Начало / Екскурзии / Екскурзии - Луковит

Пещера Очите на бога-параклис Света Марина-Геопарк Панега-Врачешки манастир

Номер на оферта

/

195551

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус/бус

- водач от агенцията

Програма на пътуването

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Пристигане до началото на гр. Луковит, където е изграден изключително атрактивния крайбрежен ландшафтен парк „Панега”, една модерна и съвременна екопътека, направена с много труд, желание и любов. Разхождайки се по крайбрежната пътека, изградена върху десния бряг на реката, посетителят има възможност да изпита истинска наслада от величието и красотата, сътворено от майката-природата и доизградено с намесата на хората край огромния меандър на реката, в местността Котлен, наричан от местните жители „Старица” /лек и приятен пешеходен преход/.

Отпътуване за Националния пещерен дом и посещение на пещерата “Проходна”- Очите на бога-уникално природно образувание, време за разходка/около половин час пешеходен преход/ и почивка за обяд.По желание слизане до скалния манастир "Света Марина", изсечен в скалите на Карлуковското плато. Отпътуване посока Ботевград, пристигане пред портите на Врачешкия манастир „Св. 40 мъченици”. Светата обител е построена след победата на българския владетел – цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при с. Клокотница на 9 март 1230 г. Победната битка се случила в деня, в който се празнува празникът на Светите 40 мъченици. По този повод българският цар решава дза построи няколко църкви и манастири, един от които е и Врачешката света обител. Разглеждане на манастира от групата и изслушване беседата на водача за историята на манастира. Време за отмора и фотосесия. Отпътуване за София.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Луковит |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Луковит |  Майски празници - България |  Майски празници - Луковит

Избрани оферти