Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плитвички Езера

Потвърдена! ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА - автобус от София, Варна, Пловдив

Номер на оферта

/

198324

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 6 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Златибор/Колашин, 2 в Будванската ривиера, 1 в района на Дубровник/Неум, 1 в Трогир или околностите, 1 в Загреб;
- 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
- Туристическа програма в Ниш, Будва, Котор, стария град на Дубровник с местен екскурзовод, Сплит, Трогир и Загреб;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзовод на български език;

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая – 95 евро/185 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лицана възраст до 65 г - 6 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв;
- Входна такса за Цитаделата в Будва 2 евро;
- Входни такси в Дубровник: изкачване на крепостните стени 13 евро/100 хърватски куни; „Дворец на Ректора“ 6 евро /46 хърватски куни; „Францискански манастир“ 2 евро/15 хърватски куни; „Княжеския дворец“ 13 евро/100 хърватски куни;
- Изкачване с лифта до планината Срдж 13 евро/100 хърватски куни;
- Разходка с корабче до остров Локрум – 10 евро при минимум 25 човека;
- Входна такса за Национален парк „Плитвички езера“ - 110 хърватски куни (заплаща се на място)
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;

Програма на пътуването

Екскурзии
Хърватска приказка: Ниш, Златибор, Колашин, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 06.09; 04.10; 23.10.2017
Цена: 622 BGN

Отстъпка 6% до 31.01.2017!

Ниш, Златибор / Колашин, Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Трогир, Плитвички езера, Загреб

Туристическа програма:

