Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Санкт Петербург и Москва в сезона на Белите нощи - полет от София

Номер на оферта

/

168531

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София –Петербург; Москва – София с авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси*;
• 4 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в Петербург;
• 3 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в Москва;
• Всички трансфери по програмата с климатизиран туристически автобус;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
• Целодневна екскурзия до Петерхоф;
• Екскурзия до Царско село;
• Посещение на Ермитаж и Юсуповски дворец;
• Билет за скоростния влак „Sapsan” Петербург - Москва;
• Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата "Василий Блажени ";
• Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейната палата;
• Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Водач;
• Слушалки, които се ползват по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Медицинска застраховка „Защита при пътуване в чужбина“ за лица до 65г. за застрахователна сума 50 000 евро на човек за целия престой, която покрива разумните и непредизвикани разходи в резултат на злополука или акутно заболяване /включително COVID-19/.
• Застраховка "Отмяна на пътуване" и прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини /включително COVID-19/

Цената не включва

• Виза за Русия: 120 лв - плаща се при доплащане на екскурзията;
• Допълнителна екскурзия - нощен тур с корабче по Нева с включени трансфери и водач на български език - 108 лв;
• Билети за балетна постановка (информация ще бъде дадена 2 месеца преди заминаване);
• Вечеря с фолклорно шоу „Удивительная Россия“ с включени трансфери и водач на български език – 135 лв;
• Допълнителна екскурзия - история и архитектура на „Большой театр“ с водач на български език – 40 лв;
• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 58 лв – плаща се при доплащане на екскурзията;
• Доплащане за единична стая – на запитване;
• Разходи за лични нужди;
• Доплащане за застраховка ''Защита при пътуване в чужбина" за лица над 66 г. за застрахователна сума 50 000 евро и покрити основни рискове: 35 лв.

Програма на пътуването

Групова екскурзия в Русия - Москва и Санкт Петербург

Санкт Петербург - Москва - Петродворец - Ермитаж - Зимния дворец - Петропавловската крепост - Исакиевска катедрала - Царско село - Юсуповски дворец

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

ОТСТЪПКА 200 ЛВ + ВКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 26.03.2021!

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
23.06 - 30.06.2021
21.07 - 28.07.2021

8 дни / 7 нощувки

НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК:

1) Хотел Akyan 4*, Петербург и Хотел Brosko 4 *, Москва

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 16 туристи:
ПРОМО ПАКЕТ при записване до 26.03.2021 - 3560 лв
Стандартен пакет за дати: 23.06 и 21.07.2021 - 3760 лв

2) Хотел Petro Palace 5*, Петербург и Хотел Metropol 5 *, Москва

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 16 туристи:
ПРОМО ПАКЕТ при записване до 26.03.2021 - 4138 лв
Стандартен пакет за дати: 23.06 и 21.07.2021 - 4338 лв

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА:

-Включена застраховка "Отмяна на пътуване"!
-Удобство и комфорт - настаняване в специално подбрани,централно разположени 4* и 5 * хотели!
-Най - доброто време за посещение на Петербург и Москва в сезона на Белите нощи!
-Директни полети на авиокомпания Bulgaria Air!
-Включено посещение на световноизвестни ЮНЕСКО обекти:
Ермитаж, Царско село, Петерхоф, Юсуповски дворец, Московския
Кремъл с Оръжейната палата, катедралата "Василий Блажени",
Коломенское с уникалния дворец на Алексей Романов!
-Включен билет за скоростния влак "SAPSAN" между Петербург и Москва!
-Включени слушалки по време на всички обиколки!
-Екскурзоводско обслужване на български език!
-Без такса обслужване за руска виза!
-Малки групи

Петербург - старата руска столица, наричана още „Северната Венеция” и „Париж на Изтока”. Най-красивият руски град бил роден в представите на Петър Велики, който през 1703 г. дал нареждане да бъде построено укрепление в блатистата местност на устието на река Нева. За да превърне новия град в „прозорец към света” и важно пристанище на Балтийско море, той повикал най-добрите европейски архитекти, инженери, корабостроители, занаятчии и търговци. Те успели и сътворили една истинска европейска столица, чиито елегантен ансамбъл от мостове, дворци, църкви и музеи красят Петербург и до днес.
Москва е град, който не може да бъде описан с малко думи. Колкото повече се опитваме до го дефинираме, толкова повече ни се изплъзва, не можем да разделим богатата му история от днешния му динамичен ден и ролята, която играе в написването на бъдещето.

