Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Перлите на Израел - 4 нощувки - полет от София!

Номер на оферта

/

227742

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София - Тел Авив - София с авиокомпания Wizz Air;
Регистриран багаж до 20 кг и малък ръчен;
4 нощувки на база закуска и вечеря:
1 нощувка в хотел в Нетания;
1 нощувка в хотел в Тиберия;
2 нощувки в хотел във Витлеем;
Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
Разходка с корабче по Галилейското езеро;
Holiday Travel Kit – шапка, карта на Израел, Hamsa – типичен подарък за късмет;
Сертификат за хаджийство;
Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
Гранични такси;
Входни такси по време на всички обиколки;
Слушалки по време на провеждане на беседите;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
Представител на туроператора с български език за целия престой.
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Бакшиши за шофьорите около 2$ на ден;
Бакшиши за водачите около 3$ на ден;
Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
Лични разходи;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

ПЕРЛИТЕ на ИЗРАЕЛ - директен полет от София!

Най-важните религиозни места в един вълнуващ тур!

Посетете митичните Нетания, Тиберия, Витлеем и Йерусалим плюс обиколка с корабче Галилейското езеро!

С включена безплатна застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

Нека се насладим на красотата на Израел, като освен природните забележителности, ще акцентираме на всички основни и важни места от живота на Исус Христос.

*****

Резервирай с минимален риск!

От 16.05.2020 г. до 31.08.2020 г., ще приемаме резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ!

*****

5 дни / 4 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси. За ранни записвания до 12.08.2020 г.:

05.09 – 09.09.2020 - 1220 лв.
10.10 – 14.10.2020 - 1220 лв.
17.10 – 21.10.2020 - 1220 лв.
24.10 – 28.10.2020 - 1220 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Пазара Сарона – Тел Авив – Яфо – Нетания: около 30 км / 35 мин.
Среща на Летище София за полет СофияТел Авив.
След пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив, започваме деня с посещение на пазара Сарона http://saronamarket.co.il/en, който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито, сравним с Ла Бокерия в Барселона. Ще се разходим по главните улици на икономическия и финансов център на Израел - Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус.
Продължаваме към Яфo, който привлича туристи със своето пристанище, с 8000 годишна история и ще се разходим по тесните му улички. и из реставрираният квартал на художниците. Посещаваме още и Неве Цедек – първият квартал на Тел Авив, построен през 1887 г.
Настаняване в хотел в Нетаня. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Кесария – ХайфаНазарет – Капернаум – Табха – Тиберия: около 104 км / 1 час и 30 мин.
Закуска. Отпътуваме за Кесария - града известен с впечатляващия амфитеатър от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел.

След това посещаваме Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура.
Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.
След Назарет ще посетим Капернаум - мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.
В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба".
Вечеря и нощувка в хотел Тиберия.

ДЕН 3: Разходка с лодка – Голанските възвишения – Каср ал Яхуд – Йерихон – манастира на изкушениeтo – Мъртво море – КумранВитлеем: около 176 км / 3 часа и 30 мин.
Закуска. Започваме деня с една приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел.
След мини-круиза ни се отправяме към Голанските възвишения, за да се насладим на чудесната панорамна гледка. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордания, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран - мястото където са открити прочутите ръкописи. Вечеря и нощувка в хотел във Витлеем.

ДЕН 4: Йерусалим - стар град – Витлеем: около 9 км / 35 мин.
Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.
След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.
По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.
Остатъкът от деня ще прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен.
Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.
Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.
Следобед се връщаме във Витлеем и посещаваме Базиликата Рождество Христово.
Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН 5: Витлеем – летише Бен Гурион – София:
Закуска. Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути.
Забележки:
Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен.
В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.

============================================================

ХОТЕЛИ

НЕТАНЯ
RESIDENCE NETANYA
https://www.zyvotel.com/residence-netanya
(или подобен)

Местоположение
Хотелът се намира в курортния град Натания, който предлага панорамна гледка към Средиземно море. Residence Natanya е ситуиран точно на морския бряг на плажа Сиронит, със спираща дъха гледка към морето и е само на няколко крачки от обществения лифт, водещ до красивите плажове на Натания. Също така отстои само на 5 минути пеша от централния площад и центъра на град Нетания, с множество магазини, кафенета и ресторанти.
Хотел
Хотелът разполага с общо 72 комфортни стаи за гости, повечето от които със самостоятелен балкон и с невероятен изглед към израелското крайбрежие. Настаняването е в стандартни и супириър стаи. Стандартните стаи имат балкон с частичен изглед към морето, а супириър стаите са с балкон с изглед към морето. И в двата типа стаи на разположение е персонален сейф, както телевизор с кабелни канали, климатик, сешоар и хладилник.
Други удобства
Гостите на Residence Hotel могат да ползват безплатно плувния басейн, фитнес зоната и сауната в партньорски хотел, който е на 15 минути пеша. Също така на тяхно разположение са и бар, 24-часова рецепция, тераси, ресторант Кошер, както и багажно отделение, заседателни зали, паркинг и възможност за изпиране на дрехи.

ВИТЛЕЕМ
THE NATIVITY BELLS
http://www.nativitybellshotel.ps/Galleries.html
(или подобен)

Местоположение
Хотел The Nativity Bells е удобно разположен в сърцето на града, само на 300 метра от Църквата на Рождество Христово. Панорамната гледка, предлагана от хотела, показва стария град във Витлеем с почти всички църкви.
Поглеждайки на изток, на по-малко от два километра, ще видите Shepherd Field в древния град Beit Sahour. Няколко километра по-надалече ще видите спираща дъха гледка към “Херодиум” на Джабал Фуреиди, двореца-крепост, построена от крал Ирод, която е с изглед към пустинята Юдея и планините около Мъртво море.Поглеждайки на север, можете да видите манастира “Св. Илия”, разположен в южните хълмове на Йерусалим.
Хотел
Хотел The Nativity Bells е семеен хотел за първи път отворил врати за гостите през август 2009 година. Панорамната гледка, предлагана от хотела, показва стария град във Витлеем с почти всички църкви.На изток гледката е отворена до планините, които обграждат Мъртво море. В ясен ден може да видите Планините на Йордания от другата страна на морето.
Стаи
Хотелът разполага с 70 просторни модерни стаи, които дават усещане за комфорт и удобство.. Стаите са широки, придавайки приятно усещане за удобство на гостите. Всяка стая разполага с:
•Собствен санитарен възел
•Телевизор
•Кът за сядане
•Гардероб
•Спалня или единично легло
•Климатик
•Безжичен интернет
Изхранване
Храната се подготвя от много специален екип от експерти готвачи в източната и западната кухня. Също така екипът е готов да посрещне всички специални искания, като вегетарианска храна, свински или нискокалорични ястия.
Други удобства на хотела
•24-часова рецепция
•Отлична локация
•Ресторант
•Безжичната интернет връзка е достъпна във всяка точка на хотела
•Пране и химическо чистене
•Закрит паркинг
•Банкомат

ВИТЛЕЕМ
Nativity Hotel или подобен

ТИБЕРИЯ
King Solomon Hotel 3*, или подобен

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
Превозвач: Wizz air
СофияТел Авив – 06:35 – 08:55 ч.
Тел АвивСофия – 09:50 -12:40 ч.

Трансфер летище - хотел – летище:
Продължителност – около 1 час и 20 минути в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Есен 2023 - Израел |  Есен 2023 - Тел Авив

Избрани оферти