Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Перу - да стигнем до Мачу Пикчу

Номер на оферта

/

212728

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София –Лима, Лима – Куско, Пуно/Хулиака – Лима, Лима – София с летищни такси;
7 нощувки със закуски в хотели 4*;
3 обяда;
Всички трансфери по програмата;
Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи;
Входни такси за обектите по програмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
Тур мениджър при 20 пътуващи.

Цената не включва

Напитки и бакшиши.

Програма на пътуването

1 ден / Лима
Полет СофияЛима /с прекачване/. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване.
2 ден / Свещената долина
Закуска. Трансфер до летището за полет Лима – Куско. Отпътуване към Свещената долина на инките. По път посещение на традиционния индиански пазар в град Писак. Той се организира от занаятчии от Писак и Куско, които излагат и продават голямо разнообразие от стоки, черги, гоблени, скулптури, бижутерия и тъкани. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на руините на Олантайтамбо, гробниците и укрепленията. Настаняване в хотел. Нощуване.
3 ден / Мачу Пикчу
Закуска. Трансфер с автобус до жп гара Оланта, за пътуване с влак до Агуас Калиенте. От там придвижване с автобус до руините на Изгубеният град на инките – Мачу Пикчу. Този величествен каменен комплекс е построен с техника невероятна за неговата ера, а дори и за нашето време. Има много теории за строежа на Мачу Пикчу, но едно нещо е сигурно – той е единственият по рода си в света. Обяд. Отпътуване с влак за Куско. Настаняване в хотел. Нощуване. /Багажът ще бъде пренесен отделно от групата до хотела/.
4 ден / Куско
Закуска. Полудневна обиколка на Куско. Посещение на Плаза де Армас с Катедралата, построена върху руините на древен дворец на инките. Разходка из старата част на града, където се намират красиви колониални сгради, някои от които днес се използват за хотели. Продължаване към Саксаиуаман, разположен на около 3 км от Куско. Разглеждане на древните руини – Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай. Свободно време и нощуване в Куско.
5 ден / Пуно
Закуска. Пътуване с автобус за Пуно през перуанските планини, покрай върхове със снежни шапки, разположени на 4300 м височина. Разглеждане на колониалната църква в Андаиуилас и руините на Рачи. Обяд в местен ресторант. Пристигане в град Пуно, разположен до езерото Титикака. Нощуване.
6 ден / Езерото Титикака
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Индианското племе Аймара строи къщите си върху плаващи изкуствени острови, които изработва само от тръстика. Индианците и днес пазят традициите на своите прадеди. Хората все още се обличат в своите традиционни дрехи, а на площадчето поддържат съвместно магазин, от който могат да се купят различни сувенири. Трансфер до летището за полет до Лима. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.
7 ден / Пуно – Лима
Закуска. Обиколка на столицата на Перу – площад Плаза де Армас, където са разположени сградата на Парламента, кметството, архиепископския дворец и Катедралата, манастира Сан Франсиско. Преминаване през модерните райони Сан Исидро и Мирафлорес към крайбрежната ивица, от където се открива гледка към плажовете на Лима и Тихия океан. Нощуване.
8 ден / Лима
Закуска. Трансфер до летището за полет към България.

Важна информация:
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 645 евро. Възможно е да има промяна в тяхната стойност. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуване до Перу е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Аполо има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001108
Аполо предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Алианц.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Втора вноска до 60 % 90 дни преди датата на отпътуване.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти