Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Потвърдена! ИТАЛИЯ - страната на императорите, автобус от София, Варна и Бургас

Номер на оферта

/

195405

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус;
- пътни и гранични такси, чек-пойнт такса за автобуса за Пунта Сабиони, Венеция;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция/Падуа;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Кианчано Терме/Сиена;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Соренто/Неапол;
- 1 нощувка на ферибот Бари/Бриндизи – Игуменица на седалка тип „Deck”;
- водач от агенцията по време на пътуването

Цената не включва

Цената НЕ включва:

- медицинска застраховка с лимит 10 000 Евро за лица до 69.99 г. - 12 лв.; за лица 70 до 84.99 г. - 26 лв. ; лица 85 и повече години не се застраховат;
- доплащане за единична стая – 180 лв./човек;
- доплащане за ползване на двойна седалка – 340 лв.;
- входни такси за музеи, дворци, църкви, галерии и билети за градски транспорт;
- пешеходна обиколка на Венеция с местен лицензиран гид и индивидуални слушалки – 24 лв./12 €;
- пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран гид и индивид слушалки – 28 лв./14 €;
- пешеходна обиколка на Рим с местен лицензиран гид и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
- пешеходна обиколка на Ватикана с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 28 лв./14 € + 22 € за входни такси на Ватиканските музеи с включена такса резервация; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява предварително в офиса в България преди датата на отпътуване;
- пешеходна обиколка на двореца Казерта с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 12 лв./6 € + 12 € входна такса за двореца и градините + 2,50 € автобусче за градините
- пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран гид и индивидуални слушалки – 26 лв./13 €;
- доплащане към входната такса за Помпей за посещение на археологическата зона с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – 26 лв./ 13 € на човек + 13 € входна такса;
- градските управи в главните туристически италиански градове въведоха с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой – таксата е в размер 1-4 € на нощувка на турист в хотел 1/2/3*.
- доплащане за седалка тип „самолетна“ - 15 лева на човек в посока; за място в двойна вътрешна каюта – 94 лева на човек в посока; за място в тройна вътрешна каюта – 76 лева на човек в посока; за място в четворна вътрешна каюта – 54 лева на човек в посока.
** седалка тип „Deck” - това настаняване означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане, ако има свободни такива. Ресторантът не работи през нощта и отваря рано сутринта.
** седалка тип „самолетна“ - това настаняване означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на регулируема седалка в салон.
Не се гарантират места едни до други.
** резервацията за място в каюти подлежи на допълнително потвърждение, цената е валидна на човек в посока при пълна заетост на каютата и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите са с 2, 3 и 4 легла (леглата са като в спални вагони) и самостоятелна баня с тоалетна.

Програма на пътуването

Екскурзии
ИТАЛИЯ - страната на императорите - Венеция, Пиза, Флоренция, Рим, Неапол, Помпей - автобусна екскурзия от София, Варна и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 14.05; 16.07; 20.08; 22.10.2017
Цена: от 743 BGN

8 дни / 6 нощувки в хотел и 1 на ферибот
с тръгване от Бургас, Варна и София
14.05 - 21.05.2017

16.07 - 23.07.2017

20.08 - 27.08.2017

22.09 - 29.10.2017

ПРОГРАМА:

