Оферта номер: 230467

Загреб - Плитвички езера - пещера Постойна Яма - Любляна

Дати и цена
16 октомври 2019 - 20 октомври 2019 г. - Цена от 365 лв.
Цената включва
- транспорт с лицензиран автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки;
- Всички гранични, магистрални и пътни такси;
- 2 нощувки със закуски в Загреб, хотел 2*/ 3*;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 65г.;
- туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб и Плитвички езера на български език;
- представител на фирмата придружаващ групата.

ПРОМО цена: 365 лв.

Цените важат при записвания до 19.09.2019г. и до изчерпване на промоционалните места!

Редовна основна цена: 429,00 лева от Варна; 399 лв. от Велико Търново/ София
ПРОМО цена: 365 лв. от Велико Търново/ София
ПРОМО цена: 395 лв. от Варна/ Суворово
Цената не включва
- входна такса за Национален природен парк Плитвички езера – 22 евро;
- входна такса за Пещерата Постойна Яма и замъка Предяма – 36 евро;
- медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за туристи над 65 год. – 16 лв.;
- застраховка отмяна на пътуване;
- доплащане за единична стая – 20 евро на вечер;
- градска такса за настаняване в Загреб – 2 евро на ден на човек – заплаща се от България към пакета;
- възможност за доплащане за вечеря - 12 евро на ден;
- разходи от личен характер.
Екскурзия до Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна

Предимства на програмата: пътуване с комфортен автобус снабден с климатик,
CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки; лицензиран екскурзовод, придружаващ групата през цялото време; 2 нощувки със закуски в района на Загреб, предварителни резервации за Пещерата Постойна и Плитвички езера /няма чакане по опашки/; във всички посещавани градове и обекти е предвидено достатъчно свободно време – специално за Плитвички езера приключението е цял ден /не само 3 часа както при други програми/; връщането в България е сутринта в неделя, което Ви дава възможност да починете и да се подготвите за новата работна седмица.

Програма :

1 ден: Отпътуване от Варна от ул.Антим I около 18:00ч. Отпътуване от Велико Търново в 22.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб.

2 ден: Пристигане в Загреб - град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел 2*/3* в района на Загреб. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване и по желание посещение на пещерата Постойна тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Туристическа програма на български език в столицата на СловенияЛюбляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. отпътуване и връщане в хотела в района на Загреб. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срешу допълнително доплащане туристическа разходка на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Вечерта отпътуване за България.

5 ден: Връщане в София и Велико Търново рано сутринта. Пристигане във Варна в следобедните часове.

Депозит: 100 лв. - внася се с подписването на договора
Втора вноска: 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
- валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват
- за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
- Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
- Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата
- Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
Изпрати запитване
АДРИАТИКА
от 630 лв.
АДРИАТИКА
6 нощувки
Автобус
Адриатическа панорама
от 590 лв.
Адриатическа панорама
5 нощувки
Автобус
Загреб
Транспорт - Загреб Заведения - Загреб Хотели - Загреб Пазаруване - Загреб Събития - Загреб Забележителности - Загреб
Загреб – градът на всички сезони
Плитвички езера – гордостта на Хърватска
Опатия – имперският град на Хърватия