Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

По пътя на келтите: Ирландия и Шотландия 2018 - Самолет

Номер на оферта

/

211517

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София - Глазгоу директен полет на Раян Ер
Самолетен билет с включени летищни такси Глазгоу /Единбург/ - Дъблин, директен полет
Самолетен билет с включени летищни такси Дъблин-София, директен полет на Раян Ер
Всички трансфери от/до летище за трите полета
Багаж: включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 35/20/20 см и 1 брой голям салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг.
Транспорт с комфортен автобус по маршрута в Шотландия /обслужва се от английска транспортна фирма/
всички пътни такси и паркинги по маршрута
Пешеходни обиколки на Дъблин, Единбург, Глазгоу
Екскурзия до Параклиса Рослин /без входната такса, която се заплаща на място/
Екскурзия до град Стърлинг и замъка Стърлинг, монумента на Уилиям Уолъс /без входните такси, която се заплащат на място/
6 нощувки със закуски в хотели 3***
3 нощувки със закуски в Airth Castle Hotel****
3 нощувки със закуски в хотел *** в Дъблин: Russell Court*** или подобен
Водач - екскурзовод на български език

Цената не включва

Бакшиши за обслужващия шофьор: 35 лева на човек - еднократно
/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
Мед. застраховка с покритие 10 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 14 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица от 65 г. до 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 21 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Мед. застраховка с покритие 4 000 Е на ЗК „Уника” за лица над 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 28 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Такси за багаж в самолетите:
1 брой чекиран багаж до 20 кг: в порядъка на 196 лв за трите полета, включени в програмата
/по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България - цените на багажа се препотвържават в момента на резервация на багаж!/
Пакет 2 вечери в ресторанта на СПА хотел Airth Castle **** /тристепенно меню/: 40 британски паунда = 96 лева
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Възрастен в единична стая 2925 лв

Програма на пътуването

Промоционални цени, валидни за записване до 17.01.2018:

1 ден, неделя: полет до Глазгоу
Среща на групата с екскурзовода на летище София, Терминал 1 за полет до Глазгоу в 15.50 ч., пристигане 17.35 ч. местно време /полетът продължава 3 часа и 45 минути/. Настаняване в хотел в района на Единбург. Вечеря по желание. Нощувка.
Допълнителна информация за хотел Airth Castle Hotel ****:
Хотелът Airth Castle Hotel **** е разположен в историческото имение на Робърт Брус с едноименния замък, построен през 14 век. Разполага със СПА център /басейн, сауна, вани/ и елегантен ресторант. Изкусно архитектурно решение дава възможност бившите помещения за прислугата да бъдат превърнати в уютен и луксозен СПА хотел с всички удобства за пълноценна почивка.
Забележка: полетната информация за 2018 г. може да претърпи промяна.

2 ден, понеделник: Единбург, Параклиса Рослин, шотландска национална вечер
Закуска. Отпътуване за Единбург. Разглеждане на забележителностите на шотландската столица: Единбургския замък - непристъпна крепост, построена на върха на скала, която от 12 век е официалната резиденция на шотландските крале, Кралската миля – старинна улица, където освен исторически забележителности има много магазини и ресторанти, Дворецът Холируд Хаус от 11 век, Катедралата Сейнт Джайлс. Националната Галерия, Монумента на Уолтър Скот – най-големият паметник в света, посветен на писател. Свободно време за посещение на музеи по интереси.
Следобяд отпътуваме с автобуса за посещение на параклиса Рослин, придобил изключителна известност след публикуването на романа „Шифърът на Леонардо” от Дан Браун. Ексцентричният интериор на параклиса, построен от потомците на тамплиерите, не е типичен за шотландските религиозни постройки в готически стил. Но не само това е загадка, а и многото езически символи и отличителните масонски знаци, които са породили тайнствени легенди.
Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5*.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден, вторник: Лох Ломонд, Националния парк Тросахс, замъка Даун, посещение на дестилерия за шотландско уиски
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до най-голямото и най-красиво езеро в Шотландия – Лох Ломонд. Ще пътуваме на запад към Highlands, край бързи реки, живописни езера и величествени планински върхове. Едночасов круиз по езерото Лох Ломонд, за да се насладим на невероятните гледки към многобройните острови и заобикалящите езерото планини. Спирка в живописното селце Luss, продължаваме през Националния парк Тросахс, земята на легендарния герой Роб Рой.
Посещение на дестилерия за шотладско уиски Glengoyne, дегустация и свободно време за разглеждане на експозицията, магазина и кафенето, след което продължаваме за град Даун, тук ще разгледаме замъка Даун, където е сниман сериалът Игра на тронове. Свободно време за обяд в Даун.
Привечер връщане в хотела. Вечеря по желание. Нощувка.

