Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Перу и Боливия

Номер на оферта

/

200533

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Мадрид – Лима – Мадрид – София;
- Самолетен билет Ла Паз - Лима;
- Самолетен билет Арекипа – Кузко;
- 30 минутен полет със самолет над платото Наска;
- Билет за катамаран за езерото Титикака
- Всички трансфери по програмата в Лима, Паракас, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кузко, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака и островите Урос, Ла Паз;
- 1 нощувки със закуска в Лима;
- 1 нощувка със закуска в Паракас;
- 1 нощувка със закуска в Наска;
- 3 нощувки със закуски в Арекипа;
- 1 нощувка със закуска в Колка (Чивай);
- 2 нощувки със закуска в Куско;
- 2 нощувки със закуска в Пуно;
- 2 нощувка със закуска в Ла Паз;
- Туристическа обиколка на Лима;
- Ескурзия в резервата Паракас;
- Екскурзия до островите Балестас;
- Туристическа обиколка на Арекипа;
- Целодневен тур на Авана Канча;
- Целодневен тур на Мачу Пикчу;
- Еднодневен круиз с катамаран по езерото Титикака;
- 4 обяда по време на туровете опсани в програмата;
- Туристическа обиколка на Ла Паз;
- Всички такси, които се заплащат при влизание и напускане на Перу и Боливия;
- Здравна застраховка с покритие 15 000 евро;
- Водач с групата от България;

Цената не включва

- летищните такси за вътрешни и международни полети, които към 12.04.2017 г. са 684 Евро;
- обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.
- виза за Боливия: 96 USD – получава се и се заплаща на място, при влизане в страната.

Програма на пътуването

ПЕРУ И БОЛИВИЯ

Лима, Паракас, островите Балестас, платото Наска, Арекипа, Каньона Колка, Кузко, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака и островите Урос, Ла Паз

17 ноември – 1 декември 2017

ПРОГРАМА:

17 ноември
Полет СофияМадрид.
Полет МадридЛима. Пристигане в Лима. Трансфер и настаняване в хотела

18 ноември
Закуска. Туристическа обиколка на Лима: парка на любовниците в един от най-богатите квартали - Мирафлорес, квартала Сан Изидро – финансовия и търговски център на града, пирамидата-храм Уака Уаламарка, централния площад с Президентския и Общинския дворец, Катедралата, в която се намира гробницата на испанския конквистадор Франциско Писаро, манастирът Санто Доминго и музеят Ларко – сграда построена върху останките на Пирамида от пред-колумбийската епоха, и където се съхраняват древни еротични фигури. Следобяд – заминаване за Паракас. Трансфер и настаняване в хотела.

19 ноември
Закуска. Екскурзия с моторна лодка до островите Балестас, които представляват уникален природен резерват с над 160 вида морски птици, тюлени, делфини и китове. Следобяд отпътуване към Наска. По пътя към Наска – посещение на местна дистилерия за “Писко” - автентично перуанско бренди, както и разходка до езерото Хуакачина – известно като “оазисът на Америка”, от където ще бъдат наблюдавани пустинни пейзажи и характерни за региона дюни.
Нощувка в Наска.

20 ноември
Закуска. Сутринта, 30 минутен полет над платото Наска:
Върху платото има изографисани стотици самостоятелни фигури от елементарни линии – геоглифи, датирани м/у 200 г. пр.н.е и 600 г. сл.Хр., изобразяващи: китове, паяци, маймуни, риби, птици, лами, змии, гущери и астронавт.
Обяд в местен ресторант.
Отпътуване за Арекипа с автобус. Пристигане в Арекипа и настаняване в хотела.

21 ноември
Туристическа обиколка на “Белия град” – Арекипа, включваща Катедралата, колониалния квартал Сан Лазаро, в който е основан градът, Кармен Алто от където се открива гледка към вулканите Мисти, Чачани и Пичу Пичу, и типичните фермерски тераси, които заобикалят града, кварталите Янахуара и Каима, Манастира Санта Каталина, Главния площад с Катедралата и метоха “Компаня де Хесус”.
Нощувка в Арекипа.

