Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валета

Почивка в Малта със самолет - 8 дни / 7 нощувки - полет от София!

Номер на оферта

/

118185

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро на ЗАД "Армеец".
Посрещане на летището от представител на местната фирма-партньор
Карта на Малта
SIM карта на мобилния оператор Vodafone
Безплатен вход в Dragonara Casino и ваучер за игра на стойност 5 евро

Цената не включва

Самолетен билет София - Малта - София, цена от 250 лева /подлежи на препотвърждение при резервация/ с редовен полет на авиокомпания Уиз Еър
Регистриран багаж до 20 кг – 200 лева в двете посоки
Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 40 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: 1 ръчен багаж на борда с размери до 40х30х18 см, до 10 кг; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см, до 10 кг и гише за чекиране и качване на борда с предимство
Допълнителни екскурзии
Лични разходи
От 20-ти юни 2016 година Малта въвежда задължителна туристическа такса за всички туристи на възраст 18 и повече години в размер на €0.50 на човек на ден (но не повече от €5 на човек на престой). Туристическата такса се заплаща директно в хотела при настаняване.

Програма на пътуването

Почивка в Малта със самолет - с тръгване от София всеки вторник, четвъртък и събота

Маршрут: София - Валета - София

8 дни / 7 нощувки

------------------------------------------------------

ПЕРИОДИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая, на база закуска:


1/ Хотел SUNFLOWER 3* - от 560 лв.
www.sunflowerhotel.com.mt

2/ ORIANA AT THE TOPAZ HOTEL 4*- от 696 лв.
www.orianahotel.com

3/ QAWRA PALACE 4* - от 725 лв.
www.qawrapalacemalta.com

4/ RADISSON BLU RESORT AND SPA, GOLDEN SANDS 5* - от 1286
www.radissonblu.com/goldensandsresort-malta


ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е НАЙ-НИСКАТА! ЗА ЦЕНА ЗА КОНКРЕТНА ДАТА И ХОТЕЛ, МОЛЯ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Малта – островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море.
Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.
Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПРИМЕРНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ НА УИЗ ЕЪР - ВСЕКИ ВТОРНИК, ЧЕТВЪРТЪК И СЪБОТА:
Излита от Час Каца в Час
София 19:05 Малта 20:05
Малта 20:40 София 23:30


Разписанието може да претърпи промени за конкретните дати - срок за препотвърждение 24 ч. преди полета

Часовете на полетите са в местни времена. Между България и Малта има 1 час разлика.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване


ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Малта е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, или лична карта.
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 100 1315 0000824473 от 08.01.2019 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: евро

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ
1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2. Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.
4. Ако програмата на екскурзията включва посещение на храмове и църкви, жените да се погрижат за дрехи покриващи раменете както и дрехи покриващи коленете(включително мъжете).
5. Екскурзиите са за индивидуални туристи и могат да бъдат на руски или английски език.

ВАЛЕТА – “града на рицарите” (4 часа)

96 лв. / деца 4-12 г. – 48 лв. / деца до 4 г. – безплатно

Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Баракка, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Св. Йоан Кръстител - храм, който е една от световните съкровищниците и в който ще видите и две от картините на великия италиански художник Каравджио. Ще спрете и пред двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта. В края на екскурзията ще ви бъде показан филмът « Историческият път на Малта», разказващ за най-значимите събития от историята на острова.

МДИНА – “града на мълчанието “ (4 часа)

78 лв. / деца 4-12 г. – 42 лв. / деца до 4 г. – безплатно

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепосните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града, ще посетите катедралата и ще разгледате красивите къщи, построени преди повече от 4 века.
Следващото място, което ще посетите, са красивите скали Дингли и ботаническата градина при президентския дворец Сан Антон.

ТРИТЕ ГРАДА - Малтийския юг (4 часа)

70 лв. / деца 4-12 г. – 38 лв. / деца до 4 г. – безплатно

Посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоса. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото където през 1565 а година Османската империя претърпява поражение, от което започва и упадъка и. Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.

ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд)

144 лв. / деца 4-12 г. – 86 лв. / деца до 4 г. – безплатно

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.
До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава с разглеждането на уникалната църква Ta Pinu и чудотворната икона на мадоната от Ta Pinu и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (8 часа с включени закуска, обяд и следобедна закуска)

120 лева / деца 6-11 г. – 60 лева / деца до 6 г. – безплатно

Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино.

СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия
(гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина), на английски език
От 01.05.2018 до 30.09.2018

332 лева / деца 04-13 г. – 254 лева / деца до 3 г. – 26 лева

Семейства от 2 възрастни с 2 деца 4-13 г.: - първото и второто дете плащат по 78 лева
Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода. Отпътуване за Малта в 21.30 часа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Валета |  Лято в чужбина - Малта |  Лято в чужбина - Валета

Избрани оферти