Начало / Екскурзии / Екскурзии - Арекипа

Коледа и Нова година в Перу с посрещане на Новата 2020 на брега на Тихия океан

Номер на оферта

/

33307

Дати & цени

Цената включва

Самолетeн билет Лима – Куско с включени такси и чекиран багаж до 23 кг.;
Самолетен билет Арекипа – Лима с включени такси и чекиран багаж до 23 кг.;
14 нощувки: 14 нощувки в Перу по маршрута. От тях 3 нощувки в Паракас в хотел „San Agustina Paracas” 4* на брега на океана;
14 закуски, 6 обяда, 2 вечери, 1 празнична рождествена вечеря и 1 празнична новогодишна вечеря (без напитки);
Всички трансфери;
Екскурзиите по програма с местни екскурзоводи на руски език (не включват входни такси):
oбзорна екскурзия на Лима с музея на Националната банка,
разглеждане на Олантайтамбо,
екскурзия до Мачу Пикчу с включен входен билет,
разглеждане на Куско и близките руини – Пука Пукара, Томбамачай, Саксайуааман и Кенко,
разглеждане на църквата в Андахуалиляс,
разглеждане на археологическия комплекс, посветен на Виракоча в Ракчи,
разглеждане на музея Литико в Пукара,
посещение на островите Урос и Такиле на езерото Титикака,
екскурзия до наблюдателната площадка „Кръста на кондора“,
обзорна екскурзия на Арекипа,
Билети за влака Inca Rail – туристическа класа и Peru Rail Expedition

Цената не включва

Самолетни билети София – Амстердам – Лима – Амстедам – София с редовен полет на KLM – FB, с включени такси, чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен багаж до 8 кг. Цена от 1625 евро/ 3178 лв. Подлежи на препотвърждение към момента на резервация. Възможно е по ваше желание да се предложат и други полети.
Транзитна нощувка в Амстедам – около 50 евро на човек в двойна стая.
Трансфер летище – хотел – летище в Амстедам – стойността се определя при резервиране на хотела.
Входни билети, които се заплащат на място – общо около 95 щ.д. (зависи от курса на щ.д.):
входни билети по време на тура на Куско и екскурзията в свещената долина – 46 щ.д.
билет за автобуса до руините на Мачу Пикчу – 26 USD
входен билет за Колка – 23 щ.д.
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за пиколата, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Допълнително се заплащат:
Медицинска застраховка с асистанс и покритие $15 000 на ЗК „Армеец“ – 23 лв. за периода.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 23 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – по 5 USD на човек на ден.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Програма на пътуването

Коледа и Нова година в Перу с посрещане на Новата 2020 на брега на Тихия океан

Маршрут: София - Амстердам - Лима 2н - Куско – Свещената долина 1н – Олантайтамбо – Мачу Пикчу – Куско 2н: Кенко, Пука Пукара, Тамбомачай – Пуно 2н: езерото Титикака, островите Урос и Текиле – Колка 1н - Арекипа 1н - Паракас 4н - Лима 1 н - Амстердам 1н - София

ДАТА: 20.12.2019 – 04.01.2020 г.

16 дни / 14 нощувки, 14 закуски, 6 обяда, 2 вечери,
1 празнична коледна вечеря, 1 празнична новогодишна вечеря

