Начало / Екскурзии / Екскурзии - Родопите

Пещера Снежанка - крепост Цепина и музей на динозаврите в Дорково

Номер на оферта

/

198535

Дати & цени

Цената включва

транспорт по маршрута

екскурзоводско обслужване

посещение на пещера Снежанка

посещение на Плиоценски парк Дорково

посещение на крепост Цепина

Цената не включва

входни такси: пещера Снежанка: възрастни - 5 лв.; учащи и пенсионери - 3 лв.; деца до 7 год. - безплатно

Плиоценски парк Дорково: 5 лв. (възрастни); 3 лв. (деца) .

лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София-пещера Снежанка-Крепост Цепина-Плиоценски парк Дорково

ДАТА: 15.07.2017 г.

ЦЕНА: 34.00 лв.

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==================================================================

ПРОГРАМА

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски в 7,30 часа за пещера Снежанка. Пещерата е много малка – дълга е едва 145 метра, но е богата на зали и образувания. Красиви драперии, сталагмити, сталактити и сталактони украсяват Голямата зала, Залата на виметата, Вълшебната зала и Музикалната зала.

Фигура от бял кристален синтер във Вълшебната зала е оприличавана на приказната героиня Снежанка, откъдето идва и името на пещерата.

Пещерата е открита през 1961 г. В нея са намерени останки от първобитни огнища, както и кости на животни. Използвана е за жилище през ранножелязната епоха, а от траките по-късно като убежище. Днес тя е електрифицирана и достъпна за посетители. Включена е в списъка на 100-те национални туристически обекти. Изкачване до входа на пещерата /около 45 минути пресечена местност/ и разглеждане с местен екскурзовод. Разглеждане. Пешеходен преход общо около 2 часа по горска пътека, преди пещерата има изкачване.

Продължаване към Плиоценския парк в село Дорково - най-голямото палеонтологично находище на Балканите. Тук по много оригинален и увлекателенначин е създадена ескпозиция, отразяваща началото на плиоценската геоложка епоха в Източна Европа. Музеят е открит на 19 септември 2013 г.
Отпътуване към средновековната крепост Цепина, разположена на едноименния връх.
Свързана е с живота на деспот Алексий Слав - племенник на цар Калоян. Днес тя е една от най-известните родопски крепости, от която при ясно време се открива прекрасна панорамна гледка към планината.
До крепостта се стига пеша, по екопътека, през живописна гориста местност (около 20-30 минути).

Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Родопите |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Родопите |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Родопите

Избрани оферти