22 ноември
Закуска. Ранно отпътуване за каньона Колка – един от двата най-дълбоки каньони в света, два пъти по-дълбок от Гранд Каньон в САЩ. Посещение на националния парк Агада Бланка – резерват за викуни и алапаки, и наблюдение на живота им в естествена среда, последвано от изкачване до подножието на кратера на вулкана ЧаЧани – до 4910 м. надм.вис, от където се разкрива невороятна гледка към вулканите Мисти и Пичу Пичу и заснежените върхове на планините Ампато и Сабанкая. Обяд в местен ресторант в Чивай.
Трансфер и настаняване в хотела в Чивай.

23 ноември
Закуска. Рано сутринта – отпътуване към Кондор Крос - място, от където се наблюдава полета на кондорите и се открива гледка към каньона. Посещение на градовете Мака и Йанке и характерните за тях колониални черкви. Обяд в местен ресторант и връщане в Арекипа.

24 ноември
Закуска. Трансфер до летището и заминаване за Кузко.
Следобедна туристическа програма в Кузко наричан още “Пъпа на земята”: Храма на слънцето - Кориканча, върху чиито основи е построен манастирът Санта Доминика, главния площад и катедралата, улицата Лорето, археологическия парк и крепостта Саксайуаман, Тамбомачай и свещените извори на здравето и дълголетието, Пука Пукара – отбранителната кула на главния вход към града. Нощувка.

25 ноември
Закуска. Целодневен тур до Мачу Пичу: трансфер до гарата в Олантайтамбо и отпътуване от с влака Вистадом, обяд в местен ресторант, туристическа обиколка на "Изгубения инкски град" - Мачу Пикчу, едно от новите седем световни чудеса и неговите тераси, церемониални олтари и древни архитектурни решения. Връщане в Кузко с влак и нощувка.

26 ноември
Закуска. Заминаване с автобус за Пуно. По пътя посещение на параклиса Андахуайлияс и храма на бог Виракоча в Ракчи и границата между градовете Куско и Пуно – Ла Рая – планински проход с надморска височина 4338м. Обяд в местен ресторант. Посещение на музея на Руините на Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотела.

27 ноември
Закуска. Тур до островите Урос, намиращи се в националния резерват Титикака. Островите Урос представляват повече от 50 малки плаващи острова, построени от човешка ръка, кръстени на своите древни създатели и съхраняващи традиционния начин на живот от векове. Посещение на остров Такили, известен с шивашките занаяти, практикувани от мъжете обитатели. Обяд на острова.
Връщане в Пуно за нощувка.

28 ноември
Закуска. Oтпътуване от Пуно към Копакабана. След минаване на границата с Боливия, посещение на църквата Копакабана и след това настаняване на борда на катамарана, с който се прекосява езерото Титикака.
Акустиране на Слънчевия остров - родното място на империята на Инкитe и цветно посрещане от жителите с характерен танц. Посещение на местния исторически музей и къща на домакиня от местното население, за запознаване с бита и традициите на острова и специална церемония за отплата към Майката Земя, изпълнявана от шамана.
Отпътуване с катамарана към сушата и обяд на борда. Пристигане на кея Кокотони и трансфер до Ла паз – административната столица на Боливия. Настаняване в хотела и нощувка.

29 ноември
Закуска. Туристическа обиколка на Ла Паз, пазарите и Лунната долина: Посещение на известния Пазар на Вещиците и колониалната църква Сан Франциско, Плаза Мурило, където се намират Катедралата, Държавната палата и Националния конгрес. Разходка по прочутата колониална улица Жаен. Посещение на репродукция на подземния храм на културата Тиванаку, кварталите Обраяес, Калакото и Ла Флорида, Лунната долина.