ЦЕНА на човек в двойна стая
- настаняване в 3* хотели по маршрута в Перу: 3525 € / 6895 лв.
- настаняване в 4* хотели по маршрута в Перу: 3644€ / 7127 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Рождествените и новогодишни празници, както и по цял свят, са обичани в Перу. Традицията да се празнуват е дошла от Испания, но бързо са приети редом с традиционните празници на местното население. Децата обожават новогодишната елха (Arbol de Navidad), чакат подаръци от дядо Коледа (Papa Noel) и му пишат писма. На Рождество Христово семейството се събира заедно на масата и се поднася пуйка. Тези, които не могат да си позволят това ястие, отбелязват празника с други традиоционни ястия като сладък хляб със сушени плодове (paneton). Доста често се среща и вместо елха, да видите украсена палма, а вместо снежинки по бузите, да видите капки морска вода. Така че това пътуване е и една възможност да видите стария празник в нетрадиционна форма. Това пътешествие в Перу ще ви срещне с най-интересните паметници на различни цивилизации, култури и традиции. В Перу всеки камък диша от история. В древността тези земи са били обитавани от десетки индиански цивилизации. През 13 век са станали център на могъщата империя на инките, а през 16 век – испанска колония. Ще посетите Куско – златната столица на някогашното огромно индианско кралство Тиуантенсую. Ще разгледате символите на могъщата империя на инките – Олантайтамбо, Пука Пукара, Кенко, Тамбомачай в Свещената долина и изгубения град Мачу Пикчу. Ще се разходите с лодка по най-високото плавателно езеро на планетата ни – Титикака, вдъхновило Тур Хаердал за романа „Кон-Тики“. Ще отидете до белия град Арекипа, заобиколен от трите снежни гиганта – вулканите Чичани, Мисти и Пичу-Пичу, откъдето ще наблюдавате величествения полет на символа на Андите – кондора. А какво по-хубаво време за посещението на многоликото Перу, от коледно-новогодишните празници, когато при нас е студено, а в Южна Америка е топъл рай?!

=============================================================

ПРОГРАМА

20.12.2019-пт 1 ден София Амстердам Лима
В 07:00 ч. полет KL 3076 от София. Кацане в Амстердам в 09:00 ч. В 12:35 ч. полет KL 743 от Амстердам. Кацане в Лима в 19:35 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

21.12.2019-сб 2 ден Лима (закуска)
Закуска. Разглеждане на Лима. В древността градът е бил дом на десетки индиански цивилизации, през 13-и век тези земи са станали център на могъщата империя на инките, а през 16-и век – испанска колония. Епохите се преплитали, народите се смесвали и се получил пъстър килим от различни езици, култури и традиции. Самото име на столицата идва от думата „лимак“ на езика кечуа, което означава говорител, разказвач. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад Плаза де Армас (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец и манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби. Минаване през модерните райони на града, финансовото сърце на Лима – района Сан Исидоро и Тихоокеанското крайбрежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андинските влюбени”.
Посещение на залата със златни изделия в музея на Националната банка на Перу, събрал голяма колекция от експонати от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво, над 2000 златни, сребърни и бронзови изделия, принадлежащи на древната култура на инките. Представени са също и колекции от керамика, тъкани, религиозни предмети и старинни оръжия от различни краища на света. Свободно време за обяд и самостоятелни занимания по интереси. Нощувка.

22.12.2019-нд 3 ден Лима Куско (закуска)
Закуска. Трансфер от хотела до летището и полет до Куско. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за аклимитизация, тъй като от океанския бряг се качваме на 3700 м.н.в. Нощувка.

23.12.2019-пн 4 ден Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до руините на Олайнтайтамбо (не включва входен билет). Някога градът е бил резиденция на император Пачакути. Смята се, че това е единственото място в Перу, където през 1536 г. инките прогонват испанската армия. Храмът и крепостта са разположени над града, а по гигантските монолитни камъни, от които са построени, все още има запазени древни релефни рисунки. В превод от местния език името на града означава „склад на моя Бог“. Инките са построили много „складове“ за храна. Разположени са нависоко (2792м.), където студеният вятър и ниските температури спомагат за по-дългото запазване на продуктите. Олантайтамбо е известен с терасите и руините на древния град - пример за невероятното градско планиране, което инките са успели да направят. Каменните улици и до днес са в невероятна форма, а същите канали продължават да разпределят вода от планината в града. Учените все още не са намерили отговор на въпроса как древните строители са пренесли каменни блокове, някои от които с тегло над 70 тона от каменната кариера от другата страна на планината и как толкова прецизно са изрязали ъглите и правите линии, за да ги „долепят“ един до друг, така че лист хартия не може да се мушне. Чудно е и как структурата на Олантайтамбо напомня друг мегалит от другата страна на земното кълбо – храмът на долината Кхарфе, намиращ се в Гиза. Според местните легенди, градът е построен от лемурийците – древни великани, първи населили мястото.
Отпътуване с туристически влак за Агуас Калиентeс, разположен в подножието на Мачу Пикчу. Продължаване с автобус около 20 мин. до Мачу Пикчу (не включва билет). Мачу Пикчу (обект на ЮНЕСКО и едно от новите седем чудеса на света) – „изгубеният” град на инките, е считан за най-силния eнергиен център в Южна Америка. Величественият град, заобиколен от внушителни клисури и могъщи хребети, е разположен на 2430 м. на границата между Андите и амазонската джунгла. Изоставен от инките и завзет от джунглата, той остава скрит и забулен сред гъста растителност до 1911 г., когато едно 10-годишно местно момче завежда до него американския изследовател Хайрам Биндам. Разглеждане руините на свещения град с прочутата цитадела, възникнала през 15 век като тайно церемониално убежище и религиозен център на инките. Комплексът се състои от крепостна кула, селскостопанска част с тераси и градска част с централен площад, светилища, главен Храм на Слънцето с жертвен олтар, слънчев часовник, дворци, жилищна част, бани и уникална водна система с подземни канали, чрез която инките умело контролирали нивото на водата по време на силните тропически дъждове, избягвайки всякакви наводнения в свещения град. Построен е около 1440 година като свещена резиденция на великия владетел на инките и фукнционира до 1532 година, когато испанците нахлуват. Любопитен факт е, че същата година всички местни жители изчезват и до ден днешен няма отговор къде са отишли. Според една от теориите те били прогонени от завоевателите, а според друга са покосени и прогонени от епидемия от едра шарка.
Връщане с автобуса в Агуас Калиентес, оттам с влака до Олантайтамбо и трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

