Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

Потвъдрена за 16.10.17! Неаполитанска ривиера и Соренто - самолет от Варна

Номер на оферта

/

198615

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет Варна – Неапол – Варна
- Летищни такси
- Багаж 20 кг + 6 кг ръчен
- Трансфери летище - хотел - летище
- 5 нощувки на съответния пансион в избрания хотел
- Целодневна екскурзия из Неапол с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Представител на фирмата - организатор

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Курортна такса – заплаща се на рецепция
- Допълнителни екскурзии
- Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета и други услуги, неупоменати в програмата
- Входни такси за посещенаваните обекти, освен упоменатите
- Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Програма на пътуването

Екскурзии
Неаполитанска ривиера и Соренто - самолетна екскурзия с директен чартър от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 16.10.2017
Цена: от 1093 BGN

За повечето български туристи Неаполитанската Ривиера и районът на Соренто са новият полъх на модата в туризма на Италия. Е, тук няма паметници като римския Колизеум или галерии от рода на флорентинската Уфици. Но пък има главозамайващи гледки, топло море, слънчеви и спокойни дни през октомври, прохладни вечери, през които може да поседите на открито в някой от многобройните ресторанти с великолепна кухня. Историята също няма да ви липсва – достатъчно е да си спомните Помпей...
Предимствата в тази програма:

- директен чартърен полет от Варна
- екскурзия из Неапол с екскурзовод на български език
- избор на хотели с възможност за вечеря
- възможност за екскурзии до Амалфи, Соренто, Позитано, Помпей, Везувий, Казерта, о-в Капри и Анакапри с екскурзовод на български език
- персонално отношение към всеки клиент
Програма:

