трансфер от летище София до Пловдив и Хасково – 25 лв
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро/78 лв, за ученици – 30 евро/59 лв.
* Помпей /входна такса, екскурзовод и резервация/- 35 евро/ 69 лв., ученици- 20 евро/39 лв;
* Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/-35 евро / 69 лв;
* Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро / 147 лв;
* разходи от личен характер
* входни такси на посещаваните обекти
* застраховка отмяна на пътуване
Маршрут: СофияРимВатикана - Вила д’Есте – НеаполСорентоКаприПомпейСофия

ДАТИ: 05.06. – 10.06.2018 г.

ЦЕНИ:
На човек в двойна/тройна стая: 895 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

ПРОГРАМА

05.06.2018: Отпътуване в 06.40ч.от летище София за Рим. 07.35ч.- Пристигане в Рим. Трансфер до хотела. Пешеходна туристическата програма в Рим. Античен Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Бароков Рим: площад Навона, Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

06.06.2018: Закуска. Разглеждане на Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Нощувка.

07.06.2018: Закуска. Свободно време в Рим или по желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство, впечатляваща със своите фонтани, скулптури, пещери и игра на водата и музиката. Отпътуване за Неапол. Вечерна панорамна обиколка на Неапол- „Палацо Реале“, галерията „Умберто I”, театъра „Сан Карло“, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на Кметството. Настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.

08.06.2018: Закуска. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Свободно време или по желание екскурзия с корабче до остров Капри- перлата на Неаполитанския залив, с посещение на Капри и Анакапри и дегустация на типичния ликьор Лимончило. Изкачване със зъбчата железница до "сърцето" на острова- площад Умберто и църквата "Св.Стефан". Връщане в хотела. Нощувка.

09.06.2018: Закуска. Отпътуване за Помпей – „Мъртвия град”. Опустошен през 79 г. пр.н.е., той е едно от най-значимите доказателства за римската цивилизация и като отворена книга осигурява изключителна информация за изкуство, обичаи, занаяти и бит от миналото. Разположен в италианската област Кампания, на 22 км от Неапол, градът е бил част от Римската империя, а понастоящем е музей на открито. Трансфер до летището. В 21.55ч. отпътуване от Неапол за София.

10.06.2018: 00.25ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

============================================================
Най-ниска цена: Рим със самолет
от 298 лв.
Най-ниска цена: Рим със самолет
3 нощувки
Самолет
Рим
Транспорт - Рим Заведения - Рим Хотели - Рим Пазаруване - Рим Събития - Рим Забележителности - Рим
10 неща, за които да се подготвиш преди почивка в Италия
Виж Ватиканските музеи след залез
12 точни цитата за стягане на багажа