Начало / Екскурзии / Екскурзии - Варшава

Полша за Ценители

Номер на оферта

/

219671

Дати & цени

Цената включва

v Цената е за група над 25 туристи и включва:
v самолетни билети с включени летищни такси София-Варшава и Краков–София;
трансфери летище-хотел-летище;
v транспорт с туристически автобус/микробус по програмата (в зависимост от броя на туристите);
v 2 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* във Варшава;
v 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Гданск;
v 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Торун;
v 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Познан;
v 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел 2+/3* във Вроцлав;
v 3 нощувки в стая с 2 легла в хотел 2+/3* в Краков;
v 9 закуски;
v полудневна туристическа програма във Варшава;
v посещение на замъка Малборк (с включена входна такса);
v полудневна туристическа програма в Гданск;
v полудневна туристическа програма в Торун;
v полудневна туристическа програма в Познан;
v полудневна туристическа програма във Вроцлав;
v посещение на дървената църква на мира в Швидница (с включена входна такса);
v полудневна туристическа програма в Краков (с включени входни такси за църквата „Св.Мария” и архитектурния комплекс Вавел с катедралата);
v входни такси на следните посещавани обекти: замъкът Малборк, Музеят на джинджифиловите сладки в Торун, дървената църква на мира в Швидница, църквата „Св.Мария” и архитектурния комплекс Вавел с катедралата в Краков;
v водач от агенцията;
v лицензирани местни екскурзоводи;
v екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва

v застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
v мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание - посещение на солната мина Виеличка – 90 лв. (за група от минимум 10 човека) – включва транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за солните мини;
v доплащане за единична стая – 475 лв.;
v такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
v напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Полша за Ценители
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

Варшава, замъкът Малборк, Гданск, Торун, Гнезно, Познан, Вроцлав, Швидница, Краков, солните мини Виеличка
Период : 01 - 10.05.2018г.
10 дни / 9 нощувки
Цена : 2095,00 лв.



