Начало / Екскурзии / Екскурзии - Правец

Златна Панега - Пещера Съева дупка - Струпецки манастир - Крепост Старият град

Номер на оферта

/

194951

Дати & цени

Цената включва

транспорт,
екскурзоводско обслужване

Цената не включва

лични разходи,
входни такси в посещаваните обекти

Програма на пътуването

Пещерни извори на р. Златна Панега – пещера Съева дупка – Струпецки манастир – Струпецки кукли – крепост Старият град

Маршрут: София-Съева дупка-Реселец

Вид транспорт: Автобус

ДАТА: 29.04.2018 г.

ЦЕНА: 33 лв.

--------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРОГРАМА:

Маршрут: Изворите на река Златна Панега – пещера Съева дупка – ландшафтен парк Панега – Струпецки манастир „Св. Пророк Илия“ (уникални стенописи Христос в ракета) – природен феномен-крепост „Стария град“

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. С автобуса групата пристига в землището на с. Златна Панега. В неговия югоизточен край се намират пещерните извори на р. Златна Панега – огромния карстов извор Глава Панега, втори по воден дебит в България. Обхождане на терена, включително карстовите пещери и запознаване с географските и геоложки особености на извора. Тук могат да се заснемат едни от най-красивите и уникални фотоси с изключителните изумрудено сини води на извора. След това с автобуса се стига до землището на с. Брестница, в чийто югоизточни планински склонове се намира отвора на една от най-красивите пещери у нас – „Съева дупка”. Виж панорама на Съева дупка Разглежда се облагородената невероятно красива част на пещерата с екскурзовод и запознаване с нейната история. Разходката продължава с автобуса покрай коритото на красивата р. Панега. Пристигане до началото на гр. Луковит, където е изграден изключително атрактивния крайбрежен ландшафтен парк „Панега”, една модерна и съвременна екопътека, направена с много труд, желание и любов. Разхождайки се по крайбрежната пътека, изградена върху десния бряг на реката, посетителят има възможност да изпита истинска наслада от величието и красотата, сътворено от майката-природата и доизградено с намесата на хората край огромния меандър на реката, в местността Котлен, наричан от местните жители „Старица”. След разглеждане на лекопроходимата екопътека посетителите се отправят с автобуса в землището на гара Струпец. В неговата окрайнина се намира средновековната местност Тържище, където през времето на Второто българско царство (13 - 14 в) са издигнати основите на Струпецкия (Тържишки) манастир „Св. Пророк Илия”. Разглежда се целия манастирски комплекс, състоящ се от две църкви, голяма гостоприемница на два етажа за посетители и гости на манастира, където може да се пренощува, красива каменна чешма, люлка за гостите на манастира и т.н. След разглеждане на манастирския комплекс посещение на Струпецките кукли-природен феномен, почивка, отпътуване за средновековна крепост Старият град, разглеждане, снимки и следва завръщане в София. Пеш. преход 2,30 часа за целия ден.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Правец |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Правец |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Правец

Избрани оферти