Москва е столица и „барометър” на една необятна страна, градът е едновременно „диктатор” и „жертва” на събития и може би точно заради противоречивата му природа провокира различни чувства у своите посетители. Само трябва да застанете на Червения площад и ще почувствате аурата на власт и сила, която излъчват Кремъл, „Св. Василий” и величествените сгради около тях.

===============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1/ София – Петербург

Заминаване от София с директен полет на авиокомапния Bulgaria Air в 14:55. Кацане в Петербург в 18:25, посрещане, трансфер и настаняване в хотел "Akyan" 4*, бутиков хотел, разположен в „Къщата на ангела“- старинна сграда с уникална архитектура от края на 19 век, едно от най-красивите и романтични места в Петербург или луксозния хотел Petro Palace 5*, разположен в топ центъра на града и заобиколен от най-известните площади, театри, исторически забележителносни, барове и ресторанти. Първа разходка по красивия Невски проспект. Нощувка.

Ден 2 / Петербург

След закуска, започва целодневна панорамна обиколка на Петербург с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор, Невски проспект, Дворцовия площад, събора Смолни и др. Ще посетите Исакиевския събор - най големия православен храм в Русия. Строителството на храма започва през 1818 г. по заръка на Александър І и продължава 40 години. В храма могат да се съберат 14 хил. човека. Освен с величествената архитектура, купола и гранитните колони, всяка от които с тегло 114 тона, катедралата впечатлява и с декорациите, за които са използвани няколко вида мрамор от Сиена, Генуа и Финландия, както и малахит, лазурит, позлатен бронз и красиви мозайки. Следва посещение на храма Възкресение Христово, познат като „Спас на Крови” – един от шедьоврите на руската църковна архитектура, построен на мястото където е бил убит Александър II. Това е единственият православен събор с мозаична украса на над 7 хиляди кв. метра. Следобед посещение на Петропавловската крепост от 17 век, от която води началото си градът и Петропавловския събор, където са погребани руските царе.
Вечерта, по желание - нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Петербург и река Нева. Нощувка.

Ден 3/ Петербург – Петерхоф (30 км)

След закуска, целодневна екскурзия до Петерхоф - извънградската резиденция на руските царе, разположена на Финския залив. Ансамбълът от дворци и градини е в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Версай е вдъхновил Петър Велики да построи тази уникална поредица от дворци и градини в околностите на своя нов град. След победата си срещу шведите при Полтава, той решил да изгради своя величествен Версай, който трябвало да подчертае значението на неговия триумф.Неповторимата комбинация от дворцови постройки с елегантни градини и впечатляващи фонтани, се слави като едно от най-красивите барокови творения в света.
Разглеждане на Големия Императорски Дворец: интериорът на двореца е изключително богат и независимо от факта, че е бил изцяло реконструиран след Втората световна война, това не се е отразило на неговото величие. Една от най-големите зали тук е Тронната зала, където в миналото са организирани пищни церемонии и приеми. Луксът от цялостното обзавеждане и сложните орнаменти по тавана са неповторими. Позлатената стълба и предверието, което също е изпълнено с позлатени резби и картини, допълват целия този разточителен разкош. Следва посещение на „Нижний парк” – прекрасен ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света.
Следобед посещение с екскурзовод на Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметници на световната култура, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Рубенс и др. Първоночално картини били изложени в няколко зали на двореца, които получили название „Ермитаж” в превод от френски „уединение”. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Включено посещение на диамантената стая, където са събрани шедьоври на руски и европейски бижута и частни семейни колекции, както и произведения на църковното изкуство и някои произведения на Фаберже. Това е впечатляваща колекция от многобройни кралски подаръци и западноевропейски бижута, изработени от най-видните бижутери на онова време. Връщане в хотела и свободна вечер.
По желание посещение на балетна постановка в един от най-добрите в това изкуство театри в света.

