Начало / Почивки / Почивки - Лидо ди Йезоло

Почивка в Лидо ди Йезоло – на море по италиански!

Номер на оферта

/

217496

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус ***
* 5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* екскурзия до Мурано – Бурано – Венеция: 30 евро (вкл. транспорт, екскурзовод, билет за корабчето при група мин. 25 рах)
* екскурзия до Виченца – 20 евро (вкл. транспорт и туристическа програма, при група мин. 25 рах)
* сити такси – заплащат се на място в хотела
* входни такси за музеите
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 14 лв., за туристи над 65 год. – 28 лв.
* доплащане за ползване на климатик – 6 евро на ден на стая (при резервации в последния момент е възможно задължително доплащане за климатика)

Програма на пътуването

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 01.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагреб – Лидо Ди Йезело. Късния следобед пристигане в курорта Лидо ди Йезоло. 15-километрова плажна ивица, златист нежен пясък и море със син флаг – това ви очаква в един от най-популярните курорти на Италия. Тук всеки хотел разполага със собствена плажна ивица и чадъри и шезлонги, които са напълно безплатни за туристите. Наричат още Лидо ди Йезоло „столицата на модата и забавленията“ по северното адриатическо крайбрежие. И има защо. Тук можеш да прекараш ленив ден в слънчеви бани, да се разходиш по дългата 7 км търговска улица на курорта или да посетиш най-популярният воден парк в Италия „Акваландия“ – копие на Карибски остров, който предоставя забавления за малки и големи на площ от 80 000 кв. м. Стотиците магазинчета с уникални италиански стоки са истински рай за любителите на покупките, а в кокетните барове, пицарии и ресторантчета се предлагат специалитети за всеки вкус. Не е за подценяване и близостта на курорта до едни от най-красивите градове на Италия: Венеция, Верона, Падуа, Болоня... Настаняване в хотел в Лидо ди Йезело. Вечеря. Свободно време за опознаване на курорта. Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободен ден за плаж в курорта Лидо ди Йезоло: населението на курорта е около 20 000 души и всички те се прехранват от туризъм. Това се дължи на невероятната 15-километрова пясъчна ивица в комбинация с 3-километрова борова гора, които са оценени от европейските туристи още от 19-и век. През последните години пък плажовете в Лидо ди Йезоло получават „син флаг“ - международен сертификат за качество на водите за къпане, чистотата и услугите по крайбрежието. Специално внимание е обърнато на семействата с деца, за които има многобройни забавления. Можете да посетите Тропикариума - колекция от екзотични животни, аквариума Sea Life и малкия природонаучен музей. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден за плаж в курорта Лидо ди Йезоло. Този ден можете да посетите обявявания 9 пъти за воден парк №1 В Италия АКВАЛАНДИЯ. Роден през 1989 г., паркът е разположен на площ от 80 000 кв.м. и предлага забавления за малки и големи: от екстремни спортове през водни и неводни атракции до възможности за пълен релакс и почивка сред палмови дървета, градини от цветя и анимация с танци, фитнес, спорт и игри. Акваландия е уникален със своите седем различни зони: залива на акулите; единствения в света басейн с вълни с пясък както във, така и около басейна; най-високата водна пързалка в света; най-високите бънджи скокове в света от фиксирана кула; 7 вълнуващи шоута дневно и целодневна анимация. Вечер пък можете да посетите Vanilla Disco Club! Вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободен ден за плаж в курорта Лидо ди Йезоло или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Виченца - "Градът на Паладио" обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО с красив, компактен градски център и атрактивни вили и гледки по заобикалящите го хълмове. Архитектурният гений на Ренесанса-Паладио пристига във Виченца през 1524 г. и за период от 60 години превръща малкото градче в голяма строителна площадка. Години по-късно дори и известният писател Гьоте, минавайки през града, бил възхитен от майсторските ръце на архитекта. Някои от сградите са средновековни, като част от тях са във венециански готически стил, но повечето са от шестнадесети и седемнадесети век. Пешеходната разходка включва: Известният площад Пиаца дел Дуомо (Piazza del Duomo), на който е разположена изящната Катедрала от 15 в. Тя е построена върху основите на три по-стари църкви и е с прекрасна готическа фасада, облицована с червен и бял мрамор. Площад Пиаца дей Синьори (Piazza dei Signori) - сърцето на града със сградата на съда - Базиликата Паладиана (Basilica Palladiana), която с нейните открити колонади се счита за най-голямото творение на архитекта Андреа Паладио и прилежащата и висока и крехка кула Торе ди Пиаца. Ще видим и най-известната забележителност на града Театро Олимпико (Teatro Olimpico) - Олимпийският театър, който послужил като първообраз на множество театри по света. Разглеждат се още дворецът Киерикати (Palazzo Chiericati), най-значимата църква във Виченца – „Св. Корона” известна с „Христовото кръщение” на Джовани Белини. Виченца е известна още като "Градът на златото" и Бижутерийната столица на Италия, заради развитата търговия с благородни метали, така че можете да съчетаете културната си разходка със закупуване на украшение за спомен от местните златарски ателиета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в Лидо ди Йезоло ранния следобед. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Закуска. Свободен ден за плаж в курорта Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия МураноБураноВенеция. Островът на стъклото Мурано някога бил рибарско селище, известно и с добива на сол. През 1291 г. обаче тук се пренесли работилниците за производство на венецианско стъкло. Започнали да наричат Мурано „островът на пламъците”, заради светлината на безбройните пещи, които огрявали небето всяка нощ Днес тук работят най-известните италиански интериорни дизайнери, които създават не просто огледала, полилеи, бижута и други украси, а истински произведения на изкуството. Разходка из острова: Palazzo Giustinian – Музей на стъклото, Църквата Св.Св. Мария и Донато, Църквата Св.Мъченик Петър. Свободно време. Отпътуване за дантеления Бурано: Първото, което хваща окото, докато бавно пърпориш към острова са редицата плътно прилепени една до други къщички, оцветени във всички възможни и невъзможни цветове. Някога рибарите прекарвали с дни далече от дома. Прибирайки се в къщи след дълго отсъствие, те лесно разпознавали цветния си дом. Легендата разказва, че докато чакали мъжете си да се приберат с дневния улов, местните синьори седели пред пъстрите си къщи и усърдно кърпели рибарските мрежи. Така постепенно се зародило изкуството на буранската дантела, която напълно може да съперничи по красота (а и по цена) с брюкселската. Свободно време за разходка из пъстроцветния остров. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма и свободно време във Венеция: площада и базиликата Сан Марко, Двореца на Дожите, Пиацета, Камбанарията, Моста на въздишките, Затвора, Канале Гранде, моста Риалто. Връщане в Лидо ди Йезоло. Вечерта отпътуване за България.

