Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плитвички Езера

Плитвички езера и Дубровник 28.06. - Потвърдена!

Номер на оферта

/

226442

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус
5 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотели кат.3*
(1 нощувка в Белград, 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в Неум, 1 в Требине и 1 в Ниш)
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Туристическа програма в Белград, Загреб, Плитвице, Дубровник, Ниш
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 години с покритие 2000 евро.

Цената не включва

Цената не включва
Входни такси за различните забележителности:
- Входна такса за национален парк „Плитвички езера” /включва вход, корабче, местен водач/:
22 евро / 43 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Крепостните стени на Дубровник: 16 евро /по желание, заплаща се на място в куни/
- Аптеката на Францисканския манастир: 5 евро /по желание, заплаща се на място в куни/
- Разходи от личен характер
- Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 1-2 евро на човек на вечер, заплаща се
на рецепция отделно от всеки турист
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” от 65г до 79г - 4лв./ден

Програма на пътуването

Екскурзия до Белград, Загреб, Плитвички Езера и Дубровник

28.06.2018 от 565 лв.
Белград - Загреб – Плитвички езера - Дубровник - Ниш
Цена: 565 лева на човек
5 нощувки, 5 закуски и 1 вечеря
Период 28.06.2018 - 03.07.2018
Туристическа Програма
1-ви ден.
Отпътуване от Пловдив в 06.00ч. дом на Културата Борис Христов 08:00 от София Паркинв на стадион Васил Левски за Сърбия. След обяд пристигане в Белград. Пешеходна обиколка на Белград: представителните сгради на града, Нови Белград, църквата „Св.Сава”, Народната библиотека, площад „Теразие”, площада на Републиката, Националния театър, Националния музей, разходка, по пешеходната улица „Княз Михаил” и посещение на крепостта „Калемегдан”, издигаща се при вливането на река Сава в Дунав (2-3 часа). Настаняване в
хотел Holiday Inn Express 4**** http://hiexbelgrade.com/. Нощувка.
2-ри ден.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Хърватска. Около обяд пристигане в Загреб. Туристическа програма в централната част: Катедралата, пазара „Долац”, „Каменната порта”, църквата "Св. Марко”, площад “Бан Йелачич”. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Плитвице. Отпътуване към Национален парк "Плитвички езера" - най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Възможност за организирано или самостоятелно разглеждане на прочутия карстов природен феномен. Продължаваме за Адриатическото крайбрежие. Настаняване в хотел в гр. Неум (Босна и Херцеговина). Вечеря. Нощувка.
4-ти ден.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. След обяд свободно време. Настаняване в хотел в гр.Требине (Босна и Херцеговина). Нощувка.
5-ти ден. Закуска. Отпътуване за Сърбия. Пристигане в Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус; двореца “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес - седалище на Нишкия университет. Нощувка.
6-ти ден.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България, пристигане в София и Пловдив.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Плитвички Езера |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Плитвички Езера |  Алтернативен туризъм - Хърватия |  Алтернативен туризъм - Плитвички Езера

Избрани оферти