1 ДЕН – СОФИЯ – НИШ – ЗЛАТИБОР / КОЛАШИН
Отпътуване от София от Национален стадион “Васил Левски” в 08.00ч. за Ниш, разположен на река Нишава. Туристическа обиколка на Ниш, която включва най-големите забележителности: Нишката крепост от XVIII век ,на мястото на която се намирало първото римско селище по тези земи, известно под древното име Наисус, Площадът на Освобождението, Монументът на освободителите, сградата на кметството,някога построена като централа на Народната банка, Националният театър, дворецът "Бановина" ,който днес е седалище на Нишкия университет ,главната пешеходна улица "Обреновичева".Ще се разходим и по "Калайджийско сокаче" - старата занаятчийска улица,изпълнена с духа на стария град Ниш,където от многбройните кафенета и кафани се носи аромата на добро кафе и сръбска скара.Нощувка в хотел в района на Златибор/Колашин.
2 ДЕН – ЗЛАТИБОР / КОЛАШИН – ПОДГОРИЦА – БУДВА
Закуска. Преминаване през Подгорица и продължаване за Будванската ривиера. Кратка фотопауза при: каньона на река Морача, където може да се полюбувате на страховитите зелено-сиви скали, спускащи се във водите на буйната река; Шкоденското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров, намиращо се на границата на Черна гора с Албания; остров „Св. Стефан“ - наричан черногорското Монако. Отпътуване за Будва-типичен адриатически град,заобиколен от крепостни стени с тесни, колоритни улички.Насладете се на многоликото очарование на Будва - метрополисът на Черна Гора,същинска културна съкровищница. Вратите, обковите, прозорците и балконите пазят стила на пищната Венецианската република, а между ренесансовите сгради е приютено наследство от гръцката и римската цивилизации. Този колоритен облик се усеща най-силно в Стария град на Будва, кокетно сгушил се върху малък полуостров сред водите на Адриатика и съхранил автентичната средновековна архитектура. Ще се запознаем със забележителностите на Будва - Стария град, Пристанището, ”Златната котва” /мястото, където е стъпил Ричард Лъвското сърце/, църквите “Св.Иван” и “Св.Троица”, крепостта„Света Мария”,чугунената камбана,подарък от руската праваславна църква. Настаняване в хотел в Будванската ривиера. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН – КОТОР
Закуска. Пешеходна разходка сред красотата на Котор /ЮНЕСКО/, която е толкова неописуемо пленителна, че го наричат невестата на Адриатика. Котор е вълнуващ лабиринт от средновековна история, красоти и малки удоволствия. Разположен в дъното на най-южния фиорд на Европа, като закотвен кораб лежи Котор, град на моряци и търговци, чиито калдъръмени улички и каменни зидове могат да разкажат много истории. Пешеходна обиколка на древния град - крепостните стени, Главната порта,площада на оръжията,църквата “Св. Лука”,храмовете “Св. Николай” и Римо-католическата Катедрала “Св. Трифон“ -покровител на града, Пиацата, площада с часовниковата кула,”Блажената Озана”,спасила Котор от турците,уличката ”Дай ми прок”/позволете да мина/. Може би тук е мястото да опитате Njeguski prsut - шунка от Njeguski, специалитетът на Котор, а някои добавят - и на цяла Черна гора. По желание разходка с лодка из Которския залив. Връщане в хотела. Свободно време за разходка из Будванската ривиера или плаж. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН – БУДВАНСКА РИВИЕРА – ДУБРОВНИК
Закуска. Екскурзия до Дубровник (Рагуза)- топлото лице на Хърватия. Той е обожаван от Агата Кристи и Антон Чехов. Предизвиква възторга на император Франц Йосиф, Айседора Дънкан, Джордж Бърнард Шоу и Жак Кусто. Английският поет Джордж Байрон нарича Дубровник „перлата на Адриатика“. Дубровник – ръкотворно чудо, достойно за възхищение, и ние не можем да не се съгласим с думите, принадлежащи на Бърнард Шоу: "Онези, които търсят рая на земята трябва да дойдат в Дубровник, тъй като никъде другаде няма такова величие и мир, такава красота и хармония." Заради своята красота и историческо минало Дубровник се е превърнал в един от най-зашеметяващите курортни градове на Балканския полуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Зад синьо-бялата старинна елегантност на Дубровник прозира многовековна история, а полъхът от Италия придава на града топлина.Това целунато от Господ място заслужава пълното внимание на всичките ви сетива, защото Дубровник е включен в списъка на ЮНЕСКО за най-красиви градовете от ренесансова Европа. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод -улица Страдун, великолепния фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), Колоната на Роланд-символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Сърцето на Дубровник е Старият град – истинско бижу, приютено между крепостни стени и излъчващо меко перлено сияние с мраморните си фасади и павирани улици и с красивата си барокова архитектура. Дубровник – една необичайна комбинация от синьо море, зелени планини, древна история, фантазия и реалност.Свободно време или по желание разходка с корабче до магнетичния остров Локрум, където ще затаите дъх пред красивата природа и очарованието на острова. Настаняване в хотел в района на Дубровник/Неум. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН – ДУБРОВНИК – СПЛИТ – ТРОГИР
Закуска. Отпътуване за Сплит – .В Сплит не просто ще се радвате на очарованието на един от най-слънчевите градовe в Европа, възникнал около двореца на римския император Диоклециан и се слял с него, но ще почуствате и сърцето на Далмация, приютило в себе си балканска душевност и италианска “долче вита”. Сплит е град с невероятен чар, отличаващ се с тесни улички и малки площадчета във венециански стил. През 1979 г. историческото наследство на Сплит е добавено в списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка: останките от двореца на император Диоклециан - считан за един от най-ярките примери на късната римска архитектура; катедралата „Св. Доминус“, позната още като „Св. Дуйе“ - покровител на града; Народния площад,крайморката алея Рива. Свободно време. Отпътуване за Трогир,кацнал на живописно полуостровче , където романската архитектура е в уникална хармония с ренесанса, готиката и барока, напомнящи за времената под венецианска власт. Целият исторически център е съкровище на културата под егидата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН – ТРОГИР – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАГРЕБ
Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска/ЮНЕСКО/. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Цветът на водата в кристално бистрите езера е невероятен - от ярко синьо до светло зелено и наситено синьо... Ще се любуваме на тюркоазено синия цвят на водата, на буйния смях на водопадите, на изобилието на бликаща отвсякъде вода, на плуващите пасажи с рибки... Езерата са една приказна феерия от вода и зеленина. Отвсякъде шурти, тече, пръска, бълбука. Сгромолясването на водата от водопадите в изумрудените води на преливащите едно в друго езера създават усещането за нереалност. Толкова е красиво, че чак не е за вярване! Вървиш, вървиш, и сякаш няма край тази красота. И не ти се иска да свършва, защото това място е Раят на Земята. Едно малко кътче от рая, озовало се случайно на Земята. Кристално чисти, синьо-зелени езера, току що разлистващи се дървета, поточета с дървени мостчета и безброй водопади, които се разбиват на милиарди малки капчици и в играта си със слънчевите лъчи създават пъстроцветни дъги. Подобна красота наистина да съществува. Това, което прави 16-те езера уникални е съставът на водата, която разгражда скалите, след което микроскопични водорасли и микроорганизми образуват налепи, които постепенно се натрупват и водят до непрекъсната трансформация и образуване на нови езера и водопади. Красотата на това място не може да бъде описана или запечатана на снимка, тя трябва да бъде видяна! Ще се докоснем до магията на магнетичната и вълнуваща творба на майката-природа – кътче от планетата, което пленява сърцето, възторгва душата и омагьосва с величието на красотата си. Отправяме се към столицата на Хърватия – Загреб, разположен по склоновете на планината Медведница и покрай бреговете на река Сава. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Камена Врата -най-святото място в Загреб, Парламента. Настанява в хотел в Загреб. Нощувка.
7 ДЕН – ЗАГРЕБ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена: 622 лв.

Дати: 26.04.17 / 05.06.17/ 06.09.17*/ 04.10.17/ 23.10.17

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от :
Варна в 23:30 ч. - 60 лв; Бургас в 01:30 ч. - 50 лв; Сливен в 03:00 ч. - 45 лв; Стара Загора в 04:00 ч. - 40 лв и Пловдив в 05:00 ч. - 30 лв
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!

Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
0002

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Плитвички Езера |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Плитвички Езера |  Есен 2023 - Хърватия |  Есен 2023 - Плитвички Езера

Избрани оферти