24.12.2019-вт 5 ден Куско и близките руини (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Куско и близките руини Пука Пукара, Томбамачай, Саксайуаман и Кенко. Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, което се простирало от днешна Колумбия до Чили и превъзхождало по размери Римската империя по времето на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина и неслучайно е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Столица е на империята на Инките от XIII век до 1532 година, а много хора вярват, че формата му наподобява пума – свещено животно. Самото му име идва от езика аймара „куску уанка“ или в превод „Скалата на бухала“. Ще видите старинните сгради, които и до днес изумяват със съвършената обработка на камъка и устойчивостта си и знаменития 12-ъгълен камък, образец на уникалните строителни умения на инките.
В горната част на града са руините: крепостта Саксайуаман (ЮНЕСКО) – церемониален комплекс, дом на Слънцето, дом на оръжията и войната – още една загадка на инките; доинкското светилище Кенко с олтар за жертвоприношения вътре в скалата; крепостта Пука Пукара, която е охранявала входа към града и храма на водата Тамбомачай, където вождът на инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената.
Празнична рождествена вечеря. Нощувка.

25.12.2019-ср 6 ден Куско – Пуно (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до автогарата и отпътуване с туристически автобус за Пуно. Пътува се през високите андински плата, наречени Алтиплано – това е второто по големина планинско плато на планетата, което се простира от северната част на Аржентина до южната част на Перу. Спиране в селцето Андахуалиляс, където ще разгледате църквата от 17-и век, наречена „Сикстинската капела на Андите“, образец на андинското религиозно изкуство. Посещение на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча в Ракчи. Следващият престой е за обяд в Сикуани. След преминаване на прохода Ла Рая (4400 м.), който бележи края на долината на Андите, родина на цивилизацията на инките се навлиза в Алтиплано. Последната спирка е в Пукара за разглеждане на музея Литико, където се изложени експонати на древни цивилизации, населявали Алтиплано преди инките.
Около 17:00 ч. пристигане в Пуно – фолклорната столица на Перу и най-големият град на езерото Титикака, считано за най-високото плавателно езеро в света. Именно тук, на езерото Титикака, Тур Хейердал построява своя сал „Кон-Тики“ и прекосява Тихия океан с него през 1947 г. Трансфер до хотела. Нощувка.

