Начало / Екскурзии / Екскурзии - Триград

По стъпките на Орфей в сърцето на Родопа

Номер на оферта

/

189892

Дати & цени

Програма на пътуването

Когато стане дума за Родопите, сърцето но българина се изпълва със сладки спомени: някъде там, в далечината, звучи гайда, мирише на смилянски боб, джоджен, подправки и тютюн, а от прозорците на спретнати селски къщички са провиснали шарени халища, губери и черги. И всичко това, сякаш изрисувано насред пейзажа от ръката на изкусен художник. Това е тя, величествената Родопа ,планината на Орфей, свързана с безброй легенди и народни приказки.

ДАТА: 29-30.04.2017; 13-14.05.2017; 10-11.06.2017;
ЦЕНА: 80 лв.

1 ден:
Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна още и със своите автентични родопски къщи и Националното училище за фолклорни изкуства. Тук ще имате възможност да изпиете ароматно кафе сред прекрасната природа и архитектура. Отпътуване за с. Ягодина- гиздаво, съвременно малко селце. На север и североизток се издига мраморен гребен с върховете Св.Илия и Ушите, които стигат чак до Тешел и изграждат отвесни скални венци на Буйноско ждрело. На юг го закриля гористия вр.Дурага, които се издига като огромна зелена стена 700м. над селото. Пътъом посещаваме Ягодинската пещера. Пещерата е уникална със своите безброй сталактити, сталагмити, сталактони, „завеси“, „леопардови кожи“ (различно оцветени скални слоеве), пещерни перли. Тя има постоянна температура от 6°C и влажност 92%.
Някои от вътрешните и оформления напомнят за Дядо Коледа, Снежанка и седемте джуджета, Богородица и Младенеца, Пижо и Пенда, форми на животни и фантастични фигури. Настаняване и нощувка.

2 ден:
Закуска. Посещение на уникалната наблюдателна площадка, наречена “Орлово око”, която е най-новата туристическа атракция в Родопите (прехода до там е около 30 мин, пожелание с допълнително заплащане може и с джип-сафари). Тя е монтирана на ръба на скалите на височина 1563 метра над морското равнище недалече от прочутата Ягодинска пещера.
От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти. Стоманено-бетонната конструкция над скалите издържа три тона това. “Оттук се виждат две-трети от Буйновското ждрело, Борино, Чала, Ягодина, в далечината планините от Гърция, в дъното Пирин и малък връх от Рила. Няма друго място с такава панорамна гледка. Затова е кръстена така “Орлово око”.Отпътуване в 11:30 ч. за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България, спиращо дъха със своята красота. Тук ще имате възможността да посетите пещeра „Дяволското гърло” и да видите най-високия подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.). Отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:
Транспорт с туристически автобус различни капацитети;
Нощувка със закуска в къща за гости в село Ягодина;
Посещение на с. Широка лъка;
Посещение на с. Ягодина;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка ;

Цената не включва:
разходи от личен характер;
джип- сафари до панорамна площадка „Орлово око“;
входните такси по посещаваните обекти;

Забележки:
Минимален брой туристи: 30 човека ;
Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Задължително носете удобни обувки за пещера Дяволското гърло и връхна дреха;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Триград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Триград |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Триград

Избрани оферти