Оферта номер: 72966

По следите на “Великолепният век” Уикенд в Истанбул с ТОПКАПЪ САРАЙ

КАРАДЖЪ ТУРС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ
Дати и цена
Цената включва
•Транспорт България – Турция (Истанбул) – България с туристически микробус* или автобус 2/3*;
Възможност за отпътуване от следните градове:
София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли

Русе, ВеликоТърново, Габрово, Казанлък, Стара Загора,

Варна, Слънчев бряг, Бургас;

•Пътни, магистрални и гранични такси;
•2 нощувки в съответната категория хотел;
•2 закуски в съответната категория хотел;
•Посещение на султанския дворец Топ Капъ с включена входна такса
•Класически тур – Пешеходна разходка из историческия център на Истанбул;Посещение на Капалъ Чарши;Посещение на Историческия Хиподрум;Разглеждане на Колоната на Константин Велики;Разглеждане на Египетския обелиск;Разглеждане на Змиевидната колона;Разглеждане на Фонтана на Вилхелм II;Посещение на Синята Джамия;
•Застраховка на стойност 10 000 евро с Асистанс за лица до 65 год.;
•Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум ” TURKOAZOO” (без включена входна такса) и музея на динозаврите Джурасик Ленд (без включена входна такса).
•Кратък престой в град Одрин; Пътуващи по линия Варна, Слънчев Бряг и Бургас нямат посещение на Одрин. Посещава се град Къркларели;Възможност за посещение на одринската Капълъ Чарши;Възможност за посещение на Джамията Селимие в Одрин – дело на великия архитект на османската империя Мимар Синан;
•Водач по време на пътуването и престоя в Истанбул.
•Такса „повишаване цената на горивата” / Истанбул
Цената не включва
ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

•Разходи от личен характер;
•Застраховка за лица над 65 год. ;
•Програми по желание;
• ПРОМО ОФЕРТА КЪМ ПАКЕТА: Ако закупите допълнителни екскурзии на стойност над 120 лв на човек (в това число не се калкулират входните такси на обектите, ако има такива), ще получите възможност да посетите един от най – атрактивните ресторанти в Истанбул – “GAR Вариете” с отстъпка – 50% от стандартната цена.
• ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТ: При закупуване на допълнителни екскурзии в България, всеки един клиент има невероятната възможност да се възползва от промоционалните цени валидни до 5 работни дни преди датата на заминаване.
• Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване:
Снимките на филма са реализирани в естествения декор на Топ Капъ сарай, костюмите са реплики на образци от музея на двореца.

“Топкапъ” е построен върху византийски дворец – център на византийското управление. В градината на лалетата се намира и ваната за кръщенета, останала от византийския период. Този факт е показател за позитивното отношение на османската власт спрямо културното наследство на предшествениците си. Построен на площ от 700 000 кв. м, дворецът се състои от три основни части – бирун, ендерун и харем. Проектите на двореца “Топкапъ” са заимствани от двореца в Едирне, построен от бащата на Фатих султан Мехмет, Мехмет II на брега на река Тунджа. Планът на двореца включва различни дворове, градини, помещения за държавни служители, резиденция на владетеля, други резиденции и сгради за служителите на двореца. Султанската хазна, свещените реликви и императорските архиви са останали на съхранение в “Топкапъ” и след преместването на султаните в Долмабахче. Дворецът “Топкапъ” остава бащино огнище и място за съхранение на свещени предмети. През 1924 г., след отхвърляне на османското управление през 1922 г., дворецът се превръща в музей. В него са изложени 12 000 експоната – китайски порцелан, 900 - японски порцелан, единствена по рода си колекция от турски платове от XVI и XVII в., килими, колекции от оръжия и европейски порцелан.

Препоръчваме и Разходка с Корабче по Босфора от което ще се насладите нан прекрасни панорами и ще заснемете къщите на Ферифе Хaнъм от “1001 Нощ” и Къщата от сериала „Перла”.

Цените за ранни записвания са валидни до 14.10.2012

Дати на отпътуване: 04.10.2012,11.10.2012,18.10.2012,25.10.2012 и още..

Ден 1
Отпътуване от началния пункт, заложен по екскурзионния план. Нощен преход.

Ден 2
Сутрешно пристигане в Истанбул. Освежаване във фоайето на избрания от Вас хотел и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Включена в пакета: 08:30ч. Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул;.
По желание 10:00ч. - Посещение на водохранилището Йеребатан (има входна такса).
По желание 11:00ч. – Посещение на църквата Света София ( има входна такса).
Включена в пакета: 12:30ч. – Посещение на султанския дворец Топ Капъ с включена входна такса
По желание 18:30ч. – Вечеря в рибен ресторант с изумителна гледка към Златния Рог.
По желание 21:00ч. – Нощна автобусна обиколка на Истанбул – Светлинна симфония. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
По желание 07:45ч. – Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с преминаване на Азиатския бряг.
По желание 10:30ч. – Плаване с корабче по Босфора – вълнуваща разходка между два континента.
По желание 12:45ч. – Посещение на двореца Долмабахче – Турският Версай (има входна такса).
По желание 20:15ч. – Посещение на атрактивен ресторант Ориент Хаус.
По желание 20:15ч. – Посещение на атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол.
По желание 20:15ч. – Посещение на атрактивен ресторант 1001 нощ Ташхан Аркат. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Освобождаване на стаите до 12:00 ч.
По желание 07:30ч. – Екскурзия до Принцовите острови – романтика и релакс;
По желание 09:15ч. - Посещение на парка с минимакети събрани от цяла Турция “Миниатюрк”.(входните такси за обектите се заплащат допълнително).
Включено в пакета: Трансфер до Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум ” TURKOAZOO” (без включена входна такса) и музея на динозаврите Джурасик Ленд (без включена входна такса).
Включено в пакета: Кратък престой в град Одрин. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чаршъ. Отпътуване за България.

Ден 5
Пристигане в България след полунощ /неделя срещу понеделник/.

Възрастен в двойна стая
2* 201.77 лв
2*/3* 221.77 лв
3* 237.77 лв
4* 349.77 лв
Истанбул
Транспорт - Истанбул Заведения - Истанбул Хотели - Истанбул Пазаруване - Истанбул Събития - Истанбул Забележителности - Истанбул
Фестивал на лалето в Истанбул 2018: карта на парковете с лалета
Аромати, които винаги ще те пренасят в Истанбул
7 легендарни стълбища по света и у нас