1-ви ден:
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Пристигане следобяд на Пунта Сабиони, откъдето се пътува с корабче до сърцето на Венеция (двупосочен билет 15 €). Свободно време или по желание и срещу доплащане от 12 € на човек – пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: площада „Сан Марко” с едноименната катедрала, камбанарията, Двореца на дожите (отвън), моста на въздишките и моста „Риалто”. Свободно време. 21.00 ч. Настаняване в хотел 2/3* в района на Венеция/Падуа. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Свободно време в Пиза за разглеждане на основните забележителности: Наклонената кула, Катедралата и Баптистерията. Отпътуване за Флоренция. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Флоренция (двупосочен билет включен в цената). Свободно време в града или по желание и срещу доплащане от 14 € на човек пешеходна обиколка на историческия център на Флоренция с екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: църквата „Санта Кроче”, в която са погребани велики мъже на Италия, катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория” с палацо „Векио”, къщата на Данте, стария мост „Понте Векио”. Пешеходната обиколка е около 2 часа и обектите се виждат отвън. Свободно време. Отпътуване и късно вечерта настаняване в района на Кианчано Терме/Сиена. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Рим (двупосочен билет включен в цената). Свободно време в града или по желание и срещу доплащане от 15 € на човек пешеходна полудневна обиколка в Рим с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: Римския форум, Арката на Константин, Колизеума, площад „Венеция“, Пантеона, където са погребани крал Виктор Емануил ІІ, първият крал на обединена Италия, Маргарита Савойска и Умберто І, фонтана „Ди Треви” и църквата „Св.Св.Кирил и Методий”. Свободно време за обяд, покупки и разходка до площад „Навона” с фонтана на реките, олицетворяващи четирите най-дълги реки в континентите Европа /Дунав/, Азия /Ганг/, Африка /Нил/ и Америка /Рио дела Плата/ или до църквата „Сан Клементе” с гроба на Св.Константин Кирил Философ, единият от славянските просветители, починал в Рим след посещението си при папа Адриан ІІ за представяне на славянската азбука. Настаняване в хотел 3 * в района на Рим. Нощувка.
5-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Ватикана с местен екскурзовод на бълг. език и индивидуални слушалки 14 € на човек + 22 € входна такса – площад „Свети Петър” и едноименната катедрала; разглеждане на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – с предварителна резервация. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Около обяд свободно време за посещение на двореца в Казерта – обект под защитата на ЮНЕСКО - комплекс от жилищни постройки на кралете на Неапол, университет, библиотека, театър, семинария катедрала и красиви градини (вход 12 € + 2,5 € автобусче за градините; доплащане за местен екскурзовод и слушалки 6 € при минимум 25 туристи). Отпътуване и свободно време или по желание и срещу доплащане от 13 € на човек за пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – обектите се разглеждат отвън: обектите се разглеждат отвън: виа „Толедо”; площад „Плебишито” с базиликата „Св. Франциск от Паула”, кралската опера „Сан Карло” и Кастел Нуово, галерия „Умберто І”. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка в района на Соренто или Неапол.
7-ми ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Помпей – разглеждане руините на древния град, унищожени 79 г. от н.е. от вулкана Везувий (входна такса 13 €). Доплащане за посещение на археологическата зона с местен лицензиран екскурзовод на български език и индивидуални слушалки – 12 € на човек при група от минимум 20 туристи – с предварителна заявка. 12.30 ч. Отпътуване за Бари или Бриндизи. Чекиране на ферибота за Игуменица. Настаняване на седалки тип „Deck” (доплащане за седалка тип „самолетна“ или за каюта)**. Нощувка на ферибота.
8-ми ден:
07.00 ч. Пристигане на Игуменица и отпътуване за България. Почивки по пътя на 3 часа. Пристигане в София следобед, в Бургас вечерта, във Варна около полунощ.
Цена:

- тръгване от София:

- възрастен в двойна стая - 743 лв
- дете до 12 с двама възрастни - 673 лв
- тръгване от Бургас:

- възрастен в двойна стая - 768 лв
- дете до 12 с двама възрастни - 698 лв
- тръгване от Варна:

- възрастен в двойна стая - 797 лв
- дете до 12 с двама възрастни - 727 лв
Отстъпки за ранно записване:

90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
;

Необходими документи:

валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен валиден документ за самоличност се изисква да се носи и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане се носят по време на пътуването.
Записване и начин на плащане:

внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
- доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;
Забележка:

- Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Допълнителните мероприятия се провеждат при група от минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
- Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
- При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
- Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
- Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и не гарантира възможността за изкачване на кулата в Пиза; не носи отговорност за промяна на разписанието на фериботите и метеорологичните условия.
Ориентировъчни цени:

Венеция: двупосочен билет за корабче от Пунта Сабионе до Венеция – 15 € на човек; маршрутно корабче по Канале Гранде – 7.50 €; комбиниран билет за Двореца на дожите с музея Корер и музея на Сансовиновата библиотека – 17 €, Базиликата Сан Марко: Иконостаса – 2 €, Венецианските коне – 5 €; Кулата Сан Марко - 8 €; галерия Академия – 11 €;
Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €;
Флоренция: купола на Брунелески 8 €; кулата на Джото 6 €; църквата Санта Кроче 6 €; двореца Пити 13 €; галерия Уфици – 15 € с предварителна резервация, Къщата на Данте 4 €;
Рим: купола на катедралата „Св.Петър” 7 €; Колизеума 15,50 €, Римски форум 12 €, Капитолийски музей 6,50 €, музей „Сан Клементе” 5 €, еднопосочен билет за градския транспорт в Рим – 1,50 €;
Ватикански музеи: 22 € с предварителна резервация;
двореца „Казерта”– вход 12 € + 2,5 € бусче за градините, аудио гид 6 €, слушалки 2 €;
Помпей – входна такса за руините 13 €;
Неапол: катедралата 2 €, комплекс „Св. Лаврентий Велики” с подземния римски град 9 €, кралски дворец „Каподимонте”- европейски музей на бароковото изкуство и кралски апартаменти 7 €.
0032

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Венеция

Избрани оферти