Ден 4 / Петербург - Царско село (30 км)

След закуска, екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с разглеждане на луксозната Голяма зала, Балната зала със златни огледала и прочутата уникална Кехлибарена стая, подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на Петър I. Стаята е била открадната през Втората световна война от нацистите, но е напълно възстановена от руската държава и отворена за посещение през 2003 г.
Следобед разглеждане на Юсуповски дворец – едно от редките частни дворянски имения, скандално известно с убийството на Разпутин, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Ден 5 / Петербург - Москва

Ранен трансфер до жп гарата и заминаване за Москва със скоростния влак „Sapsan". Пристигане в руската столица около обяд. Посрещане и панорамна обиколка на града – Червеният площад - исторически и културен център, символ не само на Москва, но и на цяла Русия; Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад, катедралата „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадка на „Воробъевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Трансфер до хотел Brosko 4* - централно разположен, в близост до живописната пешеходна улица Арбат или в луксозния хотел Metropol 5*, открит в началото на 19-ти век и разположен в историческия център на Москва, само на няколко крачки от Болшой театър и Червения площад . Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 6 / Москва

Закуска. Пешеходна обиколка на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; посещение на Успенската, Архангелската и Благовещенската църкви. В Кремъл са и Дворецът на Президента, построен в класически стил през 19 век, Старият Царски дворец, Дворецът на Патриарха. Днес в Кремъл е официалната резиденция на Президента на Руската Федерация. Посещение на Оръжейната палата, наричана Голямата хазна - един от най-старите руски музеи, намиращ се на територията на московския Кремъл. Освен оръжия и снаряжение, тук са били съхранявани златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, каляски, военни трофеи и др. Програмата продължава с посещение на Катедралата „Василий Блажени” - световно признат шедьовър на руската архитектура, построена е през 1561 г. в чест на руската победа над Казанското царство. Според легендата, когато Иван Грозни видял сградата, той бил толкова възхитен от красотата й, че заповядал да ослепят архитекта, за да не създаде нещо по-красиво. Връщане в хотела и свободно време.
По желание вечеря с фолклорно шоу „Удивительная Россия“ – едно истинско музикално пътешествие, което ще ви запознае с културата и древните традиции на отделните региони на Русия.

Ден 7 /Москва

След закуска, отпътуване до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, наред с Московския Кремъл и Червения площад.
По желание разглеждане на един от символите на Русия - „Большой театр”, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”.
Възможност и за индивидуално посещение на Третяковска галерия, Старият Арбат, разходка из колоритния Измайлов пазар или разглеждане на ВДНХ /Выставка достижений народного хозяйства/- най-големият изложбен и увеселителен комплекс в Москва, разположен на повече от 520 хектара. Тук може да разгледате павилиона на космонавтиката, Московския океанариум, павилиона на Атомната енергия, лунапарк с Виенско колело, от което се разкрива прекрасна панорамна гледка над града, множество кафенета и ресторанти.

Ден 8 / Москва - София

Закуска, освобождаване на стаите до обяд и трансфер до летище. Отпътуване за София с директен полет на Bulgaria Air в 19:05. Пристигане в България в 22:00.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

*Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.
Важни уточнения:издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

Важно

• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 16 туристи;
• Необходими документи за записване: копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на връщане; попълнен договор и депозит в размер на 1 300 лв на човек;
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път.
• Краен срок за събиране на групите: 30.04.2021
• Доплащането става в срок до: 10.05.2021
• Всички допълнителни екскурзии (без посещението на балетна постановка) се провеждат при минимум 10 туристи. Те се заявяват и заплащат предварително заедно с доплащането на пакета;
• За посещение на Русия се изисква виза.
Необходими документи за визова покана:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването;
- 1 актуална цветна снимка паспортен формат 3,5х4,5 см;
- попълнен визов формуляр;
• За посещение на Русия няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
• До 2 седмици преди заминаване туроператорът ще информира туристите за всички акуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Русия;

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата /11.12.2020/ са в размер на 270 лв и се фиксират към датата на доплащане, която е 10.05.2021, поради честата им променливост.

• Агенцията не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, агенцията не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти