Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена! ЯПОНИЯ - самолетна екскурзия от София

Номер на оферта

/

205732

Дати & цени

Цената включва

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- самолетни билети София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София;
- летищни такси – 959 лв/490 евро (08.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
- трансфери летище - хотел - летище;
- 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, 2 нощувки в Киото, 1 нощувкa в Осака)
- билети за влака Токио - Нико - Токио и за влака Шин-Фуджи - Киото (със запазени места във 2-ра класа) - 5-ти ден и 7-ми ден;
- екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден;
- наземен транспорт в Япония с туристически, самостоятелен за групата автобус;
- входните такси за обектите, посочени в програмата;
- екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на български език).
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 60 лв.

Цената не включва

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 22 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 44 лв;
- допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
- разходка с корабче в Токийския залив - около 20 евро (3-ти ден) - плащат се на място;
- посещение на чаена церемония - 25 евро (8-ми ден) - плаща се в офиса на ТА
- танцово шоу „майко” с традиционна вечеря от Киото и нощен тур - 95 евро (плаща се в офиса на ТА).

Програма на пътуването

Екскурзии
ЯПОНИЯ: Токио, Нико, Йокохама, Камакура, Хаконе, езерото Аши, планината Фуджи, Киото, Нара, Осака - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 06.10.2017; 10.05.2018; 04.10.2018
Цена: 5245 BGN

ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА

1 ДЕН
Среща в 18.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София - Доха в 20.30 ч. с “Qatar Airways”.
2 ДЕН
Кацане в Доха в 01.10 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 02.40 ч. Пристигане в Токио в 18.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Токио.
3 ДЕН
Закуска. Посещение на Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музей, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито – бодливият паяк, наречен Mamam, пейки със скулптури и др., The National Art Center, Tokyo 2007 – архитектурно чудо с грандиозни вълнообразни фасади. На последния етаж има кафене с обърнат гигантски конус и магазини. След това ще имате възможност да се насладите на красотата на Токийския залив с футуристичния квартал Shiodome и да посетите една от най-известните японски градини в Токио Hama Rikyu от периода Edo. Тук ще Ви грабне контрастът между традиционните градини на фона на ултрамодерните небостъргачи на квартала Shiodome. По желание - разходка с корабче в Токийския залив. Нощувка в Токио.
4 ДЕН
Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. По врeме на обиколката ще имате възможност да посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио, търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио, сградата на Парламента (Японският Капитол); квартала Акихабара, създаден през 1940 г., днес световно известен “град”, състоящ се от над 250 магазина за електроника, Интернет и електроуреди; посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; разглеждане на търговската улица Гинза; новата туристическа атракция на Токио – модерния квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард. Свободно време. Нощувка в Токио.
5 ДЕН
Закуска. Екскурзия с автобус до град Нико. По пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. След това с асансьор щр слезем до долната панорамна площадка, откъдето ще можете да направите снимки на водопада отдолу. Продължаваме към Нико. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токидава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След този прекрасен ден се връщате в Токио. В 17.00 ч. - трансфер до Йокохама. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разглеждане на централната част на града. Нощувка в Йокохама.
6 ДЕН
Закуска. В 08.00 ч. - тръгване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами. Нощувка в Йокохама.
7 ДЕН
След закуска - продължаваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Представител на японската фирма съпровожда групата пеша до хотела, който се намира до ж.п. гарата. Настаняване и свободно време. Нощувка в Киото.
8 ДЕН
Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. Разглеждането продължава с храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития, храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание - посещение на чаена церемония, известна като „Садо” или танцово шоу „майко” с вечеря и нощен тур. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
9 ДЕН
Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара. Пътуването Ви продължава за гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на Небесната градина, известна още като Плаващата градина и замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще отделим внимание на модерната архитектура в Осака, като ще разгледаме TV Building, Osaka International Peace center, Сградата на Историческия музей и др. Нощувка в Осака.
10 ДЕН
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 18.00 ч. - полет Осака - Токио. Кацане в Токио в 19.15 ч.
11 ДЕН
В 00.01 ч. - полет Токио - Доха. Кацане в Доха в 05.50 ч. В 07.05 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12.05 ч.
Цена:

- 5 245 лв е за човек в двойна стая.

- Доплащане за единична стая - 1 340 лв.

Цената 5 245 лв е валидна за група от минимум 15 човека
При по-малка група се налага доплащане:
- 5 500 лв - при група от 10 - 14 човека
- 6 030 лв - при група от 6 - 9 човека
ПРИ ЗАПИСВАНЕ - ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 2400 лв


Забележки:

- За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
- Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА.
- Туристическа агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
Информация за хотелите (или подобни):

Tokyo: NEW OTANI INN TOKYO - http://www.newotani.co.jp/en/inntokyo/
Yokohama: HOTEL JAKL CITY KANNAUI YOKOHAMA - http://www.nikko-jalcity.com/domestic/kanto/kannai/
Kyoto: NIKKO PRINCESS HOTEL KYOTO - http://www.nikko-jalcity.com/domestic/kansai/kyoto/
Kyoto: LAKE BIWA OTSU PRINCE HOTEL - http://www.princehotels.com/en/biwako-otsu/
Osaka: BRIGHTON CITY OSAKA KITAHAMA - http://www.brightonhotels.co.jp/kitahama/global/
Танцово шоу "Майко" с традиционна вечеря от Киото и нощен тур

Насладете се на нощния живот на Киото, докато наблюдавате спектакъла с танци „майко” („майко” са девойките, обучавани да бъдат гейши), вкусвате ястия от кухнята на Киото и накрая ще видите светлините на града от върха на планината Хигашяма. Прекарайте една вечер извън града и се запознайте с известния квартал на гейшите и майко Гион, където ще опитате вкусното ястие Кьо-рьори, деликатес от кухнята на Киото. След вечеря ще посетите Гион корнър, където ще видите 7 вида японско сценично изкуство, най-забележителен сред които е „кьо-май” – специален танц, изпълняван от изтънчена майко. След представлението посетителите са поканени да разгледат Галерията Майко. А вечерта ще завърши с впечатляващи гледки от върха на планината Хигашяма към Гион и отвъд.
Програмaта на тура е:
16:50 часа – тръгване от автобусна спирка JR Киото Карасума.
Следва: Вечеря с кухня от Киото (50 мин.) Насладете се на деликатесното ястие Кьо-рьори от кухнята на Киото! Популярно е с използването на местни зеленчуци и бяло мисо – „вкусът на Киото” е известен по цяла Япония.
Гион Корнър (50 мин.) Ще видите различни форми на традиционно изкуство, от забавните клоунади на кьоген, до традиционна инстриментална музика и гвоздеят на програмaта – танц, изпълняван от красива майко.
Нощна панорама (10 мин.) Погледнете надолу към блестящите светлини на Киото от върха на планината Хигашяма. (Според климатичните условия и трафика това може да бъде заменено с нощна разходка през града.)
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
- За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.
0052

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти