Начало / Екскурзии / Екскурзии - Миконос

Почивка на остров Миконос, със самолет!

Номер на оферта

/

200708

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Атина - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
Летищни такси
Багаж - чекиран 23 кг и 10 кг. ръчен багаж в самолета
Групови трансфери по целия описан в програмата маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Candia" 3* (или подобен) в Атина
3 нощувки със закуски в хотел "Olia" 3* (или подобен) на остров Миконос
Пешеходна разходка в Атина
Фериботни такси и билети
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България

Цената не включва

Обиколка на острова с посещение на столицата Хора и градчето Ано Мера
Разходка с корабче до о-в Делос с местен екскурзовод
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Ползване на каюта на ферибота
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

ДЕН 1
СофияАтина
Отпътуване в 19:35 ч. от Терминал 2 на летище София за Атина. Кацане на летище Атина в 20:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2
АтинаМиконос
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до пристанище Пирея за отпътуване с ферибот в 7:30 ч. При качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане на о-в Миконос групата се качва в друг местен автобус. Следобед пристигане на о-в Миконос. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3
Миконос
Закуска. Свободно време. Възможност за плаж (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка обиколка на острова с посещение на столицата Хора и градчето Ано Мера (около 3 часа). Пешеходна разходка в Ано Мера: Централния площад с множество традиционни ресторанти, кафета и красив мраморен фонтан, манастирът „Св. Богородица Турлоска“ – един от най-известните манастири на острова. Пешеходна разходка в столицата Хора: вятърните мелници, които с течение на времето се превръщат в един от символите на острова, Малката Венеция – романтичен квартал в Хора, който ежедневно привлича стотици туристи; малкото рибарско пристанище с църквата „Св. Николай“, църквата „Парапортиани“ – главната атракция на острова, площад „Манто“. Свободно време в Хора. Нощувка.

ДЕН 4
Миконос
Закуска. Свободно време. Възможност за плаж (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка разходка с корабче до остров Делос с местен екскурзовод (около 4 ч.): Минойският фонтан от 6 век пр. Хр., терасата на лъвовете, храмът и къщата на Дионисий, къщата на Клеопатра, храмът на Изида, храмът на Хера, синагогата на Делос, която се смята за най-старата синагога в света. Свободно време с възможност за посещение на музея на остров Делос. Нощувка.

ДЕН 5
МиконосАтина
Закуска. Свободно време до обяд. Отпътуване в 14:15 ч. от о-в Миконос към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6
АтинаСофия
Закуска. Напускане на стаите в хотела до 12:00 ч. (багажът остава в стая за багаж на рецепцията на хотела). Пешеходна разходка в стария град Плака (необходимо е ползване на градски транспорт): площад "Омония" - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки" - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време с възможност за посещение на Акропола. Вечерта трансфер до летището. Отпътуване за България в 22:40 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 23:55 ч.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Миконос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Миконос |  Зима 2024 - Гърция |  Зима 2024 - Миконос

Избрани оферти