1-ви ден София - Варшава
Полет от София до Варшава, столицата на Полша. Основан в началото на XIV в., градът бързо се превръща в един от най-важните в област Мазовия. Днес е административен, политически и икономически център на страната и на международно признати културни и научни институции, с множество исторически забележителности и красиви църкви. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.
2-ри ден Варшава
Разглеждане забележителностите на Варшава: Старият град (Пазарният площад „Старе место”, Площадът с кралския дворец и статуята на Зигмунт III Ваза – кралят, който премества столицата от Краков във Варшава, Къщата на Мария Кюри); Кралският път (църквата „Светият кръст”, където се съхранява сърцето на Шопен, паметникът на Николай Коперник, Парламентът, Президентството, паметникът на Шопен и Дворецът във водата в парка „Лажиенки”); Дворецът на културата и науката; Бившето еврейско гето с монумента на героите; Операта и др. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден Варшава - Замъкът Малборк - Гданск
Отпътуване за средновековния замък Малборк (ЮНЕСКО) – резиденция на рицарите от Тевтонския орден. Това е най-големият тухлен замък в страната и вероятно в целия свят. Построен е през 1274 г., когато тевтонските рицари се заселват в Полша. Замъкът е допълнително разширяван и укрепван и бързо спечелва славата на непобедим бастион. Бил е използван като резиденция от полските крале. Днес все още е в отлично състояние и е запазил своето великолепие с впечатляващите отбранителни стени и изящно декорирани стаи. Отпътуване за Гданск, най-големият град в северната част на страната и един от най-важните културни центрове - в него могат да се видят паметници и сгради от различни епохи и в различни стилове. Градът е разположен в северната част на Полша, на брега на Балтийско море, в близост до делтата на най-дългата река в Полша - Висла. Гданск е свързан с важни събития от полската история - Втората световна война започва там с нациското нападение на полуостров Вестерплате. Гданск е и градът на Движението за солидарност и Лех Валенса – лауреат на Нобелова награда за мир и бивш президент на Полша. През 1970 г., 1980 г. и 1988 г. в града има стачки, които довеждат до падането на комунизма. Нощувка.
4-ти ден Гданск - Торун
Разглеждане забележителностите на Гданск. Пътуване до Торун – средновековен град, един от най-красивите в Полша. Живописно разположен е на двата бряга на река Висла. Основан е през XIII век от тевтонските рицари. Известен е с големия брой автентични произведения на готическата архитектура и изкуство като единствено в Краков има повече. Градът е родно място на световноизвестния астроном Николай Коперник. Най-известният продукт на Торун са типичните джинджифилови сладки. Традицията на приготвянето им е почти толкова дълга, колкото историята на града. Нощувка.
5-ти ден Торун - Гнезно - Познан
Разглеждане забележителностите на Торун, който от 1997 г. е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО: Старият градски площад с Кметството, Къщата на семейството на Коперник, Университетът, Готически църкви, Руините на Тевтонския замък, Наклонената кула и др. Пътуване до Гнезно – първата столица на Полша. Градът задължително трябва да се види, за да може да се добие представа за ранната история на страната. Катедралата, в която е бил коронован петият крал на Полша, е изключително красива. Там се намира гробът на Св. Войчех. Пристигане в Познан – град, изпълнен с история. Настаняване в хотел и нощувка.
6-ти ден Познан - Вроцлав
Разглеждане забележителностите на Познан, където има монументи от различни исторически епохи. Днес градът е известен по цял свят с панаирния си център, в който всяка година се организират национални и международни събития. Отпътуване за Вроцлав, столица на област Долна Силезия и често наричан Северната Венеция. През Средновековието градът е бил крепостен град. Днес Вроцлав привлича туристите с добре запазения си Стар град, където се намират Пазарният площад (XIII в.) – един от най-големите в Европа, и Кметството – една от най-красивите готически сгради в Европа. Нощувка.
7-ти ден Вроцлав - Швидница - Краков
Разглеждане забележителностите на Вроцлав. Пътуване до Швидница и посещение на дървената църква на мира (ЮНЕСКО). Отпътуване за Краков (ЮНЕСКО) – някогашната кралска столица на Полша и един от най-красивите градове в Европа, в който историята се преплита със съвремието. Разположен е на р. Висла. През 1040 г. столицата на страната е преместена от Гнезно в Краков. При управлението на крал Казимир Велики, известно като „Златният век”, търговията, занаятите, изкуството и науката бързо се развиват. През 1364 г. е основана Академията на Краков, която по-късно се превръща в Ягелонския университет, един от най-старите в Европа. Видни поляци, като Николай Коперник и Йоан Павел II, са учили в него. В Краков могат да се видят величествени дворци и други исторически забележителности. Само в района на Стария град има около 300 древни сгради и 58 църкви. В Стария град се намира и най-старият и дълъг средновековен площад в Европа. През 1978 г. града е включен в списъка на културното наследство. Краков е културната столица на Полша. През 2000 г. градът бе „Европейска столица на културата”. Често е определян като Северният Рим. Нощувка.
8-ти ден Краков
Разглеждане забележителностите на Краков (ЮНЕСКО), който от XI до XVII в. е бил столица на Полша: средновековната част на града с градския площад - най-големият средновековен търговски площад в Европа; църквата «Св. Мария», изградена в готически стил, централният й олтар е украсен с 200 фигури, представящи сцени от живота на Богородица. На всеки кръгъл час от върха на по-високата кула звучи прочутият "хейнал" - сигнал за тревога от времето на татарското нашествие; Кралският замък "Вавел" и Катедралата, в която са били короновани много от полските крале. Нощувка.
9-ти ден Краков - солните мини "Виеличка" - Краков
Свободно време в Краков или по желание целодневна екскурзия (с допълнително заплащане) с посещение на солните мини "Величка" (ЮНЕСКО), едни от най-старите в света, които са в експлоатация от XIII в. досега, без прекъсване. Подземните коридори са с обща дължина над 300 км, с около 3000 зали, разположени на 9 нива, достигащи до 327 м дълбочина. На пето ниво на мината (на 211 м под земята) работи санаториум, където се лекуват болести на дихателната система и алергии. Туристическият маршрут е с дължина 2 км и преминава през коридори и 22 зали. В мините има и подземен град, изцяло изграден от каменна сол. За параклиса на този град се смята, че е с най-добрата акустика в цяла Европа. Връщане в Краков. Нощувка.
10-ти ден Краков - София
Трансфер до летището за полети до София.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

44

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Допълнителна информация:
v Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.
v Пътуването се осъществява при минимум 15 туристи.
v Забележки:
- за посещение на страната не се изисква ваксинация;
- туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
- цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика. Цената на самолетните билети София-Варшава и Краков-София в момента на изготвяне на офертата е 405 лв. с включени летищни такси;
- местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записването;
- цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждаване;
v Условия за записване и начин на плащане:
v записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит (капаро) в размер на 1000 лв.;
v пълно плащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
v Доплащане:
- при група от 21 до 25 туристи - 160 лв.
- при група от 15 до 20 туристи - 410лв.

Тагове

Оферти - Полша |  Оферти - Варшава |  Екскурзии - Полша |  Екскурзии - Варшава |  Екзотична почивка 2024 - Полша |  Екзотична почивка 2024 - Варшава

Избрани оферти