Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кайсери

Поклоническо пътуване в Кападокия и Истанбул

Номер на оферта

/

229292

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Кайзери (Кападокия) - Истанбул – София с включени летищни такси;
Трансфери и транспорт с автобус по маршрута;
3 нощувки в Кападокия и 2 нощувки в Истанбул, на човек в двойна стая;
5 закуски в хотели 4*;
4 вечери – 3 в Кападокия и 1 в Истанбул.
Пешеходна обиколка на стария Истанбул с екскурзовод;
Входни такси за Св. София и Цистерна на базиликата;
Обиколка с корабче по Босфора с вечеря.
Нощна обиколка на Истанбул
Местни екскурзоводи с обслужване на български в Кападокия и Истанбул по маршрута;
Посещение на шопинг център;

Цената не включва

Медицинска застраховка
Полет с балон: 150 евро на човек

Програма на пътуването

Християнските Кападокия и Истанбул - специализирано поклоническо пътуване

14/05 – 19/05/2019

6 дни /5 нощувки

С включени полети София – Кайзери (Кападокия) - Истанбул - София


Програма на пътуването:

1 ден – 14/05/2019 – София - Кайзери
Полет София – Кайзери през Истанбул. Пристигане. Трансфер до Прокопи (Юргюп) и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
По желание: полет с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане), за да разгледате от „птичи поглед“ неповторимата красота на това място, а вечерта можете да участвате в мистична церемония, наречена „въртящи се дервиши“ с хипнотизираща молитва, в един от приказните каравани – сарай (срещу допълнително заплащане на място). Връщане в хотела.

2 ден – 15/05/2019 – Кападокия
Закуска. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Също така ще видите и светини на православната църква: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. + посещение на мястото, където е пострадал св. Йоан Руски.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - 16/05/2019 – Кападокия
Закуска. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни.
Посещение на един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии помещения, построени преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. В края на деня ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Вечеря. Нощувка.

4 ден – 17/05/2019 – Кападокия - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Истанбул с турските авиолинии.
Пешеходна обиколка на Стария Истанбул: Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Синята джамия “Султан Ахмед”, султанския дворец “Топ кaпъ”, “Света София “. Посещение и входни билети.
Посещение на Йеребатан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е „Потъналият палат“.
Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем.
Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района Султанахмед срещу катедралата „Св. София“. Тъй като по-рано на това място се е намирала базилика, наричат „Цистерните“ също и „Цистерна на базиликата“. Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес. То е построено от император Юстиниан I през 532 – 542 г. По онова време в Константинопол е имало около шестдесет цистерни.
Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.
Нощна обиколка на Истанбул: Златният рог, новата европейска чат на града, кулата Гала, х-л Пера Пелас, района на Бешикташ, преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, посещение на Пеещите фонтани на Истанбул WaterGardens, изкачване до хълма Чамлъджа, откъдето се разкрива панорама към целия европейски бряг, модерните небостъргачи и трите моста над Босфора. Нощувка.

5 ден – 18/05/2019 – Истанбул
Закуска. Християнски Истанбул- евентуално посещение на патриаршията и среща с Вселенския патриарх или представител на патриаршията (това клиентите сами си го уреждат). Посещение на църквите Богородица Влахернска, Живопремен източник- Бълъкли , където са гробовете на патриарсите, манастира Хора, Саудитския манастир, Гедикуле. Свободно време. Вечерта - разходка с корабче по Босфора с вечеря на корабчето, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.


6 ден – 19/05/2019 – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и посещение на сутрешната служба в българската църква „Св. Стефан“. Следва посещение на Екзархията. Свободно време за шопинг. В късните следобедните часове полет до София с трансфер до летището.


Цени:

На човек в двойна стая: 665 евро / 1301 лв.

Доплащане за единична стая: 100 евро / 196 лв.



Настаняване:

Buyuk Avanos Hotel 4*, Кападокия
http://www.buyukavanos.com/

Antik Hotel Istanbul 4* в Стария град на Истанбул
http://www.antikhotel.com


Срокове и плащания по резервацията:
Срок за внасяне на първа сума 330 евро: 28.02.2019
Срок за доплащане на останала сума 335 евро: 15.04.2019

Важно:
Цената на екскурзията е валидна при 20 човека.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кайсери |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кайсери |  Пролет 2024 - Турция |  Пролет 2024 - Кайсери

Избрани оферти