Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Потвърдена! ИТАЛИЯ - бг група, самолетна екскурзия от Варна

Номер на оферта

/

195404

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет и летищни такси Варна - София - Милано - София - Варна на авиокомпания "Bulgaria Air"
- Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
- Групов трансфер летище - хотел - летище
- Транспорт с автобус по време на екскурзията
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано / Торино
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Флоренция
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция / Падуа
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Бреша / Бергамо
- Пешеходни разходки в Милано, Торино, Генуа, Пиза, Болоня и Падуа
- Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на български език
- Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на български език
- Водач от България по време на екскурзията
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

Цената не включва:

- Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
- Слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
- Слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
- Двупосочен билет за корабче до Венеция - 24 лв
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Градски транспорт
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма на пътуването

Екскурзии
Италия: Милано, Торино, Генуа, Флоренция, Пиза, Болоня, Падуа, Венеция, Бреша - българска група - самолетна екскурзия от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.06; 04.08; 13.10.2017
Цена: 1075 BGN

ВарнаСофияМиланоТориноГенуаФлоренцияПизаФлоренцияБолоняПадуаВенецияБрешаМиланоСофияВарна

ДЕН 1
ВарнаСофияМилано
Отпътуване от летище Варна в 08.40 ч. с полет до София. Кацане в София в 09.30 ч. Отпътуване от терминал 2 на летище София в 13:20 ч. с полет на "Bulgaria Air" за Милано. Кацане на летище Малпенса в 14:30 ч. Трансфер до Милано. Пешеходна разходка: замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала; пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала". Свободно време. Отпътуване за Торино. Настаняване в района на Милано / Торино. Нощувка.
ДЕН 2
ТориноГенуаФлоренция
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Торино – промишлен, бизнес и културен център в Северна Италия, столица на Пиемонт. Пешеходна разходка: площад “Пиаца Кастело” с Палацо Мадама – резиденция на кралиците вдовици от 17 век; дворецът "Палацо Реале – кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; катедралата "Св. Йоан Кръстител" от 15 век; известната търговска улица “Гарибалди”. Отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощи на Йоан Кръстител – покровителя на Генуа; Дворецът на дожите – в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" – сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" – главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в района на Флоренция / Пиза късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 3
ПизаФлоренция
Закуска. Отпътуване за Пиза. Туристическа програма на Площада на чудесата: катедралата „Успение Богородично“; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза, баптистерията „Св. Йоан“. По желание изкачване на Наклонената кула. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод: катедралата “Санта Мария дел Фиоре” – един от най-големите храмове в света с купола на Брунелески и кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с двореца "Палацо Векио"; църквата “Санта Кроче” – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца “Пити” – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините “Боболи”, предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. Отпътуване за хотела. Нощувка.
ДЕН 4
БолоняПадуаВенеция
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Болоня. Пешеходна разходка: Фонтанът на Нептун; площад “Маджоре”; базиликата “Сан Петронио”; и двете кули – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка в центъра на Падуа: Светият площад с базиликата "Сан Антонио"; параклисът "Сан Джорджо"; Статуята на Еразмо Гатамелата; площад "Прато дела Вале" и базиликата "Санта Джустина". Свободно време. Отпътуване за хотела. Настаняване в района на Падуа/Венеция. Нощувка.
ДЕН 5
ВенецияБреша
Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста “Риалто”. Свободно време. Отпътуване в 16.00 ч. за Бреша/Бергамо. Настаняване в района на Бреша/Бергамо. Нощувка.
ДЕН 6
МиланоСофияВарна
Закуска. Трансфер до летище Малпенса в района на Милано. Отпътуване за България в 15.20 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за София. Пристигане на летище София в 18.20 ч.
Полетът Милано - София на 26.06.2017 год. е с час на излитане 11:20 ч. и час на кацане в София 14:20 ч.
Отпътуване за Варна с полет в 19.30 ч. Кацане във Варна в 20.20 ч.
ЦЕНИ И ДАТИ:

21.06.2017 - 1085 лв.
04.08.2017 - 1079 лв.
13.10.2017 - 1075 лв.


Полезна информация:

- За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
- Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
- Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
- Полетът Милано - София на 26.06.2017 год. е с час на излитане 11:20 ч. и час на кацане в София 14:20 ч.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
0005

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Милано

Избрани оферти