1 ден
16.10.2017 ВАРНА - НЕАПОЛ
Полет в 08:00 от Варна, 09:35 кацане в Неапол. Обиколка на Неапол с екскурзовод на български език.
Разположен край живописен залив, в подножието на вулкана Везувий, Неапол е третият по големина град в Италия, след Рим и Милано. Символ на прекрасната неаполитанска музика и на...неаполитанската пица. Екскурзоводската програма на български език ще ви разведе из някои от основните забележителности на града: Катедралата, Капелата на княз Сан Северо, където се намира един от шедьоврите на световната скулптура – забуленият Исус,площад Джезу Нуово, улица Спакканополи – един от символите на града, и др. Отпътуване и настаняване в избрания хотел.
2 ден
17.10.2017 ВЕЗУВИЙ И ПОМПЕЙ
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане – екскурзия до Везувий и Помпей.
Отпътуване към останките от най-големия съхранен до днес античен град Помпей, наричан „мъртвият град”, унищожен след катастрофалното изригване на вулкана през лятото на 79 г. Изкачване до Везувий, откъдето гледката е невероятна, а самият вулкан е нагледно „помагало” по геология.
Завръщане в хотела. Нощувка.
3 ден
18.10.2017 СОРЕНТО - АМАЛФИ - ПОЗИТАНО И РАВЕЛО
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане – екскурзия Амалфи, Соренто, Позитано и Равело.
Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до няколко бижута в тази част на Апенините: Соренто, Позитано,Амалфи и Равело. Амалфийската Ривиера се счита за едно от най-красивите места в света. От Соренто може да съзерцавате и Неаполитанския залив, и вулкана Везувий, и остров Капри. В това малко и кокетно градче са отсядали корифеи на оперното изкуство като Енрико Карузо и Лучано Павароти. След разходката в Соренто опитайте от традиционния местен ликьор лимончело – приготвя се от уникални сладки лимони с размер на...грейпфрути. Позитано е още един живописен курорт в Кампания, най-западният град на Амалфийското крайбрежие. Казват, че хотелите тук са символ на изискаността и лукса. Един от тях, „Сиренузе”, някогашна римска вила, е наречен така заради сирените от Омировата „Одисея”. Според легендата сирените, тези знойни полужени, обитавали съседните малки острови и съблазнявали екипажите на преминаващите кораби. Амалфи, град под закрилата на ЮНЕСКО, в древни времена бил важна търговска сила, а по-късно е сърцето на най-старата и една от най-мощните морски републики. Търговските контакти със Северна Африка и специално с Мароко са дали и своето отражение върху цялостния вид на курорта – той е попил доста от атмосферата на Ориента. А Равело, чиято история започва от времето на римляните през VI век, носи чертите на типичен арабско-сицилиански град. С тесни и стръмни улички, кацнал на 350 метра над крайбрежния Амалфи, Равело е като орлово гнездо, с разкошни градини и вили.
Завръщане в хотела. Нощувка.
4 ден
19.10.2017 КАЗЕРТА
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане – екскурзия до двореца Казерта. Това е бивша резиденция на Бурбоните, една от най-внушителните и богати в Европа, три пъти по-голяма от Версай! Притежава забележителен парк, който може да обиколите пеш, с файтон, велосипед или шатъл. Сигурни сме, че ще ви порази великолепието на залите с безценни експонати, сред които ще видите и доста от личните вещи на монарси и членове на висшата аристокрация на Неаполитанското кралство. Завръщане в хотела. Нощувка.
5 ден
20.10.2017 О-В КАПРИ И АНАКАПРИ
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане – екскурзия о-в Капри и Анакапри.
След закуска свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Капри. Обичайната романтична представа за това късче земя сред Средиземно море е свързана с многобройни легенди, природни чудеса, екзотика, любовни копнежи. С присъствието на творци, кралски особи и други знаменитости. Да, така е, но малцина знаят, че Капри е бил резиденция на римските императори от династията Август. Днес тук може да се видят останки от императорските покои в някои от многото запазени римски вили. Една от главните атракции на острова е Лазурната пещера – уникален природен феномен. Ще добавим скалите Фаралиони край Неаполитанския залив, Естествената арка, от която се открива приказна гледка към долината и морето. А ако решите покрай радостта за окото да прибавите и чашка кафе или някоя кулинарна вкусотия, заповядайте на отдих сред заведенията на площад Умберто I. В Анакапри, другият голям град, със седалков лифт ще достигнете до най-високата точка на острова – Монте Соларо. Като се върнете на брега, ще ви остане време за плаж или разходка с лодка. Завръщане в хотела. Нощувка.
6 ден
21.10.2017 НЕАПОЛ - ВАРНА
Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището в Неапол. Полет в 16:00 от Неапол и кацане във Варна в 19:35.
Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2017:

Hotel Sant"Angelo Resort Pimonte 4* - https://www.resortsantangelo.it/ - полупансион - 1093 лева
Hotel Oriente 4* - http://www.hoteloriente.it/en/ - полупансион - 1211 лева
Carlton International Hotel 4* - http://www.hotelcarltonsorrento.com/en/ - полупансион - 1367 лева


Забележка:

Минимален брой участници: 80
Срок за набиране на групата: 02.10.2017
- Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
- Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
- Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Условия за записване и плащане:

- Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
- Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Допълнителни екскурзии:

- Помпей и Везувий, с включен билет за руините на Помпей и парка Везувий - 60 евро/ 117 лева
- Амалфи, Соренто, Позитано и Равело - 45 евро/ 88 лева
- Двореца Казерта, с включен входен билет - 55 евро/ 108 лева
- о-в Капри и Анакапри - 75 евро/ 147 лева
***При записване на 4 екскурзии в България - 10% отстъпка
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 30
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Курортни такси:

за Hotel Sant"Angelo Resort Pimonte 4* - https://www.resortsantangelo.it/ в Пиемонте - за момента няма, подлежи на препотвъждение към момента на настаняване
за Hotel Oriente 4* - http://www.hoteloriente.it/en във Вико Екуенсе - 1.50 евро на човек на вечер - заплаща се на рецепция
за Carlton International Hotel 4* - http://www.hotelcarltonsorrento.com/en/ в Соренто - 3 евро на човек на вечер - заплаща се на рецепция
0048

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Неапол

Избрани оферти