Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Португалия с дъх на портвайн - кулинарен и винен тур: От София и Варна!

Португалия с дъх на портвайн - кулинарен и винен тур: От София и Варна!
от 1368 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетни билети Варна - София – Лисабон - София - Варна

Летищни такси /в размер на 110 евро към 01.10.2016 г./

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон

5 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико

5 вечери в хотела с включени вода и 1/4 бутилка вино на човек

Екскурзия до Фатима и Томар

Екскурзия до Куимбра

Водач екскурзовод по време на пътуването

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД
Цената не включва
Всичко неописано в цената включва

Туристическа обиколка на Лисабон – 25 евро

Екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш – 30 евро

Екскурзия до Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш с включена дегустация на Портвайн в изба в Порто – 58 евро

Екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина и сирена в избата на Пеналва до Кащело и Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра - 38 евро

Круиз по река Доро с включен обяд и дегустация на вино + трансфер – 100 евро

Входни такси за посещеваните обекти

Разходи от личен характер
Португалия с дъх на Портвайн: винен и кулинарен тур - самолетна програма!

ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА И ОТ СОФИЯ!

Маршрут: Варна - София - Лисабон-Фатима – Томар-Транкозо - Алмейда - Линяреш *-Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш - Дегустация на вина в Порто*Селорико да Бейра - Визеу - Дегустация на вина в Пеналва до кащело - *Куимбра - Лисабон - София - София


ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
- 8 дни/7 нощувки за варианта с полет от София
- 9 дни/7 нощувки за варианта с полет от ВарнаАкценти:
• 5 вечери с включени вода и 1/4 бутилка вино на човек
• Дегустация на вина и сирена в избата на Пеналва до Кащело
• Дегустация на Портвайн в изба в Порто
• Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра

===================================================

ДАТИ на отпътуване:
18.09.2017 г. - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА
25.09.2017 г. - МЕСТАТА СА НА ЗАПИТВАНЕ!

---------------------------------------------

ЦЕНИ:

- ПОЛЕТ ОТ/ДО СОФИЯ:
На човек в двойна стая: 1368 лв.
Единична стая: 1718 лв.
Възрастен на допълнително легло в двойна стая: 1338 лв.


- ПОЛЕТ ОТ/ДО ВАРНА:
На човек в двойна стая: 1458 лв.
Единична стая: 1858 лв.
Възрастен на допълнително легло в двойна стая: 1418 лв.

------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Hotel Quinta dos Cedros 3*
www.ftphotels.com

Hotel Vip Zurique 3*
http://www.viphotels.com/


====================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: Варна - София - Лисабон

За вариант от Варна: Сборно време на Аерогара Варна в 16.00 ч. Полет до София в 18.10 ч.
За вариант от София: Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00 ч. Отпътуване за Португалия в 21.10 ч.
Пристигане на летището в Лисабон 23.20 ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.


ДЕН 2: Лисабон *

Закуска. Свободно време в Лисабон. Възможност за полудневна туристическа обиколка на Лисабон /допълнително заплащане/ с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Нощувка.


ДЕН 3: Фатима – Томар

Отпътуване за Фатима - третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 4: Транкозо - Алмейда - Линяреш *

Закуска. Възможност за екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главния вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейския квартал. Отпътуване и разглеждане на Алмейда - укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12-лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Свободно време. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейският квартал и множество къщи в типичният за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канаканари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 5: Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш - Дегустация на вина в Порто*

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 6: Селорико да Бейра - Визеу - Дегустация на вина в Пеналва до кащело *

Закуска. Възможност за екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина в Пеналва до кащело /допълнително заплащане/. Разглеждане на Селорико да Бейра – музей на открито. Посещение на Църквата Санта Мария и крепостта, от която се открива гледка към долината на река Мондего. Посещение на музея и дегустация на известното сирене “Queijo da Serra”, което се произвежда само в тази част на Португалия. Отпътуване за Визеу. Известен със своите кадифени червени вина и пищни гастрономически изкушения, Визеу очарова със своите фолклорни фестивали, пасторален пейзаж и изобилие от културни атракции. Посещение на търговския център „Palacio de Gelo“, където най-голямата атракция е бар, изграден изцяло от лед. Тук дори стените, масите и столовете са изработени от чист лед, пренесен от Канада. Свободно време за обяд. Отпътуване за винарна - FTP вина. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 7: круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда *

Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 19ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 8: Куимбра - Лисабон - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за последни покупки и вечеря в Лисабон. В 21.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 00.10 ч. Пристигане на аерогара София в 06.00 ч. /на следващия ден/.
За вариант от/до Варна: Полет за Варна в 07.10 ч. Пристигане на летище Варна в 08.00 ч.

====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Офертата важи при минимум 35 плащащи туриста
-Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 плащащи туриста
-При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
-Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия
-Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 евро на турист на дeн
-Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
-Застраховка „Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.


Срокове и начин на плащане:
-Депозит 500 лв при резервация.
-Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
-Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
- до 60 календарни дни преди датата на тръгване– без неустойка.
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;


БОНУС!
- При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената

Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на круиза по река Доро/
Намаления
Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на круиза по река Доро/
Лисабон
Транспорт - Лисабон Заведения - Лисабон Хотели - Лисабон Пазаруване - Лисабон Събития - Лисабон Забележителности - Лисабон
5 интересни места в Лисабон, любими на местните
Речен круиз - блаженството всяка сутрин да е с нова гледка
Обиколни екскурзии за любопитни и активни туристи - 10 идеи