26.12.2019-чт 7 ден Пуно – Титикака – Пуно (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака и островите Урос. Езерото Титикака е разположено на границата между Перу и Боливия и е едно от най-необикновените и загадъчни места на планетата ни. Намира се на височина 3810 м., простира се на 170 км. и е второто най-голямото в Латинска Америка след Моракайбо (Венецуела), както и най-високо разположенето плавателно езеро в света. Според легендите, прародителите на инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острова, най-известният от които е плаващият тръстиков остров Урос, където живеят индианците аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обитатели на тръстиковия остров живеят, като следват традициите на своите предци ? ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и острови. По-натам се намира остров Такиле, чиито жители се славят с уникалните тъкани изделия и самобитни традиции. Имено от височината на хълма на острова се открива най-хубавата панорамна гледка над езерото. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

27.12.2019-пт 8 ден Пуно – каньона Колка (закуска)
Закуска. Отпътуване с автобус за каньона Колка (без входен билет) – най-дълбокия каньон в целия свят. В някои падини стига до 3400 метра или два пъти повече от Гранд Каньон в Аризона. Освен с красивите си гледки, каньонът се гордее и с редките животни, които го населяват и е дом на викуните – южноамериканските камили. А в долината му се намират археологически обекти на повече от 6 000 години, горещи извори и гейзери. Настаняване в хотела. Нощувка.

28.12.2019-сб 9 ден Каньон Колка – Арекипа (закуска)
Закуска. Трансфер до наблюдателната площадка Кръста на кондора, откъдето се открива незабравима и спираща дъха гледка към живописния каньон, посещаван от над 120 000 туристи годишно. От тази височина на 1200 метра по-долу ще видите река Колка и, разбира се, величествената птица – кондор. Южноамериканският кондор достига до над 1 метър дължина и тегло до 15 килограма. Размахът на крилете му достига до впечатляващите 330 сантиметра. Характерна за тези птици е черната окраска на перата, с изключение на по едно бяло петно на двете крила и якичката на врата им. А можете да различите мъжките от женските кондори по месестия гребен над човката. При някои мъжки екземпляри той достига до 5 сантиметра височина.
Отпътуване за Арекипа. Разглеждане на “белия град” Арекипа: историческия център (ЮНЕСКО) – площад Плаза де Армас и живописните колониални райони църквата в андалуски стил Кайма, Сабандия и Януар и наблюдателната площадка с арки от вулканичен туф, откъдето се открива красива панорама към селскостопанските тераси и величествените заснежени вулкани, заобиколили града: Чачани – 6057м; Мисти – 5822 м. и Пичу Пичу – 5664 м.
Нощувка.

29.12.2019-нд 10 ден Арекипа ? Лима – Паракас (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за столицата Лима.
Трансфер до автогарата и отпътуване за Паракас с двуетажен комфортен туристически автобус. Настаняване в хотела, разположен на първа линия на брега на океана. Стаите са с изгледа към градината.
Вечеря и нощувка.

30.12.2019-пн 11 ден Паракас (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Свободно време. Нощувка.

31.12.2019-вт 12 ден Паракас (закуска, обяд, новогодишна празнична вечеря)
Закуска. Свободно време.
ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!
Нощувка.

01.01.2020-ср 13 ден. Паракас - Лима (закуска, обяд)
Закуска. Свободно време. Обяд. Трансфер до автогарата и отпътуване с двуетажен комфортен туристически автобус за Лима. Пристигане в столицата. Трансфер до хотела и нощувка.

02.01.2020-чт 14 ден. Лима ? Амстердам (закуска)
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела. Трансфер до летището. В 21:05 полет KL744.

03.01.2020-пт 15 ден. Амстедам
Кацане в Амстердам в 14:55 ч. Нощувка.

04.01.2020-сб 16 ден. Амстедам ? София
Полет FB 462 от Амстердам в 10:20 ч. Кацане в София в 14:00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Допълнително се заплащат:
Медицинска застраховка с асистанс и покритие $15 000 на ЗК „Армеец“ – 23 лв. за периода.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 23 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – по 5 USD на човек на ден.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до изчерпване на местата;
При записване: данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане и аванс 50% oт стоиността на избрания пакет + цената на самолетния билет.
До 20.10.2019 – пълно плащане.

Визов режим:
Български граждани, пътуващи с цел туризъм могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.
Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка, удобни обувки, леки връхни дрехи.

Минимален брой участници: 2
Посочената екскурзия се осъществява с присъединяване на място към сборна група;
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,75 лв. При промяна на курса с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 20.10.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща административна такса 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпъл-нението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
- за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
- до 180 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
- от 179 до 90 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
- под 89 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Арекипа |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Арекипа |  Нова година 2024 - Перу |  Нова година 2024 - Арекипа

Избрани оферти