30 ноември
Трансфер до летището и полет Ла Паз - Лима.
Свободна програма в Лима. Трансфер до летището за полет дo Мадрид.

01 декември
Кацане на летището в Мадрид.
Полет Мадрид - София.
02 декември
Пристигане след полунощ в София.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ХОТЕЛИ 3*: 3380 Евро (6 610 лв.)
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ХОТЕЛИ 4* и 5*: 3920 Евро (7 666 лв.)

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Град- 3*/ 4* и 5*
Лима- El Tambo II или подобен/ Dazzler Lima или подобен
Паракас- La Hacienda Bahia Paracas или подобен/ El Pardo Double Tree или подобен
Наска- Casa Andina Classic или подобен/ Hacienda Cantayo или подобен
Арекипа- La Casa De Mi Abuela или подобен/ Casa Andina Private Collection Arequipa или подобен
Колка- Casa Andina Classic Colca или подобен/ Colca Lodge - Spa & Hot Springs или подобен
Куско- San Agustin Internacional или подобен/ Costa Del Sol Ramada Cusco или подобен
Пуно- Taypikala Lago или подобен/ Jose Antonio Puno или подобен
Ла Паз- Rey Palace или подобен/ Europa или подобен

ЗАБЕЛЕЖКИ:
- Пакетната цена е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 30 май 2017. След тази дата е възможно завишаване на пакетната цена.
- Пакетната е изготвена при цена на самолетните билети за вътрешните и международни полети от 1255 Евро с включени летищни такси, валидна към момента на изготвяне на офертата. В случай, че към момента на издаване на билетите цената се промени, пакетната цена следва да бъде актуализирана спрямо новата цена.
- В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размер на 426 Евро за хотели 3*, и 840 Евро за хотели 4-5* за всичките 13 нощувки.
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
- Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на USD към EUR 1 = 0.94. При промяна на курса с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
- Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.

ВЪЗМОЖНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА В ПЕРУАНСКАТА АМАЗОНСКА ДЖУНГЛА:
30 ноември
Полет Лима – Пуерто Малдонадо.
Трансфер до лоджата. Вечеря и нощувка.

01 декември
Фото сафари с кану по река Мадре Диос – част от речната мрежа на Амазонка за наблюдение на биоразнообразието в дъждовните гори на перуанската джунгла.
Обяд от органични и местни продукти в лоджата.
След обяд – разходка по пътеките Консепсион, с беседа за опознаване разликите между видовете дъждовни гори и вечерен излет с кану.
Вечеря и нощувка.

02 декември
След закуска – пешеходна разходка в резервата Тамбопата на път за езерото Сандовал - местообитание на много различни видове животни – застрашената от изчезване гигантска видра, синьо-жълта ара, червена ревяща маймуна, черен кайман, една от най-големите сладководни риби – арапаима (паиче) и др.
Обяд в лоджата.
Следобед – разходка по Инатерра и пътеката на анакондата – системи от въжени мостове и кули издигащи се до 30 м. над блатата, непосредствено до високите корони на дърветата, от където могат да бъдат наблюдавани в естествена среда тукани, кълвачи, трогони, катеричи маймуни и ленивци. Вечеря и нощувка.

03 декември
След закуска – свободно време в къщата на пеперудите – трансфер до летището за полет Пуерто Малдонадо - Лима.
Полет ЛимаАмстердам.

04 декември
Полет АмстердамСофия.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ЛОДЖИ 2*: 920 ЕВРО (1 799 лв.)
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ В ЛОДЖИ 4*: 1060 ЕВРО (2 073 лв.)


ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* полет Лима – Пуерто Малдонадо - Лима;
* 3 нощувки в лоджи 2*/4* с включени закуски, обяди и вечери;
* трансфери летище-лоджи-летище в Пуерто Малдонадо;
* 3 дневно фото-сафари в дъждовните гори на перуанска Амазонка.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 14.06.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 2100 Евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превода (при заплащане по банков път) и копие на първата страница от задграничния паспорт.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 10.09.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти