Начало / Екскурзии / Екскурзии - Портофино

Портофино, Чинкуе Тере и Заливите на Байрон и Андерсен

Номер на оферта

/

214609

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна – Милано Бергамо – Букурещ с голям ръчен багаж.
Летищен трансфер летище Милано Бергамо/Малпенса – Милано Централна гара – летище Милано Бергамо/Малпенса
Трансфер с автобус/влак Милано – Сестри Леванте - Милано
5 нощувки + закуска в хотел 3* в централната част на Сестри Леванте / доплащане за вечеря 100 евро на човек /
Мед. Застраховка Помощ при пътуване в чужбина със ЗК „Армеец“ с покритие 5000 евро
Придружител/водач от ТО Дидона през цялото пътуване – мин. 10 човека

Цената не включва

Трансфер Букурещ Отопени – Варна – около 50 лева на човек на посока
Градска такса - 1,5 Евро на рецепция на ден
Входни такси за забележителности
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

1 Ден ВарнаМилано – Сестри Леванте

Полет от Варна. Пристигане в Милано Малпенса/Бергамо. Трансфер до Милано Централна гара и отпътуване за Сестри Леванте, без съмнение най-красивия курортен град на Италианската ривиера. Настаняване и туристическа обиколка на градчето на български език.

Градът е известен с най-широкия плаж в Лигурия, с неповторимите Бая деле фаволе (Заливът на приказките) и Бая дел силенцио (Заливът на тишината) и екзотичната си крайбрежна алея, осеяна с огромни палми, барчета и ресторанти. Той е любимото място на заможните Миланези заради плажовете и романтичния си облик. Имената на заливите са били дадени от Ханс Кристиян Андерсен и с радост били възприети от местното население. За благодарност всяка година тук се организира голям конкурс за детски приказки. Казват, че единственият, които е идвал тук не за да почива, а да работи, бил физикът, лауреат на Нобелова награда, Гулиелмо Маркони. Същият, без да подозира за съществуването на А. С. Попов, измислил на това място радиото.

Сестри Леванте днес е оживено курортно градче, а в "скромната", както я описват пътеводителите, галерия "Рици" има картини на... Тьеполо, Рафаело и Рубенс.

Легендата за Сестри Леванте

Запленени от прекрасната природа на острова, сирените избрали това място за свой дом. От брега Тигулио, най-младият и най-красивият сред тритоните видял един ден Седжеста, най-очарователната сред сирените, с най-сините очи - като цвета на морето и най-лъскавата коса като лъчите на Слънцето и се влюбил в нея.

Една вечер, Тигулио се опитал да отвлече Седжеста, но Нептун, Богът на морето, не искал да се лиши от най-хармоничния сред своите скъпоценни камъни и наказал Тигулио, като превърнал в почва протегнатата към русалката ръка на младежа.

По този начин е роден прекрасния провлак, който днес свързва острова със сушата ...“

... И дори днес е невъзможно да погледнете този нос, тези скали и морето, без да помислите, че там живеят сирените.

Този ден ще се изкачим с асансьор издълбан в скалата до Двореца на Сестри Леванте /днес превърнат в луксозен хотел/, който се намира в един очарователен парк, разположен на малкия полуостров между двата залива, Залива на мълчанието и Приказния залив. Прекрасният парк на Гранд хотел Dei Castelli е с панорамен изглед и тихо привилегировано местоположение.

Предлагаме ви вечеря в реномирана пицария или рибен ресторант с невероятна панорама в центъра на града, близо до грайбрежната алея.

Нощувка в Сестри Леванте.

2 ден Сестри Леванте – Чинкуе Терре – Портовенере / допълнително заплащане /

Закуска и нашия тур продължава на юг от Сестри Леванте към уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца и Риомаджоре с изключителни морски пейзажи.

Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят в Монарола или Рио Маджоре катинарчета, за да заключат сърцата си по местна, но и станала международна традиция.

Ако времето позволява ще родължим с корабче на юг от Чинкуе Терре към китното градче Портовенере с църквата Свети Петър, включена в наследството на ЮНЕСКО. Тук намирал вдъхновение Байрон и не случайно. По желание и срещу допълнително заплащане на място обиколка с корабче покрай островите Тино, Тинето и Палмария.

Завръщане в Сестри Леванте и нощувка.

3 ден Сестри Леванте – Рапало - Санта Маргерита Лигуре – Портофино / допълнително заплащане /

Закуска. Обиколката ни продължава на следващата сутрин с влак към най-романтичната част от Италия, позната от филмови сериали, където може срещнете някоя холивудска звезда или известен италиански актьор или дизайнер.

Преди обаче да ви разходим из Портофино, ще ви разведем из екзотичното лигурско градче Рапало, характерно с уникалната си крайбрежна ивица и тесни улички със саксии пред вратите, с многобройни ресторанти предлагащи рибни и други деликатеси. С въжен лифт ще се изкачим до хълма Монтелегро с едноименната църква, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Тигулски залив, малкия пиратски замък в морето и крайбрежната алея, осеяна с палми.

