Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Потвъдрена за 16.10.17! ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - самолет от София и Бургас

Номер на оферта

/

198883

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетни билети София-Мадрид и Аликанте – София с включени летищни такси
- 1 брой малък ръчен багаж с размери 42/32/25 см
- 1 чекиран багаж до 23 кг
- 9 нощувки със закуски – хотели 3* и 4*/ 2 – в Мадрид, 3 в Лисабон, 1 в Севиля, 1 в Малага, 1 в Гранада, 1 в Аликанте/
- Транспорт с автобус по посочения маршрут в Испания и Португалия
- Екскурзоводско обслужване по маршрута на български език
- Описаната туристическа програма
- Медицинска застраховка с покритие до 10 000 евро за лица до 65г.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Таксите за посещаваните обекти
- За лица над 65г. доплащане за мед. застраховка – 10 лв.
- Трансфер Бургас – летище София- Бургас – 60 лв.
- Градски такси – заплащат се на място в хотела от всеки на рецепция
- По желание 9 вечери - 250 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
Португалия и Испания: Мадрид, Лисабон, Фатима, Севиля, Гибралтар, Марбея, Малага, Кордоба, Гранада, Аликанте - самолетна екскурзия от София и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 16.10.2017
Цена: 1720 BGN

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Бургас в 10.00 ч. – трансфер до летище София (гарантиран) за полет в 17.20 ч. до Мадрид. Пристигане в 20.25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Мадрид. Посещение на площад Ориенте със статуята на крал Филип IV на кон на Веласкес, Кралският дворец и катедралатa Алмудена – един от символите на испанската столица, пласа Майор, закритият пазар Сан Мигел, главният площад Пуерта дел Сол, разположен в сърцето на историческия център, точката от която се измерват всички разстояния в Испания, улица Пасео дел Прадо, прочута със своите осем фонтана и с най-значимите музеи, площад Нептун, парка Ретиро, който е част от двореца Буен Ретиро, площад Сибелес със сградата на мадридското кметство и фонтана на богинята Кибела. След обяд свободно време. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Посещение на музея Прадо. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в Лисабон около 21 часа. Нощувка
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Туристическа програма в Лисабон: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Катедралата. Фотопауза при Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка
ПЕТИ ДЕН
Закуска. Екскурзия до Фатима третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Мястото е свързано с явяването на Божията майка през 1917 г. Тази година /2017 се навършват 100 години от явлението. Ще видим Базиликата, Колонадата и Параклиса на Дева Мария. Продължаваме към Назаре. Това рибарско селце на брега на Атлантическия океан едва ли щеше да е толкова прочуто по света, ако тук не беше регистрирана най-голямата вълна, върху която е карал сърфист. Брегът край Назаре привлича търсачи на силни усещания от цял свят. И не само тях. Разглеждане и свободно време. Отпътуване за Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Връщане в хотела. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Севиля. Следобед - Туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено Латиноамериканското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; Замъкът – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света и кулата „Хиралда”, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Двореца”Алказар”. Нощувка в Севиля.
СЕДМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Гибралтар /200 км/. Пристигане в Гибралтар и панорамна обиколка на този град... хибрид, разположен на брeга на едноименния проток, връзката между Средиземно море и Атлантика. Хибрид, защото се намира в Испания, а е задморска територия на... британската корона! Според гръцките митове в създаването му на Гибралтарската скала пръст има самия Херкулес. След маврите и испанците от началото на ХVІІІ век тук се наместват англичаните. И след референдума на 10.09.1967 година, Гибралтар, разположен на важно стратегическо място, остава под британски флаг, с държавен глава кралицата на Великобритания. Днес Гибралтар е финансов и туристически център, в който съжителстват цял куп националности: испанци, португалци, англичани, араби, евреи... По време на обиколката на града, която се заплаща допълнително, ще се изкачим на прочутата Гибралтарска скала, известна и като Скалата на маймунките /тук живеят свободно 120 животни от породата макак. Дори има суеверие, което гласи, че в момента в който маймуните вид Макак напуснат полуострова, с тях ще си тръгнат и британците./, ще си доставим удоволствието да се любуваме на залива на Алхесирас и отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат свободно време да се развихрят по главната търговска улица на града. Единственото селище е град Гибралтар, разделен на 7 големи жилищни зони. Отпътуване за Марбея /80 км/ – курортът на хайлайфа, наричан още „Кралицата на Коста дел Сол”. Негова кръстница е самата кралица Изабела I, която възкликнала „Que bella mar”, спирайки за първи път на този живописен бряг. Отпътуване за нощувка в Малага/60 км/.
ОСМИ ДЕН
Закуска. Панорама на Малага наричан още Столицата на Коста дел Сол, основан преди 3500 години от финикийците,преживял господството на римляни, вестготи, араби.... Малага е родно място на знаменития художник ПаблоПикасо, чиято родна къща-музей се намира в града. Отпътуване за Кордоба/160км/ - бивша столица /8-13век/ на Ал Андалус, мавърската държава на Пиринейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка: Джамията-Катедрала - най-голямата джамия в света след тази в Мека, от 13 век е превърната в католическа катедрала, днес една от най-посещаваните туристически атракции в Испания, Алкасар - крепостта от където е ръководена реконкистата на Гранада, римският мост и мавърската защитна кула Калаора. Отпътуване за Гранада/200км/ и посещение на пещерата Сакрамонте, където на чаша вино ще се любуваме на традиционното Фламенко шоу. Спектакълът е срещу допълнително заплащане. Нощувка в Гранада.
ДЕВЕТИ ДЕН
Закуска. Посещение в Гранада на Двореца Алхамбра или известен също като Червения дворец – изключителен образец на ислямското изкуство в мавритански стил/ с предварителна резервация- 2 месеца преди отпътуване - 40 евро-вклюючва вход и ескурзовод на руски език/. Отпътуване за Аликанте- един от най-красивите градове на Средиземно море, с едно от най-важните средиземноморски пристанища. По възможност по пътен престой в ЕЛЧЕ – столицата на провинция Аликанте.Елче е център на обувната промишленост, като тук е съсредоточено 42% от обувното производство на Испания.Пристигане в Аликанте и кратка панорамна обиколка.Настаняване в хотела. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 09.10ч. Пристигане в 13.15ч. местно време. Трансфер от летище София до Бургас. Пристигане в Бургас около 19.00 ч.
ЦЕНА за ранни резервации до 30.05.2017:

- на човек в двойна стая - 1720лв.
СТАНДАРТНА ЦЕНА след 30.05.2017:

- на човек в двойна стая - 1780 лв.
Доплащане за единична стая: 360 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1620 лв


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- лична карта,
- за лица под 18г. нотариално заверено пълномощно, ако единия или двамата родители не пътуват.
- Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна.
Начин на плащане:

- Депозит – 30% при сключване на договор
- Доплащане – най-късно 30 дни преди датата на отпътуване
ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ЦЕНИ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:

- Мадрид – Националния музей „Прадо „– 15 евро
- Севиля – дворецът „Алказар”- 10 евро
- Катедралата в Севиля и Ла Хиралда – 8 евро
- Кордоба –Джамията-Катедрала – 8 евро
- Гранада – двореца Аламбра – 40 евро/вход, резервация и екскурзовод на руски език/ с предварителна резервация –заявява се от туристите 2 месеца преди отпътуване
- Фламенко шоу 35 евро при минимум 15 човека
- Посещение на Скалата в Гибралтар – 25 евро
0054

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Мадрид

Избрани оферти