7 ден: Пристигане в София след обяд.


24.06.2018:
Промо цена: 610 лв.
Редовна цена: 710 лв.

26.08.2018:
Промо цена: 630 лв.
Редовна цена: 730 лв.

02.09.2018:
Промо цена: 630 лв.
Редовна цена: 730 лв.

24.06.2018:
Промо цена: 515 лв.
Редовна цена: 615 лв.

*Посочените цени са на човек за настаняване в двойна стая. За деца с ненавършени 12г., настанени с двама възрастни, важат отстъпки.

Задължителни такси:
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенциятане гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Първа вноска: 200 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване


Често задавани въпроси:
1. Хотелът близо ли е до плажа? Чадърите и шезлонгите заплащат ли се?
Хотелчетата в Лидо ди Йезело са малки, удобни и разположени по протежение на плажната ивица, директно до морето или на една или две улички от него. До плажа се стига за максимум 3 минути. Всеки хотел в Лидо ди Йезоло разполага със собствена зона на плажа с чадъри и шезлонги. За гостите на хотела чадърите и шезлонгите са безплатни!
2. Имат ли хотелите басейн?
Средно годишно Лидо ди Йезело се посещава от 4 – 5 млн туристи. Всички те са привлечени най-вече от златистата плажна ивица, която през последните години получава „син флаг” – международен сертификат за качество на водите за къпане, чистотата и услугите по крайбрежието. Морето е с плавен наклон навътре и има голяма плитка зона, която е винаги с чисто дъно. Поради всички тези причини много малко от хотелите в Лидо ди Йезоло имат собствени басейни – те просто никому не са нужни. Със собствени басейни разполагат само по-високо категорийните хотели, повечето от които се намират в покрайнините на курорта, близо до плажа, но далече от центъра.
3. Какво е изхранването в хотелите?
По традиция закуската е на блок маса като включва сладки и солени артикули. Вечерята е на сет меню със сервиране. Като имаме предвид, че италианските ресторанти в световен мащаб надминават по брой дори китайските и това какви сладокусници са италианците, сигурни сме, че от храната едва ли ще има недоволни!
4. Близо ли са хотелите до Акваландия?
Повечето хотели са на до 1,5 км от парка – разстояние, което може да се измине и пеша. Но има и такива, които са разположени по-далече. В тези случаи може да се използва добре уредения обществен превоз: градска линия №5, която спира точно пред парка или частния превоз на самия аквапарк. Аквапарка разполага със собствена линия – автобусче и увеселително влакче, които през 30 мин пресичат целия курорт и събират всички желаещи да посетят парка.


Ако искате да научите повече за Лидо ди Йезоло можете да прочетете следните статии:
Лидо ди Йезоло - на море в италианска версия!
Лидо ди Йезоло - щипка чар от Италия!

Ориентировъчни входни такси и атракции:
ВЕНЕЦИЯ:
* Разходка с лодка по Канале Гранде: 15 евро
* Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 18 евро възрастен, 8 евро младежи до 25 години
* Базиликата Сан Марко: вход свободен
* Музея на Базиликата Сан Марко: вход 4 евро
* Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро
* Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро
* Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро
ВИЧЕНЦА:
* Паладио музей - 8 евро
* Театър Олимпико - 8 евро
ЛИДО ДИ ЙЕЗЕЛО:
* Акваландия парк – 31 евро възрастен; 27 евро деца от 1м до 1.40 м; деца до 1 м. безплатно
* Sea Life аквариум – 16,50 евро възрастен; 13 евро деца до 10 г.; деца до 1 м. безплатно
* Тропикариум – 20 евро възрастен; 15 евро деца от 4 до 12 г.; деца до 3 г. безплатно

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Лидо ди Йезоло |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Лидо ди Йезоло |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Лидо ди Йезоло

Избрани оферти