Отправяме се с корабче към Санта Маргерита Лигуре, международна туристическа дестинация с уникална атмосфера, един от най-важните градове на Италианската Ривиера, очарователен заради микса от стилове, на които е подвластен – Бел епок и морски стил. Санта Маргерита Лигуре достига разцвета си през Средновековието, когато аристократи от Генуа започват да строят красиви вили в района. През 19-ти век градчето започва да привлича туристи от цяла Европа, а днес впечатлява с многобройните си хотели и морски съоръжения.

Продължаваме с корабчето към Портофино - древно рибарско селище, станало международно известен символ. Името Портофино идва от латинския израз "Portus Delfini", което се превежда като пристанище на делфини. Това е едно е фантастично място с чаровно пристанище и живописна гледка от пъстроцветни къщи, наредени по морския бряг, скрити в тесен залив, невидим и почти недостъпен. В края на 19-ти век цяла Европа - представители на средната класа и аристокрацията - започва да предпочита това красиво селце като идеално място за своите летни резиденции. От 1950 г. много известни личности от Холивуд (велики творци, политици и предприемачи) имат вили в Портофино, което го прави известен по цял свят. Андреа Бочели избра Портофино за сцена на последния си концерт през 2013г..

Следобед се прибираме в Сестри Леванте. Нощувка.

4 ден Сестри Леванте – Генуа – Камоли / допълнително заплащане /

Закуска. Отпътуваме с влак/автобус за Генуа. Живописно разположен между Лигурско море и Апенините, Генуа може да се похвали с изключително богата култура и история. Нашият местен екскурзовод ще ни разходи из вдъхновяващия стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО с Porto Antico /старото пристанище/ и най-големия аквариум в Европа. Ще посетим дома на Христофор Колумб, главната средновековна порта на града – Порта Сопрана, централния площад с фонтана де Ферари, Двореца на Дожите, централния Катедрален храм Сан Лоренцо с разглеждане на криптата, където се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, а допълнително по желание ( входа е плaтен – 3,50 евро) посещение на музея Съкровищницата на Храма. Разходка из тесните средновековни улички на Генуа – наричани от местните каруджи, стария град – най-големият и най – съхранения средновековен град в Европа.

Следобед по желание свободно време за шопинг или посещение с влак/автобус на рибарското градче Камоли, където можем да наблюдаваме как рибарите плетат мрежите си или да разгледаме красивата базилика Санта Мария Асунта, декорирана със злато, оставено от местни моряци. Тук може да опитате най-вкусната фокача в цяла Италия и да почувствате духа и атмосферата на Италия, така както сте виждали я в старите италиански филми, не случайно тук са снимани много от тях.

Името на градчето идва от съкращение на casа и mogliе, т.е. къщата на съпругата. В Камоли са живели най-известните производители на кадифе и брокат, които се изнасяли през Средиземно море. Фасадите на богатите къщи в стил ""trompe-l’oeil "", свидетелстват за древния разкош, в който е бил потопен градът. В миналото мъжете на проспериращия Камоли / наречен още градът на хилядата бели кораба/ обикаляли по света на бели ветроходни кораби. От къщите, наредени по брега на морето, жените, които се грижили за децата и дома, наблюдавали морето в очакване да се завърнат мъжете им. Надвечер се прибираме в Сестри Леванте.

Нощувка.

5 ден Сестри Леванте – Флоренция/Пиза / допълнително заплащане /

Закуска. Този ден може да се възползвате и от допълнителната ни екскурзия до Пиза и Флоренция. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата - Катедралата, Баптистерията и Наклонената кула и пешеходна разходка по търговската улица на града с възможност за обяд и шопинг. Продължаваме с туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български. Този изключително увлекателен тричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в Пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други.

Завръщане и нощувка в Сестри Леванте.

6 ден Сестри Леванте - МиланоБукурещ / Варна

Закуска. Отпътуване за Милано с влак. Пешеходна обиколка в центъра на Милано. Ще посетим Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил - "Дуомо", наречена чудото на Италия /от покрива и се разкрива чудесна гледка към града/; закритата улица „Викторио Емануеле“ с впечтляващи декоративни елементи на сградите, прекрасна мозайка на пода и стъклени покриви с формата на кръст, където са разположени множество заведения, бутици и антикварни магазини; „Ла Скала“ - един от най-престижните световни оперни театри. Ще продължим по улица Данте, площад Кордузио, за да стигнем до крепостните стени на замъка "Сфорцеско", построен през 1368 г., за да защитава града. За желаещите - нощна обиколка на Милано с просещение на едно от най-красивите места на града - старата част на Милано с пиаца 24 Маджо и каналите Навильо Павезе и Навильо Гранде, където е съсредоточен и нощният живот на града.

За тези, които са били вече в Милано предлагаме свободно време в Сестри Леванте на един от прекрасните два плажа на градчето като останалата част от групата ще ги очаква на централна гара Милано за трансфер до летището.

Трансфер до летището в Милано Малпенса/Бергамо. Полет за Букурещ/ Варна.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Портофино |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Портофино |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Портофино

Избрани оферти