4 ден, сряда: Стърлинг, Глазгоу, полет за Дъблин
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за град Стърлинг и едноименния замък /13 км/. Построен на висок скалист хълм, този замък в продължение на векове играе ключова роля в шотландската история – именно тук Робърт Брус, в чието родово имение нощувате, побеждава англичаните с помощта на рицарите тамплиери. Стърлинг заслужава внимание и като един от най-добрите примери на Ренесансова архитектура в Шотландия. Разказ за битката при моста на Стърлинг, посещение на монумента на Уилям Уолъс. Отпътуване за Глазгоу /44 км/, където ще направим пешеходна разходка в централната част с разглеждане на Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж Скуеър и Кметството Сити Чембърс. Глазгоу е най-големият шотландски град и трети по численост във Великобритания след Лондон и Бирмингам. Свободно време за посещение на музеи по интереси, Трансфер до летището за полет до Дъблин. Пристигане вечерта, трансфер до хотела, централно разположен. Нощувка.

5 ден, четвъртък: Дъблин, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/
Закуска. Пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Сейнт Стивън Грийн, статуята на Оскар Уайлд, Катедралата Свети Патрик и Крайст Чърч, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината.
Следобед: свободно време за посещение на музеи по интереси, разглеждане на ирландската столица на амфибия, възможност за посещение на пивоварната Гинес.
Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци.
Нощувка.

6 ден, петък: замъкът Бларни, Кашелската скала, Корк
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до светините на ирландския дух и история: Скалата Кашел, известна като Скалата на Свети Патрик, резиденция на древните ирландски крале, замъкът Бларни с вградения в стената Камък на красноречието, втория по големина град в Ирландия, Корк.
Бларни се превръща в световна забележителност заради поверието на Камъка, донесен през 1314 г. от Шотландия. Ако го целунете, легнали по гръб, ще добиете дар слово!
Градините около замъка също заслужават посещение!
След Бларни ще се запознаем с Кашелската скала, обект с важно историческо значение, седалището на краля на Мюнстер отпреди норманските нашествия.
Ще пътуваме през две планински вериги, ще се любуваме на прекрасни пейзажи. Разходка, разглеждане на забележителностите и свободно време в град Корк.
Връщане вечерта около 19.30 ч. Нощувка.

7 ден, събота: полет за София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет за София.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА
Хотел Airth Castle е построен през 14-ти век, намира се в провинцията Фолкърк и предлага спокойна обстановка. Хотелът е бил собственост на семейството на Робърт Брус и разполага с луксозен СПА център, елегантен ресторант и стилни стаи.

Предишните конюшни на замъка са превърнати в модерни стаи за гости, някои от които с изглед към вътрешния двор. Всички стаи са с плоскоекранни телевизори със сателитни канали и предлагат безплатен чай и кафе и уреди за гладене.

Награденият СПА център предлага басейн, сауна, хидромасажна вана, парна баня и козметични процедури. Фитнес оборудването включва телевизор със сензорен дисплей и зарядно устройство за IPod.

Ресторант и пиано бар Glasshouse предлага местни и сезонни ястия под стъклена пирамида. Бизнес салонът на Castle предлага леко меню и напитки.

Хотел Castle е на 30 минути с автомобил от Единбург и на 45 минути с автомобил от Глазгоу. Историческият Stirling със замъка и Wallace Monument е на 20 минути с автомобил.

Това място за настаняване има едно от най-добре оценените местоположения в Airth! В сравнение с други места за настаняване в този район, гостите са доволни от това местоположение.

Код 6

Допълнителна информация

Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло/2295 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2210 лв

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Лято в чужбина - Ирландия |  Лято в чужбина - Дъблин

Избрани оферти