Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Перу - Обиколна ексурзия

Номер на оферта

/

213114

Дати & цени

Цената включва

Професионално подбран маршрут, с акцент върху най- големите забележителности на региона. Всяка от програмите ни е предварително проверена и оценена преди да я предложим на вас.

Полет: София- Лима- София (през Европа), с включени летищни такси.

* Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономическа класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.

Вътрешен полет: Куско- Пуерто Малдонадо- Лима, с включени летищни такси.

16 нощувки в 2- 3 звезди хотели с 15 закуски, 1 нощувка в луксозен автобус с вечеря и закуска.

Изхранването в джунглата в Пуерто Малдонадо е на закуска, обяд и вечеря.

Транспорт със самолет, микробус, луксозен автобус с полу- легла, луксозен влак, лодка.

Входни такси за местата, които ще посетим, включени в програмата.

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Български водач- преводач с опит и отлично подготвени местни екскурзоводи.

Всички трансфери по програмата.

Цената не включва

Полет над линиите Наска- приблизително около 90$.

Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьор- около 30$.

Пари за лични разходи- около 600 лв.

Възможност за настаняване в по- висока категория хотел срещу допълнително заплащане.

Допълнително се заплащат 683 лв.за единична стая.

Програма на пътуването

16.02.2018-05.03.2018 -Няма места!
06.03.2018-23.03.2018 - Няма места!
15.06.2018-03.07.2018- Жена за комбинация в двойна стая
22.10.2018-07.11.2018
15.03.2019-01.04.2019- Нови дати!!!

18 дни/16 нощувки на цена от 4550 лв.без джунглата или 5450лв с джунглата в Пуерто Малдоналдо.

С включено посещение на Амазонската джунгла в Пуерто Малдонадо!

Гарантирано заминаване! Екскурзията е с Български Водач! И се използват ЛИЦЕНЗИРАНИ ЕКСКУРЗОВОДИ!

* Обявените дати са за организирано пътуване с група от около 10 човека и водач от България! Ако желаете да пътувате индивидуално (без водач) се свържете с нас да ви направим оферта за датите, броя дни и местата, които искате да посетите! Ние ще направим за вас цялата логистика, ще ви дадем съвети и ще ви помогнем да направите пътуването си незабравимо!!!

Период от време, в който можете да си изберете дати за индивидуално пътуване (без водач)- 01.09.2017 - 20.12.2018г.!

Цена от 4550 лв. за 18 дни/16 нощувки за индивидуално пътуване (без водач)! Цената е за настаняване на човек в двойна стая.

София (полет през Европа)- Лима- Паракас и островите Байестас- Наска- Арекипа- Пуно и Титикака- Куско и Свещената долина- Ойантайтамбо- Агуас Калиентес- Мачу Пикчу- амазонска джунгла в Пуерто Малдонадо- Лима- полет през Европа- София.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Перу е омагьосващото, туптящо сърце на Южна Америка. Страна с необятни възможности, която има какво да предложи на всеки. От туристическите икони- Мачу Пикчу и платото Наска, през пустини и оазиси, високите планински върхове на Андите, до джунглите на Амазонка, тази страна ще остане завинаги в сърцето ви! Ще бъдете запленени от смесицата от култури, на което се и дължи невероятната перуанска кухня. Все пак Перуанци получават приза за най- добра световна кулинария през 2015 г! Можете, разбира се, да откриете и много духовна храна там- по лъкатушещите малки улички на Куско, в квартала на шаманите или да се спрете на по- екзотичните варианти, като например аяхуаска в джунглата, даваща ви отговори и на най- трудните ви житейски въпроси. Едно приключение, което завинаги ще остави следа в живота ви! Обща информация- Перу е държава в северозападната част на Южна Америка, населението на страната е 28 млн. души, а столицата се нарича Лима. Официален език е испанския. 98,2% от населението са християни.

ПРОГРАМАТА:

Ден 1- Полет от София до Лима (през Европа).Късно вечерта кацане в Лима и трансфер до хотела.

Ден 2- Лима, “ Градът на кралете”.
Панорамна обиколка на града. Често не се обръща достатъчно внимание на Лима, оставаща в сянката на Куско и Мачу Пикчу, а това е град достоен за внимание! Центъра на Лима е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО. Някой от най- интересните забележителности са Катедралата Свети Йоан, архиепископския дворец и Кметството. Тук се помещава и най- старият университет на континента- Сан Маркус. Будещ голям интерес е и музеят на златото. Тук се намира и най- големият парк с фонтани в света, на който и ще се насладим вечерта!

Ден 3 - Сутринта рано тръгваме за Паракас ( 2-3:00ч.), чаровен курортен град на Тихоокеанското крайбрежие, където и ще нощуваме. Пътуването е около 5-6 часа. В 8:00 ч. стартират всички екскурзии с лодка към островите Байестас, където ще се насладите на невероятното биоразнообразие на флора и фауна- това е мястото, където ще имате възможност да наблюдавате ежедневието на хумбулдтовите пингвини, морските лъвове и тюлени, както и на огромно разнообразие от птици. Тук се събира и прочутото гуано! Всички любители на екстремните приключения ще имат възможност за практикуване на сенд бординг в околността на близкия оазис Уакачина или каране на бъгита по дюните, срещу допълнително заплащане.

Ден 4- Рано сутринта тръгваме към Наска, където който желае ще разгледа енигматичните фигури от високо (срещу допълнително заплащане- около 90$). Обиколен тур, свързан с историята на културата Наска- пирамиди, акведукти, гробището Шаушила. Късно вечерта- автобусен преход Наска- Арекипа, с луксозен автобус на фирмата Cruz del Sur, или Олтурса. Включени са закуска и вечеря в автобуса.

Ден 5- Пристигане рано сутринта в Арекипа, приказният бял град. При възможност- настаняване по-рано в хотела в Арекипа. Обзорна обиколка на Арекипа. Плаца де армас, Манастира Света Каталина, Катедралата на Арекипа, историческият център на града, мумията на Хуанита. Арекипа е красив колониален град, много различен от всичко, което сме видели досега. Свободно време за разглеждане на града. Желаещите могат да посетят манастира Света Каталина и да се потопят в атмосферата от преди няколко века.

Ден 6- Тръгваме за Пуно, на някой от спирките по пътя могат да се наблюдават лама, алпака и викуня- животни, характерни за Южна Америка. Нощувка в Пуно, на брега на езерото Титикака. Това е и най- високото място, на което ще спим по време на нашето приключение.

Ден 7 - Сутринта се отправяме на разходка до езерото Титикака, плетените острови Урос и остров Такиле. Титикака е най- голямото високо разположено езеро в света- над 2000 м. надморска височина. Ще се запознаете с бита на племето аймара, на техните традиции и култура. Мъжете са тези, които плетат в семейството, а избора на годеник за девойката се състои от потапянето на плетивото във водата, колкото по- стегната е плетката, толкова и по- малко вода ще изтече. Така и мъжете с най-чевръсти пръсти са най- желаните ергени в общността! Възможност за традиционен обяд на остров, срещу допълнително заплащане.

Ден 8 - Целодневно пътуване с туристически автобус по маршрута Пуно- Куско. Храмът на Виракоча, Американската Сикстинска капела, обяд на бюфет.
Храмът Виракоча (Храмът Ракчи на кечуа) е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас- навлизаме постепенно в областта на културата кечуа. Настаняване в Куско- наричан пъпът на света.

Ден 9 -Куско- обиколка с екскурзовод на централната част на Куско.
Куско е омайващо красиво място, запазил очарованието си древен град на инките. Ще посетим Кориканча и ще се насладим на прелестната красота на главния площад- Плаца де армас. Ще посетим и две от най- красивите църкви- Катедралата и църквата Санта Иглесия. Свободно време, по желание може да се посети крепостта Саксайуман, срещу допълнително заплащане.

Ден 10 - Tози ден ще бъде посветен на Свещената долина на инките. Някога инките са я считали за Рая на земята. Река Урубамба тече плавно и напоява плодородните земи. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с млечния път. Ще се насладим на древните инкски руини, ще посетим и традиционен пазар на инките в Пизак. После ще посетим очарователното градче Ойантайтамбо и руините на крепостта там.

Ден 11- Великият ден! Сутринта тръгваме за Мачу Пикчу. Днес е денят, в който ще се насладим на невероятни гледки. Съкровището на инките остава скрито за света дълго време, докато през 1911г. не го открива героят на съвременната археология- Хирам Бингам. Ще се разходим из древните руини и ще ни разкажат за този вълшебен, отдавна изчезнал свят. Възможност за изкачване на близкия връх Уайна Пикчу- срещу допълнително заплащане, като трябва да бъде заявено още при подписване на договора в София!

Ден 12- Полет за Пуерто Малдонадо. Посрещане и съпровождане до ложата. Включени са закуска, обяд и вечеря при вариант 2 с джунглата в Пуерто Малдонадо.

Ден 13 - Разходка и опознаване на джунглата в Пуерто Малдонадо.

Ден 14 - Полет Пуерто Малдонадо - Лима.

Ден 15 -свободно време в Лима.

Ден 16- свободно време в Лима.


Ден 17- отпътуване за България.

Визов режим: Не се изискват визи за българи.

Здраве: Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път, в срок до 31.12.2017. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение! Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
Важно!
Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти